Domača pizzerija

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.349
8.716
113

Kle je en sneak peak. tadruga objava, peč in pica pa moji :)
 

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
1.959
803
113
pa se je kdo poglobil v to - zakaj 4x razlika v ceni?
ce upostevam, da bi imel to samo za pice..

kar jest gledam:
Ooni:
+ je prenosna.. kar alfa s 50 kg pomoje glih ni
- je mejhna (samo za pice - ceprav na reklamni sliki majo tud rebrca :p)
* cas ogrevanja je tm tm
* peleti vs drva - pa nimam izkusenj.. bi rekel, da je ooni lažja za zakurt?
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.349
8.716
113
Ooni je igrača, ki simulira krušno peč Alfa je krušna peč. Vsak se pa lahko sam odloči. Razlika je več kot očitna. Pogledaš Alfo, pogledaš OOni in ti je stvar takoj jasna. O peletih in kurjenju pa lohk rečem samo tole. Alfo je neverjetno lahko zakurit, s tistimi pleti na ooniju so pa sami problemi, če že, pol ooni pro, ki pa navadnih 25 polen niti slučajno ne prebavi, pol pa razlika v ceni ni več tako ogromna. Če že OOni pol kodo, ki je na plin in res zelo prenosna.
Šamot v Alfi je debel 3 centimetre, v Ooniju mal manj, pa še in še. V glavnem vredno denarja.
 
Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.349
8.716
113
V glavnem. Sam sem hotel oziroma želel Ooni pro. Prav dec aka Žarovnije ženi, ki je koordinirala zbiranje za mojo okroglo, da sem omenjal, da bi zidal peč in da bi pekel tud kruh, da je pa zdej neki pršlo na tržišče, ki je zadost mejhno, da gre v prtljažnik od avta, ki ni igrača, ampak je prava stvar. Sem se po tehtnem premisleku odločil, stvar dobil in ko sem to razpakiral je žena zagnala mal panike, ker je mal večje od oonija in precej težje. Men pa usta do ušes (zadeva je iz zelo debelega inoxa v bistvu heay duty. Pol sem pa to zakuril (tisto priloženo kurišče je enkratno) in bil ko v transu in jezen sam nase, ker sem mel za tisti dan sam ene testenine za pogratinirat štacune pa zaprte. Testo sem zamesil še isto uro, naslednji dan pa gassa po loparčke in metlico, pa po mocarelo frišno baziliko in še par bombončkov za gor.

Pol pa pice.....fantje, to je pa poezija. Zadeva je na delovni temperaturi v 15 minutah, po pol ure se pa še neverjetno stabilizira in kle ni nobene inprovizacije kot pri ooniju, to je real deal. Edino loparček si je treba fi 29 omislit, obračalka je klasična ravno prava.

Tko da Ooni ima z Alfo skupnega sam to, da se not peče pice, drugega pa čisto nič.
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
818
493
63
Kakšna je razlika pri kurjenju na pelete ali pa na plin? A je fora v nadzoru temperature v prid plina, ali kje drugje? Ker ne vem čemu bi nabavljal gorilec na plin.

Aja mimogrede, a se lahko uporabi tudi tiste pelete (100% smreka, A1) , ki se jih uporablja za ogrevanje hiše?
 

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.731
580
113
Plin drži konstantno temperaturo, pa ni dima in ni saj. Odkar imam plinski gorilnik, sem pozabil na pelete:)
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.349
8.716
113
V bistvu je tole čez vse.
 

Priponke

  • IMG_20191102_155933.jpg
    IMG_20191102_155933.jpg
    3,6 MB · Ogledi: 272

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Sam sicer nimam ampak načeloma se ne glede na medij hrano kuha približno enako dolgo. Če želiš ustrezno skorjo, moraš kruh peči nekje na 180-200 stopinj. Če bo več, se ne bo prej spekel ampak se bo zažgal na zunaj in bo surov ali morda pečen znotraj (še vedno zažgan zunaj). Isto z mesom.
 

MTB75

Fizikalc
13. maj 2012
365
25
28
180 stopinj za kruh je premalo. Tako ga boš sušil.
Jaz ga pečem na začetku na 250, potem pa spustim na 200, nikoli manj.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Nekdoiznekje

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.561
6.164
113
Sam pečem kruh v pečici in pečem 30 minut na 230C in potem še cca. 15 minut na 200C.
Verjetno je pri tej Alfa peči drugače, saj ne vem kako lahko reguliraš temperaturo?
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
818
493
63
Cena take alfa peči pa je kolk? Jurja eur?

Že koda se mi zdi draga...

sej res, a je kdo že poskusil pečt mini kruhove hlebčke v kodi ali kaj drugega kot samo pico?