Dobri Data recovery programi, tudi plačljivi..

raners

Majstr
4. mar 2008
2.896
498
83
Hej vsem..
Kolegica je vzela SD kartico iz GoPRo in jo dala v comp in ji je na kompu napisalo, da naj formatira kartico (drugače je ne prepozna), sedaj pa ji tudi v GoPro to napiše.. Torej ne računalnik, ne GoPro ji ne prepoznata kartice. In bi rada dobila dol podatke..

Včeraj na hitrco sprobal "EaseUS data recovery" program na eni moji kartici, kjer se je zgodilo podobno, le na tablici in je našlo precej stvari, ampak ko želiš skopiraj na disk, javi, da kupi licenco..

Sedaj me zanima, če je slučajno kak dober zastonjski program, ki deluje vredu?

Drugače pa tudi nebi bil problem kupit kakšne licence (v mejah normale), samo da bo kupljen program deloval res dobro in da bo znal obnovit tudi različne formate (npr.: GoPro mislim da ne snema privzeto v .avi formatu)...

Torej kateri zastonjski ali pa plačljiv program za obnavljanje datotek?
In najlepša hvala že vnaprej.. ;)

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.615
979
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če je format, je format!

eh...dokler po formatu ne kopiraš novih datotek so stare datoteke načeloma še vedno obnovljive, razen če gre za nepopravljivo napako na datotečnem sistemu. Pa tudi če kopiraš nove datoteke, so neobnovljive samo tiste, ki so na prepisanih sektorjih.

Nazadnje urejeno:
  • Wow
Reactions: brane_new

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.900
2.550
113
Dobr je.
Za tole definicijo sem slišal pri brisanje - delete. Sem dobil nazaj.
Za podatke se splača potrudit. Zato jih imama malce več na zalogi :)

Stellar Data Recovery
Recuva
Data Lifeguard Diagnostic for Windows
EaseUS Data Recovery Wizard
Recovery Toolbox for CD Free
iTop Data Recovery

Ampak format? Nikoli nisem dobil nič nazaj!

p.s.
https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/b5pigw

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.331
1.290
113
Odvisno, al si naredil "quick" format al "full" format.
Pri "quick" samo tabelo z imeni datotek prepiše, da računlanik misli, da je disk prazen.
Pri "full" formatu pa postopek tudi dejansko prepiše prostor, kjer so podatki shranjeni. Zato "full" format traaajjjaaaaa.