Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.415
-7.003
113
Neverjetno, kako znajo nekateri zakomplicirati preprosta navodila. Masko potrebuješ, če so v okolici druge osebe.

Zbudi se v današnji dan.

Maska je obvezna tudi opolnoči, sredi vukojebine. Beri zakon.
Ali je imel župnik masko pa ne veš. Tudi tega ne veš, koliko je bilo vernikov (z maskami) in ali je bila vsaka druga klop prazna.
Če bi župnik nosil masko in se držal ukrepov nijz, nebi zbolel, a vam še ni jasno da maske ščitijo pred okužbo?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.517
4.202
113
Ljubljana
hmpg.net
Pljuča, ki so v normalnem stanju penasta, zato postanejo vse bolj gosta, kot jetra, izgubijo sposobnost krčenja in širjenja in s tem tudi izmenjevanja kisika in ogljikovega dioksida. Pri tako obolelih pacientih tudi z dodajanjem kisika ni več mogoče zagotoviti, da bi ga v krvi imeli dovolj. »Takrat nastopijo naši intenzivisti, bolniku v sapnik vstavijo cevko in ga priklopijo na respirator, ki mu nato v pljuča dovaja kisik in mu pomaga dihati,« je dejal Turel. Opozarja, da se pri bolnikih, ki so okuženi z novim koronavirusom in ki se jim stanje poslabša, težave z dihanjem pojavijo po približno šestih dneh, potem pa jim deveti ali deseti dan zelo na hitro, v nekaj urah, vnetna tekočina napolni pljuča. »V tej fazi je ta proces zelo hiter in ne vemo še povsem, zakaj,«

shift

Guru
20. jul 2007
10.306
2.883
113
za šankom
Kaj točno se tako na hitro zgodi predvidevam v pljučih, da človek lahko iz solidnega stanja enostavno umre in to v bolnišnici v par urah? Ob vseh zdravilih, astma sprejih, kisiku in na koncu ventilatorju. Pri pljučnici ne gre tako hitro, torej kaj je tukaj drugače?

In drugo. Kaj je pri zdravljenju Covid pacienta tako noro kompliciranega, da ni kadra oz. se ne da v pol leta prekvalificirati drugega zdr. kadra v to? Ne govorim o upravljanju ventilatorja, ker jih imamo zelo malo priklopljenih in verjamem, da je no go področje. Govorim o ostalih pacientih, ki niso tako daleč. Stroka pravi, da zdravil ni in ne delujejo, torej poznamo klasiko za pljučnice, dodajanje kisika, še kaj? Kaj je tukaj tako noro zahtevnega, da ne zmore sestra ali dr. nečesa drugega v pol leta obvladat in krpat manjko kadra v krizni situaciji? Govorimo o krizi, ne o povprečnem dnevu v službi.

Pri pljučnici gre zadeva lahko zelo hitro, sploh pri covid pljučnici, lahko imamo nekoga trenutno na 28% VM in bo čez 12 ur že inturbiran

pri COVID pacientu se gre za to , da recimo napram enem " normalnem" pacientu sestra in zdravnik potrebujeta 20 minut , da ga uredita, pri covid pacientu pa zaradi vseh ukrepov vsaj še enkrat toliko, ko se zadeva začne komplicirat pa se ti časi podaljšajo za 2 do 3x, da porabo materiala sem niti ne omenjamo, in klasika za pljučnice ni samo dodajanje kisika, daleč od tega, to je le dokaz kako pač nekdo, ki ne dela v tem nima realnega pogleda, sem pa vesel takih vprašanj

shift

Guru
20. jul 2007
10.306
2.883
113
za šankom
No dohtarčki, sem glih z bivšo govoril, pa vm prlimam direkt: "Ja, jst sm mela pa polet plučnico, sm skor zarad sepse umrla k nism 14 dni mogla do dohtrarja zarad Covida pridt." Tko da fukejte se nekam pa vaša Hipokratova prisega, pa pičke jokaste nekam v 3PM. En kp cmeranja skoz!!! Koji krščen duš si se pa odloču za ta deu? Goveda zarukana.

predvsem sem vesel zate da je bivša, ker si ne predstavljam kakšni bi bili šele otroci

erikson

Guru
25. avg 2007
24.600
8.156
113
Maska je obvezna tudi opolnoči, sredi vukojebine. Beri zakon.
Če bi župnik nosil masko in se držal ukrepov nijz, nebi zbolel, a vam še ni jasno da maske ščitijo pred okužbo?
Ne da se mi prepirati s teboj. Pač nosi masko povsod, če te ponoči po gozdu zasledujejo nevidni policisti.

Običajne maske slabo ščitijo pred okužbo. Predvsem preprečujejo, da ti ne širiš naprej (kar je pomembno takrat, ko si še asimptomatičen).

• Haha
Reactions: SamSvoj

shift

Guru
20. jul 2007
10.306
2.883
113
za šankom
ksz...

pa še nekaj o sposobnosti vlade, če naša ni sposobna, kaj so šele vlade na nizozemskem, Belgiji, Avstriji, Švici... , pa se strinjam , da bi nekaeri ukrepi bili lahko boljši

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.650
1.029
113
50
KR
predvsem sem vesel zate da je bivša, ker si ne predstavljam kakšni bi bili šele otroci

Ej sem takoj reku sorry, ne pa pač vsem. Ne bit takoj užaljen. Jest čakam že ne vem kok let da bi pršu v Kranju do svojga dohtarja. K sreč ga nisem rabil in ga še vedno ne. Tko da ne pametuj takoj na prvo žogo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.597
10.773
113
Naše jebe predvsem PR. In seveda desetletja zapiranja pipc in lomstenja po zdravstvenem sistemu, ki ga gor držite že leta in leta iz gole trme.

