Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
Bo kar držalo, da je bilo danes takole na vrhu. Z masko je hodil recimo vsak peti, pa sem rekel prej preveč kot premalo.
Ni treba nič zapirat. Saj bo naslednji teden gor prazno, ker so se vsi okužili, pa bodo, kdor ne bo do takrat umrl najmanj na intenzivni. :evil:

Khmm, tisti ki tako zagovarjate nošenje mask zunaj, zakaj jih prejšnji teden in še prej niste nosili med sprehodi v naravo? ?
 
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

MrDaco

Guru
11. sep 2007
10.788
6.073
113
Ja, tudi vinjeto zlahka pustiš nekupjeno na Petrolu, preden se greš peljat po avtocesti.

Ko bo tolk daleć boš tud telefon moral s sabo nosit. zakonsko je že pokrito.
Že sedaj je v zakonu za okužene in karantence obvezna uporaba aplikacije za sledenje, kar pomeni da če jo uporabljaš, moraš telefon imet s sabo. Če imaš telefon doma, ti pa drugje, potem jo ne uporabljaš in kršiš zakon. Ampak zaenkrat te aplikacije, ki jo omenja zakon še ni, ta ki je že, je pa ena druga.

Kontrola, kdo gre po cesti in ne nosi telefona z aplikacijo s sabo, bo pa za policaje, inšpektorje ali kdorkoli bo kontroliral preprosta. Če se njegov bluetooth ne bo povezal s tvojim, pa hop Cefizelj, te že imam.

Kaj kemtrejli več niso zanimivi? ... Take trosiš, da če vidim koga na ulici z alu folijo na glavi, točno vem da boš to ti.
 

Floki

Guru
6. sep 2007
9.851
2.986
113
Pa Polhovgrajsko Grmado tudi, pa Katarino, .... Ni kej, zapret občine.
Poglej si poročila sedaj na RTV prispevek iz obale, parkirišča polna tablice pa od Ljubljane pa vse so Prekmurja. Ne vem zakaj na vsak izvoz na AC ne postavijo patrulje pa ena na stari cesti. Saj jih ni toliko.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
25.348
251
113
Spomladi je bil vrhunec pri 70+ novih dnevnih okužbah.
Danes smo pa kje?

sam spomladi smo doživeli skoraj apokalipso. spomni se tistih 14 dni, ko smo bili doma... smo se precej bolj tresli kot pa sedaj.

ampak... še vedno smo vsi šetali brez mask. ampak sedaj, ko je pa nekdo rekel, da je treba tudi zunaj, je treba pa vse na križ nabit, ki tega ne upoštevajo - in ni problem v prenosu virusa, ampak vas moti, ker se ne upošteva pravil - če jo moram jaz, jo moraš tudi ti, mamicu ti.
 

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
434
137
43
Khmm, tisti ki tako zagovarjate nošenje mask zunaj, zakaj jih prejšnji teden in še prej niste nosili med sprehodi v naravo? ?

Če s tem misliš mene, naj razjasnim: nošenje maske se mi zdi smiselno (beri: zagovarjam) tam, kjer ni mogoče zagotoviti ustrezne medsebojne razdalje. Danes sem šel na Šmarno prvič po skoraj enem letu. Masko sem imel iz dveh razlogov: zanimalo me je, če je kej težje hoditi z njo (ni) in pa ker srečuješ veliko ljudi na relativno ozki poti.

K sreči imam na izbiro dovolj narave, kjer ne srečam praktično nobenega. To je tudi odgovor na to, zakaj spomladi/poleti nisem nosil maske zunaj.