DPF in tehnični pregled

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.849
1.971
113
Saj dejansko je bolj vprašanje zakaj že od vedno ne merijo tega. Je to tako tehnična zadeva, da je pred leti niso mogli izvajati.

Ker lahko te jebe, če ti ena žarnica ne dela ali kakšna druga dodatna oprema (meglenka). Če je pa odrezan katalizator in dpf je pa ok. Čeprav vidi, da jih ni.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
463
334
63
Saj dejansko je bolj vprašanje zakaj že od vedno ne merijo tega. Je to tako tehnična zadeva, da je pred leti niso mogli izvajati.

Ker lahko te jebe, če ti ena žarnica ne dela ali kakšna druga dodatna oprema (meglenka). Če je pa odrezan katalizator in dpf je pa ok. Čeprav vidi, da jih ni.
To se tudi jaz sprašujem. Pregledniki na tehničnih mi vsako leto odgovorijo nekaj v stilu "mi nič ne vem", "tega od nas nihče ne zahteva", itd. Isto, ko sem jih spraševal, zakaj toliko predelav s kitajskimi LED žarnicami v navadnih žarometih, čeprav se mi zdi, da se je tukaj stanje napram 2-3 leta nazaj malo izboljšalo.

Bo pa to socialna bomba, ker če gredo strogo v te meritve in ukrepe, pade kar nekaj starejših oz. predelanih dizlov in bo marsikdo prisiljen v zamenjavo avta. Ne bi bilo slabo, če uvedejo vsaj neko prehodno obdobje, da pomerijo, potem pa imajo ljudje malo več časa za popraviti ali prodati...

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA in sad

kemb

Majstr
7. okt 2018
890
896
93
EU je sprejela 3 direktive... za lastnike vozil bi bilo precej slabše, če bi sprejela 3 uredbe.
Tako pa mislim, da je to bolj strašenje vsaj za enkrat.
Vsi samo govorijo o dizlih, saj dpf imajo tudi nekateri bencinski motorji, ko govorimo o starejsih motorjih.
Drugače pa mislim, da bi to že moralo veljati nekaj let. In sedaj novinarji pisejo o socialni bombi...noro.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.878
6.165
113
kdo bo avto vredn par jurjev za jurja popravo? Te že v štartu ne bi šel na cenejšo opcijo odstranitve.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.878
6.165
113
Kdo bo za jurja namestil nov DPF, menjal EGR, obnovil vse šobe in vse še softversko zrihtal?

• Všeč mi je
Reactions: sad

jezek

Guru
24. jul 2008
4.133
1.762
113
Majster ki se bo s tem ukvarjal. Pod predpostavko da je VSE zanic, prides z (seveda neoriginal) deli skozi ravno za jurja. Govorim za povprecen avto ala 2.0tdi/1.6hdi. Potem pa še delo. Verjetno pa velik odstotek avtov reši že kak antigripante in nov/čiščen dpf