Saj vemo, da omrežnine ne določa ELES? In da tudi tega, kolikšen del omrežnine in ostalega dobijo oni in DSOji) določi agencija (razen za čezmejno posredovanje, to je čisti prihodek ELES in od tukaj so velik del investicij krili, ampak tu so šle pa tarife močno dol in je denarja veliko manj).Bogi, pošlji ELES5 na 1919.
![]()
Eles poziva k znatnemu povišanju omrežnine
V Elesu zavračajo navedbe, da so se z omrežninsko reformo bistveno povečali omrežninski prihodki družbe in petih elektrodistribucijskih podjetij. Če se omrežnine ne bodo znatno povečale, ne bodo uspeli financirati naložb, opozarjajo v podjetju.www.rtvslo.si
Boš kar lepo poslal ELES20 na njihov TRR.
Drugače pa klasika: zmutijo časovne bloke, folk optimizira, industrija špara in evo ti izpad prihodka.![]()
Tako je že veliko dni tudi slovenski graf porabe in proizvodnje, špica porabe je ponoči oz. zvečer, čez dan pa pod 1000MW .... proizgvodnja SE pa že dosega kritično raven, tako da NEK dela kot dela, pretočne hidro delajo in na koncu imamo višek ki gre z "negativno" ceno na trg. Ko vsi zaženejo klime in gredo spat je pa manjko na trgu ker ni sončne eenergije in celo vodna (akumulacijskja) in NEK niso dovolj.Kdor ima baterijo in dinamicne cene , se mu bo danes smejalo.
Takega dnevnega nihanjja ne pomnim, sploh pa ne poleti.
. Tako da se ne sekiram, vseeno mi je, čeprav ne živimo v bloku. Bomo pa pri čem drugem prišparali.
Naš foter je vedno rad mlatil po stikalih in bentil, če je kdaj kdo pozabil ugasnit luč v stopnišču, pa imamo komplet stopnišče v led lučeh, kjer ni blo nobene divje škode, če je kdaj 10W žarnica gorela kako uro v prazno. Imela sta pa 3 skrinje ki so laufale v eno, ker so ble že zelo stare, not pa nič pametnega, stara zelenjava z vrta. Mati so brez problema vsak dan spraznili 100 litrski bojler vode med zlaganjem posode v pomivalca, ker je odprla vodo na vroče in je teklo dokler ni bil zadnji krožnik v pomivalcu. Da bi pa tiste tri stare skrinje spravila v eno sodobno skrinjo in če bi samo vodo zapirala za vsak krožnik bi se pa konkretno poznalo, sam luč se vidi, skrinje, ki brni v kleti in bojlerja pač ne. Tok nore so ble te stare šparovne navade.Mi ne gledamo na bloke. Sicer jaz nekaj razlagam, da je bolj smiselno perilo prat in sušit ponoči, ker sem še stara šola, ki je tud ugašala luči, ko je šla ven iz sobe, ampak me itak noben ne posluša. Kuhamo na plin, tako da vsaj za kosilo je vseeno kdaj je. Na položnici ni neke bistvene razlike, bolj zaboli plin za ogrevanje pozimi. Tako da se ne sekiram, vseeno mi je, čeprav ne živimo v bloku. Bomo pa pri čem drugem prišparali.
Ha, ha....ista zgodba povsod kot kaže.Naš foter je vedno rad mlatil po stikalih in bentil, če je kdaj kdo pozabil ugasnit luč v stopnišču, pa imamo komplet stopnišče v led lučeh, kjer ni blo nobene divje škode, če je kdaj 10W žarnica gorela kako uro v prazno. Imela sta pa 3 skrinje ki so laufale v eno, ker so ble že zelo stare, not pa nič pametnega, stara zelenjava z vrta. Mati so brez problema vsak dan spraznili 100 litrski bojler vode med zlaganjem posode v pomivalca, ker je odprla vodo na vroče in je teklo dokler ni bil zadnji krožnik v pomivalcu. Da bi pa tiste tri stare skrinje spravila v eno sodobno skrinjo in če bi samo vodo zapirala za vsak krožnik bi se pa konkretno poznalo, sam luč se vidi, skrinje, ki brni v kleti in bojlerja pač ne. Tok nore so ble te stare šparovne navade.