Tok bliz si pa nisva, tko da se ne rabiš sekirat. Sam pazi da se ti ne zjokaš.Samo če obljubiš da se mi ne boš pijan na rami zjokal...![]()
Hmmm, samo moje mnenje, ne me tepst...ja itak, ampak res me zanima, da mi jello obrazlozi, zakaj je bolj primerno "clovek" kot "oseba"...
Hmmm, samo moje mnenje, ne me tepst...
To kar si napisal, jemljem kot provokacijo jello in nič drugega...
Če bi napisali "oseba", bi se pa pritoževal, zakaj ne piše "človek", "moški", "bitje"...
A ni malo "out"?![]()
Nič ti ne bom obrazlagal, ker mi vsiljuješ lažno izbiro. Zakaj bi moral izbirat med tema dvema in ju sploh razvrščat katera je bolj in katera manj primerna. Ti si se vtaknil v to da je uporaba 'človek' neprimerna, jaz pa ti pravim, da je popolnoma na mestu. Imaš vso pravico, da tako misliš in tudi, da si prepričan, da je novinar (oziroma več njih) butl.
kaj? kakšna provokacija?
jest vem, da ne vem vsega, in če me nekdo negira, se pač spodobi, da utemelji izjavo, če ga povprašam, pa še mene poduči kaj novega. Slovnica me je zanimiva, zato me res zanima, kako je lahko "človek" primeren za tako izjavo.
Sicer pa, a teb je recimo normalno, da rečeš "človek je bil oproščen" ali "človek je bil aretiran" - priznej, da se malo čudno bere vse skupaj.
sej pravim, lahko se pa motim, ampak me zanima kako.
Sicer pa, a teb je recimo normalno, da rečeš "človek je bil oproščen" ali "človek je bil aretiran" - priznej, da se malo čudno bere vse skupaj.
Ali pa, aretirali so ga, ker je....Pa bom vseeno, ker že vlečeš za jajca. Ne, ni pravilno če rečeš "aretirali so človeka." (pozor! pika). Ker je jasno, da verjetno ne živali, nad tem se zgražaš ti. Je pa povsem pravilno, če rečeš "aretirali so človeka, ki je bla bla bla..." Torej v nadaljevanju povedi poveš katerega, kar je naredil tudi novinar.