Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.415
3.892
113
42
Lj
Ampak samo v Ljubljani. V Kopru se bo dalo v fitnes, lokale itd.

UKREPI, KI BODO VELJALI V RDEČIH REGIJAH:

Trenutno je nad indikatorjem 140 kar sedem slovenskih statističnih regij. Praviloma od petka dalje bodo v rdečih regijah veljali naslednji ukrepi: začasna prepoved vseh prireditev in zbiranj nad 10 oseb, omejitev nekaterih storitvenih dejavnosti, omejitev določenih športnih aktivnost, omejitev gibanja med regijami – ta omejitev bo veljala za regije, ki so obarvane v rdeče in za te regije bo uvedeno tudi obvezno nošenje mask povsod, tudi na prostem, razen ob predpisanih izjemah.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.338
850
113
44
povsod malo
Pa sej sploh ne vem kje se začne in konča moja regija. Za občine so vsaj table, da si v njej.
A so gostilne odprte al ne? nakupovalni centri? In ja bom preživel brez samo, da se ne bom vozil na malco iz službe potem pa bo zaprto.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.617
1.170
113
Obišči stran
Pa sej sploh ne vem kje se začne in konča moja regija. Za občine so vsaj table, da si v njej.
A so gostilne odprte al ne? nakupovalni centri? In ja bom preživel brez samo, da se ne bom vozil na malco iz službe potem pa bo zaprto.

Važno da grem lahko še zmeri k maš. Tam se ne morem okužit... :S

Pa rad bi videl inšpektorja, ki je sposoben za mano laufat, ko bom šel svoj krog brez maske...

• Všeč mi je
Reactions: krko

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.415
3.892
113
42
Lj

Mislim da niso upali zapreti gostiln, to je še edino kar Slovenec ima. Edino masko boš rabil, tudi med tem ko ješ.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.716
4.942
113
Koliko je možnosti da bodo sedaj malo "zmanjšali" število testiranj v "določenih" regijah oz. bo delež pozitivnih padel? Koneckoncev so tudi zdravniki samo ljudje, tisti brez vikendov v drugi regiji bodo mogoče malo pospešili razvoj dogodkov da bodo lahko šli martinovat recimo iz Lj v Brda.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.617
1.170
113
Obišči stran
Bi rekel da v gostilni veliko, v fitnesu nekaj na prostem pa zelo malo.

Problem je, ker številk nimajo. Majo za zdravstvene delavce, za DSO-je in podobne ustanove. Da je pa kdo v gostilni fasu pa itaq ni povedal. Za fitnese pa tako ali tako nimajo številk, NIJZ sam priznal. Zunaj? Ne verjamem da prav veliko. Še med petkovimi protesti so tam eni in isti...

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.088
11.515
113
Bi rekel da v gostilni veliko, v fitnesu nekaj na prostem pa zelo malo.
In ukrep imaš, maske na prostem obvezne.....Povsod, tok da je za dobro mero, pa da bo zgledal, da neki delajo, v resnic pa niso nardil nič in tud ne bojo in maske na prostem ne bodo k zajezitvi pripomogle prav nič. Mi je pa zanimiv, kako Janez preusmerja krivdo na rajo, ko nima nobene druge alternative.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.088
11.515
113
Ti ti Slovenci, niste naložil aplikacije, zdej pa kle mate, maske tud ko greste na polje. Tole je tipičnen psihološki PR. Dons zagroziš s tem in tem, jutri pa mal omiliš, ne, sej mask na prostem pa ne bo treba, sam na busplacih pa to.....in folk ja ok, no še dobr....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Problem je, ker številk nimajo. Majo za zdravstvene delavce, za DSO-je in podobne ustanove. Da je pa kdo v gostilni fasu pa itaq ni povedal. Za fitnese pa tako ali tako nimajo številk, NIJZ sam priznal. Zunaj? Ne verjamem da prav veliko. Še med petkovimi protesti so tam eni in isti...

Ja saj, na začetku so imeli te informacije, ampak zdaj niso relevantne ker ni dovolj ljudi, ki bi lahko spremljali 500 okužb na dan in od kje so.

Maske na prostem so mi neumne, šola na daljavo, kaj pa vem, zapiranje regij tudi ni smiselno, ker se folk iz cele slovenije vozi v Lj na šiht in ker je število okuženih vseeno dokaj enakomerno.