Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

erikson

Guru
25. avg 2007
24.600
8.156
113
narobe si me razumel, balkan kot obnašanje, belgijcu rečeš kaj mora storiti , balkancu moraš ukazati, pa ne bo storil
Belgija lokale zapira za en mesec, policijska ura od polnoči do petih zjutraj, vsak mesec si lahko doma z eno dodatno osebo, ki ni iz tvojega gospodinjstva, več kot 15 minut (tu mislijo čistilke?). Restavracije lahko do 22h ponujajo dostavo in prevzem hrane. Po 20h prepovedana prodaja alkohola. Božičnih sejmov letos ne bo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.415
-7.003
113
vljudno vabljen na naš oddelek, seveda brez maske in ostale zaščite, kadarkoli resno, tukaj se javno pofočakj pa prideš, ponoči med dežurstvom umrl 66 letni župnik brez pridruženih bozeni, ne boš verjel ob 22h se je še sam stuširal in preoblekel, ob 4 in 10 minut je bil mrtev, sicer pa lahko počakaš 7 do 10 dni , ker veš pametnjaković , tistih , 800+ ki jih je bilo anes pozitivnih jih bo zrelih za bolnišnico šele čez 5-8 dni
Ja, saj prejšnji mesec mi je tudi znanec umrl, nekaj čez 40 star, je šel še v kopalnico, padel po tleh in konec. Ni imel nobenih pridruženih bolezni, vsaj ne da bi vedel, še kovida ne.

Če so zdej te maske zunaj tako nujno potrebne, zakaj jih niste nosili zunaj že prejšnji teden?
A za maše z obolelim župnikom je pa prejšnji teden nijz lahko dal dovoljenje za izvajanje ???

shift

Guru
20. jul 2007
10.306
2.883
113
za šankom
Pol se teb zdi normalno, da zdravstvo že zdaj poka po šivih? Zakaj se je pol kupovalo respiratorje?

ne , zdravstvo je pokalo po šivih že prej, ampak vam uporabnikom se je zdelo normalno, da čakate na pregled 2 leti, kje so bili kolesarji takrat, kje ste bili vsi vi takrat v levi in desni vladi, 60mio € za skrajšanje čakalnih vrst, pa ste se vprašali kdaj kdo je ta denar dobil, mi zaposleni ne, prav tako ni šel za to, da bi se zaposlilo več kadra, sedaj je prišlo do tega, da se je pokazalo, dejansko kje smo, respiratorje je kupovala politika, in ne stroka, Knaflja, ki je btw eden redkih, ki bi se mu jaz osebno pustil priklopit na ventilator se je pa diskreditiralo do te mere, da je izpadel največji antikrist v tej državi

shift

Guru
20. jul 2007
10.306
2.883
113
za šankom
Belgija lokale zapira za en mesec, policijska ura od polnoči do petih zjutraj, vsak mesec si lahko doma z eno dodatno osebo, ki ni iz tvojega gospodinjstva, več kot 15 minut (tu mislijo čistilke?). Restavracije lahko do 22h ponujajo dostavo in prevzem hrane. Po 20h prepovedana prodaja alkohola. Božičnih sejmov letos ne bo.

kaj hočeš s tem povedat, da bo belgijec po teh urah iskal alternativo in se zapiral na privat žurke, ker balanci se bojo

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.597
10.773
113
ne , zdravstvo je pokalo po šivih že prej, ampak vam uporabnikom se je zdelo normalno, da čakate na pregled 2 leti, kje so bili kolesarji takrat, kje ste bili vsi vi takrat v levi in desni vladi, 60mio € za skrajšanje čakalnih vrst, pa ste se vprašali kdaj kdo je ta denar dobil, mi zaposleni ne, prav tako ni šel za to, da bi se zaposlilo več kadra, sedaj je prišlo do tega, da se je pokazalo, dejansko kje smo, respiratorje je kupovala politika, in ne stroka, Knaflja, ki je btw eden redkih, ki bi se mu jaz osebno pustil priklopit na ventilator se je pa diskreditiralo do te mere, da je izpadel največji antikrist v tej državi
Evo. Točno to imam v mislih. Držte se.
In ne, meni osebno se to nikol ni zdel normalno.

shift

Guru
20. jul 2007
10.306
2.883
113
za šankom
Ja, saj prejšnji mesec mi je tudi znanec umrl, nekaj čez 40 star, je šel še v kopalnico, padel po tleh in konec. Ni imel nobenih pridruženih bolezni, še kovida ne.

Če so zdej te maske zunaj tako nijno potrebne, zakaj jih niste nosili zunaj že prejšnji teden?
A za maše z obolelim župnikom je pa prejšnji teden nijz lahko dal dovoljenje za izvajanje ???

kot sem rekel, brez maske na naš oddelek vabljen, tu se pofočakj javno,jaz ti pripravim obrazec kjer se boš podpisal , da si sam sprejel vso odgovornost, potem pa počni na oddelku kar hočeš, lahko tudi kofetkaš z našimi sestrami, sicer boš od 12 ur, celih 11 uri in 55 minut najbrž sam kofetkal ampak lej, zabavno bo, saj veš ,javni sektor, kjer se nič ne dela

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.415
-7.003
113
kot sem rekel, brez maske na naš oddelek vabljen, tu se pofočakj javno,jaz ti pripravim obrazec kjer se boš podpisal , da si sam sprejel vso odgovornost, potem pa počni na oddelku kar hočeš, lahko tudi kofetkaš z našimi sestrami, sicer boš od 12 ur, celih 11 uri in 55 minut najbrž sam kofetkal ampak lej, zabavno bo, saj veš ,javni sektor, kjer se nič ne dela
Saj pravim, meni so nabili masko ko grem zvečer na sprehod skozi gozd, kjer km okol ni nikogar, obolelemu župniku je pa še prejšnji teden nijz dal dovoljenje, da mašuje v cerkvi z do 500 verniki. Brez maske.

To so vaši fantastični in prepotrebni ukrepi, s katerimi vlada zajezuje virus.
Potem pa nabijate, da smo pa za vse mi krivi, ker se kao ne držimo ukrepov :)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in p4pe

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.044
5.179
113
Ja pa veš da bom z masko telovadil po gozdu,
Si prej nogo zlamam ker se mi očala zaprosijo kot pa dobim kak virus.

erikson

Guru
25. avg 2007
24.600
8.156
113
Saj pravim, meni so nabili masko ko grem zvečer na sprehod skozi gozd, kjer km okol ni nikogar, obolelemu župniku je pa še prejšnji teden nijz dal dovoljenje, da mašuje v cerkvi z do 500 verniki. Brez maske.
Neverjetno, kako znajo nekateri zakomplicirati preprosta navodila. Masko potrebuješ, če so v okolici druge osebe.

Ali je imel župnik masko pa ne veš. Tudi tega ne veš, koliko je bilo vernikov (z maskami) in ali je bila vsaka druga klop prazna.

• Všeč mi je
Reactions: endvatri

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.517
4.202
113
Ljubljana
hmpg.net
Hojs jev oddaji Planet 18 izjavil:
"Po bitki je lahko vsak general. Pred tem z nikogaršnje strani ni bilo slišati, naj omejimo prehajanje meje. ..."
nobeneden ni tega rekel, da ne bi kdo sedaj kaj nazaj po forumu iskal. Hojs ve in ne odstopa.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.597
10.773
113
Neverjetno, kako znajo nekateri zakomplicirati preprosta navodila. Masko potrebuješ, če so v okolici druge osebe.

Ali je imel župnik masko pa ne veš. Tudi tega ne veš, koliko je bilo vernikov (z maskami) in ali je bila vsaka druga klop prazna.
Ne, ni res, to je veljalo prej. Zdaj je izjema sam če športaš.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.597
10.773
113

On ni sprejemal ukrepov. On jebe ježa v bolnici.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.750
1.395
113
...ko se bo kritična masa ljudi nehala zgovarjat na vlado in poskrbela za zaščito sebe in drugih bo šlo na bolje.

Dobro veš da te zvecer u šumi ne bo noben lovil,.....in da je poleg cerkve še 101 drugo bistveno bolj nevarno druženje...od klubov, bifejev, porok...itd. .......

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in McGiver

shift

Guru
20. jul 2007
10.306
2.883
113
za šankom

a meni pa niso nabili maske med sprehodom???

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.778
5.092
113
Ni ukrepa, ki bi dovoljeval več ali manj normalno življenje in hkrati ustavljal virus na ravni, ki jo bolnišnice lahko še obdelujejo. Zdravstveni sistem je preveč rahitičen za kaj takega, zato bodo/so že spet zategnili ljudstvo, gospodarstvo in vse ostalo.

Žal tudi v precej boljših zdr. sistemih ni dosti bolje očitno, saj se virus širi prehitro. Sam poznam 8 pozitivnih do sedaj, vsi so že ok in niso imeli komplikacij.

Me pa resno in brez heca zanimata dve stvari, pa naj kdo iz zdr. stroke odgovori.

Kaj točno se tako na hitro zgodi predvidevam v pljučih, da človek lahko iz solidnega stanja enostavno umre in to v bolnišnici v par urah? Ob vseh zdravilih, astma sprejih, kisiku in na koncu ventilatorju. Pri pljučnici ne gre tako hitro, torej kaj je tukaj drugače?

In drugo. Kaj je pri zdravljenju Covid pacienta tako noro kompliciranega, da ni kadra oz. se ne da v pol leta prekvalificirati drugega zdr. kadra v to? Ne govorim o upravljanju ventilatorja, ker jih imamo zelo malo priklopljenih in verjamem, da je no go področje. Govorim o ostalih pacientih, ki niso tako daleč. Stroka pravi, da zdravil ni in ne delujejo, torej poznamo klasiko za pljučnice, dodajanje kisika, še kaj? Kaj je tukaj tako noro zahtevnega, da ne zmore sestra ali dr. nečesa drugega v pol leta obvladat in krpat manjko kadra v krizni situaciji? Govorimo o krizi, ne o povprečnem dnevu v službi.

• Všeč mi je
Reactions: Car

erikson

Guru
25. avg 2007
24.600
8.156
113
Menda so v Švici navodila, da mora vsak državljan poskrbeti, da se ne bo okužil in da ne bo okužil drugih. Pri nas pa zakoni, predpisi, podrobna navodila in množica vprašanj na novinarskih konferencah.