Domača pizzerija

kalbo

Guru
7. okt 2013
5.819
504
113
Tko nekak. Pust da mal začne delat, še enkrat pregneti pol pa v hladilnik, zjutri pa ven, oblikuješ kugle in gas. Kako kugle oblikovat pa najdeš na yt
 

gr69

Majstr
15. dec 2009
8.527
434
83
še v SLO - ampak komaj
Imaš dve opciji - glede na razpoložljiv prostor - pustiš celo testo v hladilniku in kakih 3-5 (raje 5) iz hladilnika, kugle in kuhle zunaj pustiti.
Ali pa kugle “zdaj” pa vse v hladilnik - pa potem kake 2-3 ure prej ven ...

Probaj enkrat tak - drugič onak ...
 

Oakey

Fizikalc
3. feb 2016
304
68
28
Vi se hecate ali kaj?

Koliko gramov svežega kvasa naj odmerim na 1kg moke?
Glej, preden spraviš katerega alterjevca v norišnico (po svoje mu dam prav, ampak vseeno rahlo pretirava), daj poglej malo višje smo dali nekateri povezave do video posnetka italijana ki nazorno pokaže kaj rabiš, koliko in kako narediš testo. Potem se pa malo igraj, mogoče ti prvo testo ne rata in boš zabrisal vse v kanto, ampak vaja dela majstra in samo tako ti bo uspelo narest okusno pico na katero boš ponosen, pa čeprav bo tisti pacient malo višje zaradi tvojega ponosa dobil živčni zlom.
 

Oakey

Fizikalc
3. feb 2016
304
68
28
Itak prevelike, daj jih vsaj na pol ... --> SARKAZEM! Zdej se pa že jst delam norca, ker mi ni jasno zakaj sam ne poizkusiš kako se ti bo obnesla taka kepica? Poleg tega je to odvisno od človeka do človeka, enemu paše več testa, drug pa hoče tanko testo. Kako naj mi vemo kaj tebi paše???
 

Oakey

Fizikalc
3. feb 2016
304
68
28
Če kdo kupuje Ooni 3, si ga lahko trenutno nabavi iz Nemčije za 174 eur + 18 eur poštnine

 

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
651
1
18
Eno vprašanje, zakaj se mi testo "noče" raztegniti, potegnem narazen in se nazaj skrči in se trga. Sicer ga uspem prepričat in je pizza ok, samo raztegniti testo je zahebancija
 

Mr_Globus

Pripravnik
1. dec 2011
200
8
18
Eno vprašanje, zakaj se mi testo "noče" raztegniti, potegnem narazen in se nazaj skrči in se trga. Sicer ga uspem prepričat in je pizza ok, samo raztegniti testo je zahebancija
“premlado” je, alpa presuho

daj 60% vode in vsaj 5ur na sobni temperaturi (boljse pa2 dni v hladilniku)
 

gr69

Majstr
15. dec 2009
8.527
434
83
še v SLO - ampak komaj
Koljez poznam loparje bolj sede forhent kot backhent ...

Zdaj pa resno - dokler ni aluminij hrapav kot makadam je čisto vseeno ali ga naredi Lin Ču, Hans iz Essena, Jack iz Pittsburgha al Franček iz Kidričevega.

edit: typo
 
Nazadnje urejeno: