Ja ker ni časa za regeneracijo.Zaradi prekratkih vozenj se dpfji redno masijo na 100procentno brezhibnih motorjih
Kot sem ze napisal, psa ima programirano da zacne javkat nekje nad 100kJa, samo to očitno ni edini razlog. Sodelavec se vozi iz trebnega v lj, pa tud dobro prepiha mašino, pa je mel na pežoju 508 take probleme, da je joj. Drugi isto na berlingotu, pa se tud z dolenskega konca.
Pri vagu ni problema ker je regen slišen. Problem je na psa. To se rešuje z vezavo ledice na vzvratno ogledalo, ki potem sveti med regenom ...da zavrtiš Mitra Mirića in odpelješ še en krog.Me vem zakaj proizvajalci ne dajo ene zelene lučke, ne oranžne, ali redeče, da ni panike, ampak zelene, da se izvaja regeneracija.
Če se prav spomnim do bile pri nekaterih avtih med prvimi DPF lučke pa so se ludi vstrašli.Me vem zakaj proizvajalci ne dajo ene zelene lučke, ne oranžne, ali redeče, da ni panike, ampak zelene, da se izvaja regeneracija.
Berem kako sodobni dizli pozrejo liter olja prej kot na 5kkm.Število regeneracij nima nekega baš upliva na življensko dobo filtra, ker ogljik gori in se ga z lahkoto odstrani. Problem predstavlja olje, katero se prerine v izgorevalno komoro, tam zgori in negorljivi ostanki zasedajo filer. Teh ostankov z nobeno regeneracijo ne spraviš ven, razen fizično. Zato pa so olja čedalje bolj kompleksna, C2, C3, C4 itd...
Lahko pa še naprej trosite bučke o boljši nafti.
Pomaga k temu, da boš nekaj denarja pustil na servisuKako taka poraba olja vpliva na dpf
V navodilih za moj novi Ducato piše, da je 400g olja na 1000km normalno.Berem kako sodobni dizli pozrejo liter olja prej kot na 5kkm.
Lahko tudi novi.
1.9 tdi po 20 letih in 400kkm se ni se nikol olja dolival.
Kako taka poraba olja vpliva na dpf