• Všeč mi je
Reactions: 8888
I

Izbrisan uporabnik #2010

Za kamere pa za face recognition si že slišal?

Ja le pazi kaj delaš na tistih nočnih sprehodih po gozdu.

TC6.jpg

erikson

Guru
25. avg 2007
24.600
8.156
113
pa še nekaj o sposobnosti vlade, če naša ni sposobna, kaj so šele vlade na nizozemskem, Belgiji, Avstriji, Švici... , pa se strinjam , da bi nekaeri ukrepi bili lahko boljši
Ukrepi so v redu, samo malo drugače bi jih lahko skomunicirali. Zdaj izgleda, kot da vsi čakajo, kaj bo vlada naredila, namesto da bi sami poskrbeli zase. In seveda novinarji nagajajo in takoj iščejo neke izjeme in ekstremne situacije (kajenje).

Že pri aplikaciji se je videlo, kako koordinirano so jo mediji napadli, čeprav je enaka kot v Nemčiji in ne javlja lokacije ali drugih podatkov.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.778
5.092
113
Pri pljučnici gre zadeva lahko zelo hitro, sploh pri covid pljučnici, lahko imamo nekoga trenutno na 28% VM in bo čez 12 ur že inturbiran

pri COVID pacientu se gre za to , da recimo napram enem " normalnem" pacientu sestra in zdravnik potrebujeta 20 minut , da ga uredita, pri covid pacientu pa zaradi vseh ukrepov vsaj še enkrat toliko, ko se zadeva začne komplicirat pa se ti časi podaljšajo za 2 do 3x, da porabo materiala sem niti ne omenjamo, in klasika za pljučnice ni samo dodajanje kisika, daleč od tega, to je le dokaz kako pač nekdo, ki ne dela v tem nima realnega pogleda, sem pa vesel takih vprašanj
Normalno, da ne poznamo zadev, pač vsak pozna "svoj foh". Pa ni zdravljenje zelo podobno od pacienta do pacienta? Razumem, da je zahtevno iz vidika varnosti, ukrepov, itd. Ampak je tudi izredno zahtevno iz strokovnega vidika? Namigujem na prekvalifikacijo zdravnika drugega oddelka v 0,5 do 1 leta. Ni mogoče?

shift

Guru
20. jul 2007
10.306
2.883
113
za šankom
Ej sem takoj reku sorry, ne pa pač vsem. Ne bit takoj užaljen. Jest čakam že ne vem kok let da bi pršu v Kranju do svojga dohtarja. K sreč ga nisem rabil in ga še vedno ne. Tko da ne pametuj takoj na prvo žogo.

nobene panike, samo kar si napisal je laž, vzemiva na primer Kranj, pokliči na nujno medicinsko pomoč , iz prakse so tam obravnavi zelo hitro, niti sedaj nimajo več nekih omejitev covid da ali covid ne, ko omeniš bolečino v prsih, težave z dihanjem boš pregledan v roku ene ure, konec koncev nismo venezuela da bi čakali 14 dni na pregled

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.778
5.092
113
Še eno butasto vprašanje za stroko. Jasno je, da je Covid nevaren, če pride do pljuč. Če ne, je to navadna gripa z nekaj vročine in kašljem. Če pa uspe priti globoko v pljuča, je pa problem. Ok. Zakaj se ne išče zdravila/terapije, ki bi preprečevala prehod virusa globoko v pljuča? Vsaj nisem zasledil, da bi kaj dosti razmišljali o tem. Vsi delajo cepivo, ampak realno bi tudi tako zdravilo rešilo problem, sploh, če bi bilo dostopno zgodaj, ko je človek še ok, z blagimi simptomi.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.650
1.029
113
50
KR
nobene panike, samo kar si napisal je laž, vzemiva na primer Kranj, pokliči na nujno medicinsko pomoč , iz prakse so tam obravnavi zelo hitro, niti sedaj nimajo več nekih omejitev covid da ali covid ne, ko omeniš bolečino v prsih, težave z dihanjem boš pregledan v roku ene ure, konec koncev nismo venezuela da bi čakali 14 dni na pregled
Hvala za korekten odgovor.
Se pa opravičujem k sm grdo napisal... durgač pa bivša gor al dol, k slišm take stvari, da ima nekdo probleme zaradi tega, se mi odpele. :(

shift

Guru
20. jul 2007
10.306
2.883
113
za šankom
Normalno, da ne poznamo zadev, pač vsak pozna "svoj foh". Pa ni zdravljenje zelo podobno od pacienta do pacienta? Razumem, da je zahtevno iz vidika varnosti, ukrepov, itd. Ampak je tudi izredno zahtevno iz strokovnega vidika? Namigujem na prekvalifikacijo zdravnika drugega oddelka v 0,5 do 1 leta. Ni mogoče?

je mogoče, ampak takih zdravnikov je recimo v celi državi nekje 20, sester pa recimo x6 ker ostale,ampak s tem narediš manjo drugje, vzel si dobrih 20 zdravnikov in 120 top sester za "prekvalifikacijo" teli so že dosedaj delali nekje na bolj zahtevnih delovnih mestih, kjer jih ne covid pacienti še vedno potrebujejo, če jih vzameš, treba se je zavedati, da tudi stroka na začetku ni vedela o predihavanju covid pacientov to kar ve danes, in marsikateri pacient je bil predihavan napačno kljub temu, da je za ventilatorjem stal strokovnjak, povsod po svetu, da ne bo pomote, zato sem rekel, da sem vesel tudi takih vprašanj

• Všeč mi je
Reactions: Cash