delni kasko

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.003
4.664
113
Prilagam kopijo svoje police za Teslo 3 LR RWD, full kasko z 1% odbitne in zraven dodatno vsa delna kritja brez odbitne franšize.

Zavarovalnica Sava, sklenjeno na avto Krki (vedno najceneje dobim pri njih avto zavarovanja).
Tu ti za "full" manjka še kombinacija I (nadomestno vozilo) pa asistenca od zavarovalnice. Ne vem kaj ti avtokrka zagotavlja pod svojo asistenco, ampak tega pač nimaš direkt v polici. Sava pod full ima še dodatno "kategorijo" (ne vem če spada to pod lastno kombinacijo) "pnevmatike", kjer ti krijejo škodo na poškodovani gumi oz. plačajo obe na osi. Skratka potato - potato primerjava.

... kar pa je klasika pri teh zavarovanjih in primerjavah.

Za 3k dražje vozilo pride mene full polica pri Savi manj kot tole, triglav je pa skoraj 50% dražjo ponudbo skolcal od sebe.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.488
2.380
113
...pa manjka zav. dodatne opreme (ok, tesla je nima), subrogacija, odkup resenih delov...

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.047
13.335
113
očitno bo potrebno kompletno dol iz Triglava... to sem danes ugotovil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.047
13.335
113
aja eno tako še...lahk imaš dva avta na 14 prem. razredu? vsaj do poteka enega? al obvezno odjavit enga za prenos???
lahko vmes spremeniš zavarovanje za avto mimo registracije? to so take iz glave , ki so se mi porodile...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.192
5.960
113
Kaj naj ti obrazlozim? Jaz ne vem. Glede na to, da vsi pravijo da se ne da, potem pa en pravi da lahko....je ocitno stvar tehnicno mozna, pa prepovedana ali pa omejena z uporabniskimi pravicami oz nivoji
Da narediš približen izračun, je opcija da poiščeš na avto.net podoben avto in če ima objavljeno št. šasije ali registersko tablico uporabiš slednjo,
da narediš izračun, ampak lahko pride do kakšnih razlik v opremi, moči itd..

Za izračun, potrebuješ VIN številko

+lahko da je edini pri Triglavu drugače, ampak skoraj dvomim...

Za izračun zavarovanja gre po vpisu številke šasije v program, poizvedba v bazo proizvajalca, potem se to poveže z slovenskim e-tax cenikom in emrvl bazo.

Vpišeš VIN številko enega BMW v program, ta se poveže z eMRVL bazo, da prenese osnovne podate od avta (homologacija) moč motorja, znamka, tovarniška oznaka id eMRVL ID vozila, poleg tega gre poizvedba v e-tax in bazo proizvajalca vozila, tako se prenesejo podatki o opremi vozila in iz tega program potegne
e-kodo vozila ki je usklajena z cenikom slovenskega uvoznika, tako zavarovalniški program prejme vse podatke avtomobila za izračun premije.

To deluje za vse Evropske proizvajalce, medtem ko pa Azijski ali Ameriški nimajo vseh podatkov dosegljivih preko VIN številke, zato so podatki dostikrat
nepopolni in jih je potrebno dopolniti.

V izogib napačnim vnosom in sklenitvam zavarovanj, je nekaj varovalk, ki te štopajo ob vnosu neprave šasije v sistem.
Da, možno je tudi zaobiti te varovalke, vendar je potem velika verjetnost da izračun ne bo ustrezen (oprema, moč motorja),
poleg tega je velikovvečdela s tem...

Z zadnjimi nadgradnjami eMRVL sistema in povezave z zavarovalnicami, se ne da narediti police, če za vozilo še ni izdana homologacija,
zaradi manjkajoče ID vozila...

