Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.767
2.693
113
in, pazi to, še VEDNO se lahko okužiš in še VEDNO lahko okužiš mene. in, še boljše, še VEDNO lahko okužiš nekoga, ki je tudi cepljen. sumljivo? jup, sumljivo. ne skrbi, dokler se meša taka megla glede tega, se ne grem (sem prebolel) cepit. ker tole je božanska komedija na potenco.

In potem halo, ko zahtevajo karanteno ali pa test po vračanju iz tujine.
Pa nošenje mask kjerkoli.
Pa zapiranje lokalov itd.
Pa zapiranje mej?
Je to zato, da se cepljeni ne okuži?
Je to da se ne cepljeni ne okuži?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.674
4.893
113
In potem halo, ko zahtevajo karanteno ali pa test po vračanju iz tujine.
Pa nošenje mask kjerkoli.
Pa zapiranje lokalov itd.
Pa zapiranje mej?
Je to zato, da se cepljeni ne okuži?
Je to da se ne cepljeni ne okuži?
Saj vem, da mi že moja miza kima, ker razume, vi pa še vedno ne oz. samo trolate, ampak:

Če v sobo zapreš 100 ljudi, ki so cepljeni s cepivom, ki ima recimo 90% učinkovitost in notri pihneš Covid 19 bo kaj? Glede na to, da cepivo ni 100%, se jih bo okoli 20 okužilo s Covidom, pa dajmo reči kar 30, da boste zadovoljni ali pa 50 zaradi mene. Od toliko okuženih jih bo 10 razvilo bolezenske znake, pa dajmo reči 20. Od teh 20 ne bo nihče pristal v bolnici, pa dajmo za vaše zadovoljstvo reči, da 1 pristane v bolnici.

Če v sobo zapreš 100 necepljenih in pihneš notri Covid pa dobiš okoli 80 okuženih (eni bi rekli 100, drugi 60), od tega bi jih 60 razvilo bolezenske znake, v bolnici bi pristalo povprečno 5 do 10 ljudi.

Če bi bilo teh 100 ljudi mladih, bi bilo čisto vseeno v obeh primerih, samo razviti prehlad bi jih imelo manj. Če bi bilo teh 100 ljudi starih 60+ ali bognedaj 80+, imaš velik problem v populaciji 100 necepljenih. Sedaj pa multipliciraj to na prebivalstvo. Zato je cepljenje bolje kot necepljenje ŠE POSEBEJ za starejše, katere mladi anticepilci strašite in odvračate od cepljenja!!!!

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl in p4pe

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.674
4.893
113
Saj vem, da mi že moja miza kima, ker razume, vi pa še vedno ne oz. samo trolate, ampak:

Če v sobo zapreš 100 ljudi, ki so cepljeni s cepivom, ki ima recimo 90% učinkovitost in notri pihneš Covid 19 bo kaj? Glede na to, da cepivo ni 100%, se jih bo okoli 20 okužilo s Covidom, pa dajmo reči kar 30, da boste zadovoljni ali pa 50 zaradi mene. Od toliko okuženih jih bo 10 razvilo bolezenske znake, pa dajmo reči 20. Od teh 20 ne bo nihče pristal v bolnici, pa dajmo za vaše zadovoljstvo reči, da 1 pristane v bolnici.

Če v sobo zapreš 100 necepljenih in pihneš notri Covid pa dobiš okoli 80 okuženih (eni bi rekli 100, drugi 60), od tega bi jih 60 razvilo bolezenske znake, v bolnici bi pristalo povprečno 5 do 10 ljudi.

Če bi bilo teh 100 ljudi mladih, bi bilo čisto vseeno v obeh primerih, samo razviti prehlad bi jih imelo manj. Če bi bilo teh 100 ljudi starih 60+ ali bognedaj 80+, imaš velik problem v populaciji 100 necepljenih. Sedaj pa multipliciraj to na prebivalstvo. Zato je cepljenje bolje kot necepljenje ŠE POSEBEJ za starejše, katere mladi anticepilci strašite in odvračate od cepljenja!!!!
In to je bistvo vsega. Nič nimam prosti necepljenim mladim. Absolutno nič, v bistvu sem proti, da se cepijo. Proti imam glede 60+, ki se ne cepijo. Ker bo zaradi njih vedno kolaps. In ker vlada sama tega noče urediti z obveznim cepljenjem starejših, silijo počez v cepljenje vse, kar je čisto zgrešeno. Seveda pa ne bodo 60+ silili v nič, saj je njihova volilna baza.

