Domača pizzerija

stop

Majstr
5. sep 2007
3.042
322
83
Las Vegas
kamen se je grel najmanj 20 minut ker nisem imel sestavin pripravljenih. Zmeriti nisem mogel temperature ker mi je kitajski termometer zbezljal errror. Pica se je pekla 1 do max 2 minuti..bom poštopal naslednjič malo
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.042
322
83
Las Vegas
Danes sem pekel v petek zameseno testo...testo je kljub fermentaciji v hladilniku preveč vzhajalo, zato sem imel danes težave z testom , testiral sem tudi debelejši kamen pa se je testo žgalo po dnu...
20190728_160030.jpg
 
Nazadnje urejeno:

Oakey

Fizikalc
3. feb 2016
254
43
28
stop speci še kakšen kruh, pečenko ali kos mesa :p

Lahko pa tudi ti povabiš na piknik, če že Zobatec noče povabit :evil: :fredi::aplauz:
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.042
322
83
Las Vegas
stop speci še kakšen kruh, pečenko ali kos mesa :p

Lahko pa tudi ti povabiš na piknik, če že Zobatec noče povabit :evil::fredi::aplauz:
Kruh ne vem če bi šlo v tej pečki....meso pa moram še sprobat

Aja btw...nič nisi poročal kako so se ti obnesle moke... aha zdaj vem :evil: nočeš da se ti forumaši vabijo na piknike

pa še popravek od zadnjič.... pice sem pekel 3 minute(štopal) in ne 2 min kot sem napisal zadnjič, morda bi se z eksperimentiranjem dalo kaj skrajšat ker pečem na najnižjem nivoju. Doseganja temperature ne morem točno zmerit ker mi termometer nese do 380C. se pa moj termometer čudno obnaša.
 
Nazadnje urejeno:

Oakey

Fizikalc
3. feb 2016
254
43
28
iskreno še nisem sprobal moke zato, ker mi del pečice ne dela, greje samo spodnji del...in me čaka menjava pečice. Lahko pr prnesem moko k teb in jo preiskusimo pr teb :evil:
 

Oakey

Fizikalc
3. feb 2016
254
43
28
iščem kar novo pečico, da bo mir... ker to ne bo prvi rezervni del ki sem ga zamenjal kot si sam predlagal, dotrajana pečica
 

pleXwriter

Fizikalc
3. avg 2009
2.823
55
48
Np, samo v vednost sem napisal, veliko je takih, ki ne vejo, da je ta rezervni del tako poceni.
 

ncnifrej

Pripravnik
14. avg 2013
195
20
18
- Koliko časa rabita Kona/Ooni3, da se segrejeta na delovno temperaturo?
- Je kakšna razlika v okusu med pizzo pečeno na kamnu v električni pečici.. v Koni s plinom / Ooni z briketi.. piceriji z bukovimi drvmi? (kot je razlika med "čevapi" v ponvi/plinskem žaru/litoželeznem žaru/rešetkah)
- tisti ki imate Kono/Ooni - kolikokrat na mesec pečete pice... in koliko pic takrat spečete? (mal sm v dvomih al se mi za tiste 3 pice na mesec tole splača.. da bom pa glih "pizza partije" skoz gostil mi pa tud ni :p)
 

gr69

Majstr
15. dec 2009
8.314
311
83
še v SLO - ampak komaj
Kona je v 15 minutah na delovni (ocenjeni - (še) nimam termometra, da bi lahko 100% potrdil - pa mi vseeno uspe speči kako pico)

Seveda je razlika - a ne zaradi načina "ogrevanja" ampak dosežene temperature. Z Ooni 3 močno dvomim, da boš čutil "žmah pečenja na drvah" - temparatura je tista, ki odloča.

Ni vprašanje "na mesec", ampak "na teden" :p - šalo na stran - prvi teden je dvakrat laufala, potem tudi dvakrat, sedaj nekje na 1x na teden - količina od 3 pa tja do 12 pic - odvisno koliko požeruhov zavoha priliko.
Sedaj imam 3 kose že raztegnjenega testa v skrinji - bo verjetno danes zvečer probal not vreč in videti kako bo.

Je pa zadeva tako kot s vso "posebno" kuhinjo - na začetku je fuuuul zanimivo, potem zanimanje zamre - na koncu bo pri meni verjetno delal 2-3 na mesec - in verjetno na kako 2 meseca kaka "pica party". Še bolj verjetno pa bo zadeva hodil z mano na "ranč" in tam sodelovala na kakšnem družinskem srečanju.
 
  • Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

Oakey

Fizikalc
3. feb 2016
254
43
28
Še moj izdelek iz napol pokvarjene pečice, moka pa Barilla tip 00. Ne morem verjet da mi je dejansko uspel dosečt to, da se je testo napihnilo in je lepo hrustljavo, na sredini pa hrustljavo+mehko. S tega profila se ne vidi kako je skorja napihnjena, ampak jaz sem navdušen glede na to kakšno pečico (še) imam :cheer::cheer::cheer:

Sem pa spremenil način dela... testo sem raztegnil na pomokanem pultu, v pečico pa ruknil prazen pladenj na 270 stopinj da se je razgrel (kolikor pač pečica zmore). Potem pa sem s tisto lopato (ki sem jo pokazal par strani nazaj) naložil prazno testo in ga ruknil na razgret pladenj za 5 minut. Testo se je delno zapeklo, vzel sem pico ven, naložil vse sestavine in ruknil nazaj še za 10minut.

Okus pa odličen, ne vem a je razlog v tipu moke ali v načinu peke.
Aja, lopata za pico iz Kitajske se obnese odlično! Pa še ravno prav velika je :aplauz:

IMG_5144.JPG
 
  • Všeč mi je
Reactions: stop

stop

Majstr
5. sep 2007
3.042
322
83
Las Vegas
... zdej če jaz zastopim te moke pravilno je pomemmbno kolikšen je delež beljakovin ( protein)
če bo kdo testiral naj poizkusi še proizvajalca "Farina" 13g proteinov. ( nekaj čez 1€ stane) je cena.
Poceni moke tega niti nimajo specificirano. Tre mullini iz eurospina "00" ima 11g beljakovin.

Ker imam Lidl pečico na servisu- uveljavljal sem garancijo na kamen sem sam bolj na peki kruha.
Če bo vse po sreči bo danes ( 3 dan po fermentaciji) spečena kopija Le Poilaina iz Pariza:fredi: