Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
Da nakladam?
Ze v zacetku oktobra sem pisal, ce ne bo ukrepov bo hudo.

Drgac pa neglede na ukrep bo nekdo proti, ukrepi niso nekaj, da bi javnost odobravala.

kot ze napisano, necepljeni starejsi (60+, 65+, ) naj bodo zaprti, kot so bili otroci in mladina lani
Seveda nakladaš, da se kar kadi. Ko ti nekdo nalepi, kako mladi umirajo, takoj najdeš nasprotje, kako umirajo samo stari. :evil: Ko nekdo navede državo, kjer cepljenje deluje, takoj najdeš dvajset statistik, kjer to negiraš. :bonk:Kaj bi sploh rad dosegel s svojo pisarijo?

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in Matey

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.839
402
83
Vipavska dolina
Če mi še en reče, da je vladi v interesu rešitev tega sranja ga nekam pošljem...

Primoran danes po otroške maske v Leclerca (so objavili, da so na zalogi). Gužva za popizdit, seveda zato, ker naša ljuba vlada sedaj omogoča brezplačno testiranje, ki ta antiwaxerji lepo izkoriščajo za šetanje po trgovinah...

Leclerc pa na vratih varnostnik, ki samo pogledat potrdilo in "osebno" in je to to. Brez enega skeniranja, ker on pač ve, kdo ma pristno potrdilo...
Meni zadnjič ni imel kaj skenirat, ker na potrdilu ni nobene kode. Da ne govorim da je bil en prepričan ob pogledu na papir da sem pa cepljen...
Pa bi rekel da je bolj varno da gre antivaxxer po testiranju v shoping kot en cepljen februarja meseca...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Kaj bi sploh rad dosegel s svojo pisarijo?
To je forum, pač debatiramo, nimamo vsi enakih pogledov.
Že od samega začetka opozarjam, da je napaka vse stavit na cepivo.
Tudi če nalepim kakšne številke je to zato, ker je potrebno gledat celotno sliko.
Pol pa jih pa slišim, da sn antivakser, pa nakladač,...
Pa si dosedaj nisem izmislil niti ene številke.
Recimo 123 redno piše nepreverjene info pa ga noben ne povpraša po viru podatkov. Pač ustreza trenutni agendi

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: novaa

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Tudi če nalepim kakšne številke je to zato, ker je potrebno gledat celotno sliko.
Recimo 123 redno piše nepreverjene info pa ga noben ne povpraša po viru podatkov. Pač ustreza trenutni agendi
Glej tale info da je na intezivni kar 87% NEepljencev je info od UKC Maribor.
Morda si pismen morda nisi.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
Vedno podajaš samo številke okuženih, ki je pri dobro precepljenih državah manj relevantna številka, nikoli pa števila bolnikov na intenzivnih enotah, glede na milijon prebivalcev. To pa edino lahko nekaj pove o uspehu cepljenja.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Vedno podajaš samo številke okuženih, ki je pri dobro precepljenih državah manj relevantna številka, nikoli pa števila bolnikov na intenzivnih enotah, glede na milijon prebivalcev. To pa edino lahko nekaj pove o uspehu cepljenja.
Se strinjam, da je eno izmed meril ucinkovitosti cepiv tudi stevilo bolnikov na ICUjih, vsekakor pa ni edino. Ce/ko se dela primerjava med drzavami je potrebno pogledati za nazaj ter v enacbo dodati tudi druge parametre. Npr. zadnje case se precej uporablja primerjava stevila umrlih v DK in BG, ces poglejte kako je precepljena DK bolj uspesna. Ko pogledas podatke za nazaj pa vidis, da so na DK tudi lani jeseni in letos spomladi imeli za veckratnik boljse stevilke kot v BG.
Nikoli nisem zanikal da je cepljenje povsem brez pomena. Tu in tam odgovorim, ce vidim, da se cepivu neupraviceno pripisujejo vse zasluge za nekaj % manjse stevilke "tezjega prebolevanja". Tudi zato, ker se mi ne zdi posteno, da se za slabse delovanje cepiv v veliki meri krivi necepljene.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.181
2.477
113
Cepivo, na katerega smo tako čakali, je prišlo relativno hitro.
Počasi spoznavamo, da ni čudežna stvar.
Le katero cepivo deluje 100%?
Rabimo boljše zdravilo. In do takrat bomo sedeli križem rok.
yeah, right!

