Domača pizzerija

kalbo

Majstr
7. okt 2013
5.713
466
83

Kle je en sneak peak. tadruga objava, peč in pica pa moji :)
 

ncnifrej

Pripravnik
14. avg 2013
209
22
18
pa se je kdo poglobil v to - zakaj 4x razlika v ceni?
ce upostevam, da bi imel to samo za pice..

kar jest gledam:
Ooni:
+ je prenosna.. kar alfa s 50 kg pomoje glih ni
- je mejhna (samo za pice - ceprav na reklamni sliki majo tud rebrca :p)
* cas ogrevanja je tm tm
* peleti vs drva - pa nimam izkusenj.. bi rekel, da je ooni lažja za zakurt?
 

kalbo

Majstr
7. okt 2013
5.713
466
83
Ooni je igrača, ki simulira krušno peč Alfa je krušna peč. Vsak se pa lahko sam odloči. Razlika je več kot očitna. Pogledaš Alfo, pogledaš OOni in ti je stvar takoj jasna. O peletih in kurjenju pa lohk rečem samo tole. Alfo je neverjetno lahko zakurit, s tistimi pleti na ooniju so pa sami problemi, če že, pol ooni pro, ki pa navadnih 25 polen niti slučajno ne prebavi, pol pa razlika v ceni ni več tako ogromna. Če že OOni pol kodo, ki je na plin in res zelo prenosna.
Šamot v Alfi je debel 3 centimetre, v Ooniju mal manj, pa še in še. V glavnem vredno denarja.
 
Nazadnje urejeno:

kalbo

Majstr
7. okt 2013
5.713
466
83
V glavnem. Sam sem hotel oziroma želel Ooni pro. Prav dec aka Žarovnije ženi, ki je koordinirala zbiranje za mojo okroglo, da sem omenjal, da bi zidal peč in da bi pekel tud kruh, da je pa zdej neki pršlo na tržišče, ki je zadost mejhno, da gre v prtljažnik od avta, ki ni igrača, ampak je prava stvar. Sem se po tehtnem premisleku odločil, stvar dobil in ko sem to razpakiral je žena zagnala mal panike, ker je mal večje od oonija in precej težje. Men pa usta do ušes (zadeva je iz zelo debelega inoxa v bistvu heay duty. Pol sem pa to zakuril (tisto priloženo kurišče je enkratno) in bil ko v transu in jezen sam nase, ker sem mel za tisti dan sam ene testenine za pogratinirat štacune pa zaprte. Testo sem zamesil še isto uro, naslednji dan pa gassa po loparčke in metlico, pa po mocarelo frišno baziliko in še par bombončkov za gor.

Pol pa pice.....fantje, to je pa poezija. Zadeva je na delovni temperaturi v 15 minutah, po pol ure se pa še neverjetno stabilizira in kle ni nobene inprovizacije kot pri ooniju, to je real deal. Edino loparček si je treba fi 29 omislit, obračalka je klasična ravno prava.

Tko da Ooni ima z Alfo skupnega sam to, da se not peče pice, drugega pa čisto nič.