Dodatno imam pa problem z glasnimi mladimi youtube anticepilci, ki s svojim kvakanjem odvračajo od cepljenja starejše, ki se ustrašijo lastne sence. Si 60- in se nočeš cepit? Kul, samo drži gobec. Si 60+ in se nočeš cepit? Kul, ni pokojnine. Ko prideš po pikico, pa jo dobiš.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pozabljamo še na skupino ljudi, ki iz objektivnih razlogov ne morejo (smejo) biti cepljeni.
Njim bi za negovalce dodelil zdrave Darjan negovalce, ker jih ne smemo ogrožat.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.046
11.827
113
A je treba spet ponavljat? Ja, lahko se okužim, čeprav je verjetnost bistveno nižja. Ja, lahko tudi zbolim, čeprav z enostavnim prebolevanjem. Ja, lahko koga tudi okužim, čeprav je virusno breme v mojih dihalih 5-10x manjše kot pri necepljencu. Torej bo tudi okuženi od mene zadevo odnesel bolje.

Ampak važno, da je cepljenje brezveze. :zmaga:
Ti to dejansko verjameš? :oops1:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

Cepljeni prebolevniki utegnejo biti dosmrtno zaščiteni​

Ni še strokovno utemeljeno, ali in kdaj bo potreben tretji odmerek cepiva. Vsaj kar se mladih in zdravih ljudi tiče, je potreba po osvežitvenem odmerku dejansko še zelo negotova. Znanstvena revija Nature je v minulem tednu objavila odmevno študijo. Ugotavlja, da cepivi s tehnologijo mRNA ustvarita izredno dobro celično imunost. Ta zaščita utegne trajati leta. Morda dosmrtna utegne biti zaščita tistih, ki so preboleli covid-19 in so se zatem cepili s cepivom Pfizerja ali Moderne. Tretji odmerek pri osebah z vitalnim imunskim sistemom skratka še nekaj časa ne bo potreben, izhaja iz omenjene študije ameriške univerze Washington. Eden izmed njenih avtorjev, imunolog Ali Ellebedy, domneva, da zaščita pri vektorskih cepivih AstraZenece in Johnson & Johnson ne bo tako dolgotrajna. Njim bi zato morda bilo smiselno ponuditi
osvežitveni odmerek cepiva.
Vir:

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.472
3.603
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.247
3.610
113
Marlbor
Da ti bo bolj jasno:
Tudi tukaj ne piše, pred čem ščiti cepivo. Pred okužbo zagotovo ne, to je že dokazano na milijonih primerov. Pred težjim potekom bolezni je pa tudi vsak prebolevnik dosmrtno zaščiten, brez cepiva.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.674
4.893
113
Me pa pošteno skrbi, da nas bodo kmalu zaprli na podlagi števila okuženih in ne na podlagi števila ljudi v bolnicah. Trendi kažejo, da delta sev ni bav bav. Se hitro širi da, a je manj nevaren, torej se bolnice ne bi smele polniti preveč, če ima pa država visok procent cepljenih starejših, pa še toliko manj. Ker bolnice ne bodo polne, bo potrebno ljudi zapret na podlagi številk okuženih, kar pa se jih bo vedno našlo dovolj.

Računam, da takrat skoči pokonci stroka in vsi ostali in se vprašamo kaj se gremo.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Vlada je v Tabelo nevarnih nalezljivih bolezni, ko se uporabljajo vsi posebni ukrepi tega zakona, zdaj uvrstila tudi covid. Prej je veljalo, da je nevarna nalezljiva bolezen tista, ki povzroča 40 do 90 odstotno smrtnost.