Saj vem, da mi že moja miza kima, ker razume, vi pa še vedno ne oz. samo trolate, ampak:
Če v sobo zapreš 100 ljudi, ki so cepljeni s cepivom, ki ima recimo 90% učinkovitost in notri pihneš Covid 19 bo kaj? Glede na to, da cepivo ni 100%, se jih bo okoli 20 okužilo s Covidom, pa dajmo reči kar 30, da boste zadovoljni ali pa 50 zaradi mene. Od toliko okuženih jih bo 10 razvilo bolezenske znake, pa dajmo reči 20. Od teh 20 ne bo nihče pristal v bolnici, pa dajmo za vaše zadovoljstvo reči, da 1 pristane v bolnici.
Če v sobo zapreš 100 necepljenih in pihneš notri Covid pa dobiš okoli 80 okuženih (eni bi rekli 100, drugi 60), od tega bi jih 60 razvilo bolezenske znake, v bolnici bi pristalo povprečno 5 do 10 ljudi.
Če bi bilo teh 100 ljudi mladih, bi bilo čisto vseeno v obeh primerih, samo razviti prehlad bi jih imelo manj. Če bi bilo teh 100 ljudi starih 60+ ali bognedaj 80+, imaš velik problem v populaciji 100 necepljenih. Sedaj pa multipliciraj to na prebivalstvo. Zato je cepljenje bolje kot necepljenje ŠE POSEBEJ za starejše, katere mladi anticepilci strašite in odvračate od cepljenja!!!!