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.232
3.717
113
41
Lj
Seveda, zdaj so protesti tisti, zakaj se stanje slabša. Prej so bili necepljeni v trgovinah, še prej, tisti ki masko nosijo pod nosom, pred tem šolarji v Grčiji, pred tem tisti v zidanicah, itd. Vedno Janša najde krivca, a kljub temu da je on edini na svetu ki zna točno določiti vzrok okužb na dan in par metrov natančno, se virus še vedno magično širi.

Dajmo bi resni, po logiki racionalnega sklepanja se boš okužil tam kjer največ časa preživiš z drugimi, to pomeni za odsrasle večinoma v službi, za šolarjev v šoli. Ampak delodajalci in vlada ne bodo nikoli priznali da se ljudje lahko v službi okužijo, enako kot lani.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.181
2.477
113

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
Pozdravljeni, mene zanima ali so kakšne novosti pri statusu prebolevnika? Vidim, da se v zadnjem času ne govori več tako pogosto o podaljšanju statusu prebolevnika v SLO (potrdilo velja le 6 mesecev), čeprav je stroka menda priporočila podaljšanje statusa prebolevnikom (v nekaterih drugih državah ta status traja 1 leto, vsaj za najnujnejše aktivnosti - npr HR).

Kar se pa tiče raziskav o tem, kakšno zaščito imajo prebolevniki...kakšna pravzaprav je oz. koliko časa traja? Nekateri čutijo posledice tudi nekaj mesecev po prebolelosti...Na POP TV so v dnevniku (24 ur) ob 19h pred nekaj tedni govorili o tem, da nemške raziskave ugotavljajo da zaščita traja tudi 1 leto. Kar se pa tiče tistih, ki so se okužili dvakrat, jih je menda zelo malo (govorim za SLO). Mislim, da je tudi tistih, ki so po svoji drugi okužbi potrebovalo bolnišnično zdravljenje izjemno malo (verjetno le za vzorec). Obstajajo kakšni podatki za SLO, koliko oseb se je okužilo 2x, koliko jih je potrebovalo bolnišnično zdravljenje, ko so se okužili drugič?

"Po drugi strani bodo cepljeni, ki bolezni niso preboleli, najverjetneje potrebovali dodatne doze cepiva, ravno tako tudi tisti prebolevniki, ki niso razvili močan imunski odgovor." Kako pa to vemo, ali je bil razvit močan imunski odgovor? Glede na protitelesa/potek bolezni (npr. ali je šlo za lajšo ali hujšo obliko)?

VIR: https://www.zurnal24.si/zdravje/najnovejse-studije-trajalo-bo-leta-367981

Hvala za odgovore (bilo bi zaželeno, da ne gre za mnenja, ampak da je nekdo bral o tem, torej da obstaja statistika/raziskave).

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.115
6.122
113
Za sars cov 1 imajo prebolevnikiv Hongkongu po 17 letih odziv, pri cepivih za c19 švedska študija ugotavlja, da je po po leta vsega konec.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Vidš...v petek bi lahko za shod anticepilcev (mende jih je bilo tavžnt) država Slovenija skasirala vsaj 2 milijona €

• Ljubezen
Reactions: CLIO15

jest5

Guru
18. avg 2007
26.537
-8.871
113
Za sars cov 1 imajo prebolevnikiv Hongkongu po 17 letih odziv, pri cepivih za c19 švedska študija ugotavlja, da je po po leta vsega konec.
Oh kako fino je lapat o zadevah, katere totalno nič ne razumeš.

Kot prvo glede sars cov 1 se gre za najdbo spominskih T celic. Nihče normalen ne govori o kakršnemkoli odzivu, ker bi le ta bil pri večini nezaznaven(zelo nizko število T celic). Poleg tega se tukaj sploh ne upošteva mutacij(ki bi bile, če bi imeli ta virus še v obtoku), ki še dodatno zbijejo že tako ničvreden odziv.

Pri študiji cepiv pa se gre za količino protiteles, ki zagotavljajo takojšen odziv na okužbo.

Hruške in motorno olje.

• Všeč mi je
Reactions: zino

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pozdravljeni, mene zanima ali so kakšne novosti pri statusu prebolevnika? Vidim, da se v zadnjem času ne govori več tako pogosto o podaljšanju statusu prebolevnika v SLO (potrdilo velja le 6 mesecev), čeprav je stroka menda priporočila podaljšanje statusa prebolevnikom (v nekaterih drugih državah ta status traja 1 leto, vsaj za najnujnejše aktivnosti - npr HR).

Še vedno velja le 6 mesecev.