Če bi rad izračun za neko vozilo, pridobi VIN številko oz če je že registrirani v SLO, pa vsaj registersko tablico.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.192
5.960
113
aja eno tako še...lahk imaš dva avta na 14 prem. razredu? vsaj do poteka enega? al obvezno odjavit enga za prenos???
lahko vmes spremeniš zavarovanje za avto mimo registracije? to so take iz glave , ki so se mi porodile...
Avtov imaš lahko kolikor hočeš, bonus se pa za vsako vozilo (vsak bonus) obravnava ločeno.
En avto en bonus, drugi avto drugi bonus, 3 avto tretji bonus, če nimaš pri nobenmu še bonusa boš pač vse imel z PR14.

pri večini zavarovalnic lahko med letom delaš anekse na polico, dodaš ali odvzameš določena kritja (ampak ni pri vseh enako),
če med letom dodaš ali odvzameš kakšno kritje in ostane št. police enaka, to ne vpliva na registracijo ( AO zavarovanje),
če pa se zaradi spremembe spremeni številka police (AO, je potrebno vpisati novo polico v EMRVL bazo (npr. na tehničnih), cca 10%.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.047
13.335
113
zmotil sem se, sem v 1. razredu, polni bonus.
za wiz on line sem iz borzena en VIN dobil :evil: imajo tak lepo vse objavljeno. aja lahko daš preskoči!!!!

ideja je da na enmu avto ko je samo obvezno za pol leta odvzamem polni bonus (zavarovanje) in ga prenesem na nov avto s kaskom in ostalimi pizdarijami. In da se to uredi samo papirno in ustrezno doplača in podobne fore.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.047
13.335
113
aha, wiz je narobe izračunal, ker nisem kliknil dodatne opreme... zdaj je € celo preko triglava...z delnimi kombinacijami.
ne vem sicer ali tesla ima dodatno opremo? čudni termin.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.488
2.380
113
Zdajle naklikal Forthinga na Wiz...pa je zneslo 1200 za (prakticno) isto kot je bilo vceraj placano na Savi 800!?? Vcasih so bili kar ugodni

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.704
1.589
113
zmotil sem se, sem v 1. razredu, polni bonus.
za wiz on line sem iz borzena en VIN dobil :evil: imajo tak lepo vse objavljeno. aja lahko daš preskoči!!!!

ideja je da na enmu avto ko je samo obvezno za pol leta odvzamem polni bonus (zavarovanje) in ga prenesem na nov avto s kaskom in ostalimi pizdarijami. In da se to uredi samo papirno in ustrezno doplača in podobne fore.

Meni je sava dala isti razred na drug avto. Se pravi en je doma PR2, drugega sem kupil, pa so mi priznali isto PR2.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.650
2.496
113
Od avta do avta (in voznika) je odvisno katera zavarovalnica je bolj ugodna. Ne gre posploševati.

Meni je za poceni zadeve (do 30k€) WIZ še vedno najcenejši. Če ignoriram odbitno franšizo, če že vzamem kasko.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.249
4.292
113
Lahko ima, dodatno opremo; barva, platišča,...

Subrogacija in odkup rešenih delov, ne spadata v POLNI kasko, ampak sta dodatni kritji.
Dodatna oprema Tesle je barva, platišča in kljuka, pa ona napredna vožnja za 3.800€ ali samodejna za 7.200€

Recimo jaz imam belega junferja in imam dodatno opremo + 1.350€, čeprav je to v A osnovna barva. ;)

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.192
5.960
113
Dodatna oprema Tesle je barva, platišča in kljuka, pa ona napredna vožnja za 3.800€ ali samodejna za 7.200€

Recimo jaz imam belega junferja in imam dodatno opremo + 1.350€, čeprav je to v A osnovna barva. ;)
Ja, pri Teslah je barva različno, nekje je že vključena v ceno, pri drugem jo je potrebno dodati kot doplačilo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.303
8.584
113
Pa kljuka...

Kaj pa teli visje leteci avtopiloti. Jaz sem recimo nabavila brez, ampak lahko bi doplacala 4 jurje za to takoj pa bi bila nabavna vrednost toliko visja. Kaj pa ce to naredim jutri, se mi polico spremeni tako, kot da je bil kupljen s tem? Vazno najbrz to je v primeru totalke?