Drugi avto - dizel limuzina za cca 8k EUR

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.265
7.176
113
Subaru outback je bil dolgo moj dreamcar. Ampak a je sploh kak serviser v okolici Ljubljane. Kolikor sem bral, večina to servisira v IT?

Mi je dostopen, dober in ne predrag servis enako pomemben kot avto.

Pri Volvu mi je + tudi to, da sva z Zupanom skoraj na ti (mi rihta V90), pa še enega garaž mojstra imam skoraj v isti ulici, ljubitelj starih mašin (volvo, saab, ...) ki je pomagal starega S60 ohranjat pri življenju (-> 400k km).
S60 dizel in 400k km, za to potrebuješ posebnega mojstra?
Vem za enega, ki ima xsaro mk2 1.6 16v (80 kW), številka na števcu gre proti 400k km, brez nekih posebnosti (razen rednega vzdrževanja) in nasa moto znanstvenikov za support.

Subaru dizel je no go, razen če ga je imel že v obdelavi boxerking. Nace poštima mašino "za vedno".
Kaj dela renomirana Japonska tovarna narobe, da moja Balkanec za njimi popravljati?

Nimajo kaizen, 6s in ostalega qc sistema ?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.633
15.181
113
kod Džej-Zija
Kot si sam našel, je problem podpora vpetja gredi v bloku. Je mnogo prešibka, zato ščasoma dobi left, v skrajni fazi pa zlom gredi in bloka. Temu so podvrženi VSI Subaru dizli, samo da kasnejši pikico kasneje. Pa še automatic/manual igra vlogo, kjer zjahan dvomasni vztrajnik pri ročnem propad zelo pospeši.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.265
7.176
113
Če je izrecno želja limuzina bi jest gledal kej takega. Neuničljivo, poraba nič kej večja kot dizel, 10 let jamstva. Se mi zdi boljša izbira kot neki zjahani dizli z pol miljona km.

Si ziher da je neuničljiva?
In ima po 2 letih 94.5k km.
Službeno vozilo, imho.

Tale Ahmed iz Chicaga (imajo hude zime, ceste solijo) se ukvarja samo s Toyota in Lexus vozili, ko je ženi kupil novi suv, je bil slednji prvo deležen temeljite antikorozijske zaščite podvozja pri enem, ki se ukvarja samo s tem.

The Car Care Nut

Vsi Azijci so na tem področju dokaj slabi.