Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.256
3.670
113
davorinm.wordpress.com
Sicer ne vem, če je že bilo to vprašanje, ampak zanima me teoretično - je možna okužba preko pakirane salame, puranjih prsi natančneje.
Pivka pa to..

"Currently, there is no evidence to suggest that handling food or consuming food is associated with COVID-19."

 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
40.754
5.380
113
Zraven vzameš še tableto vitamina D kateri uniči kitajski virus a ne AndY1
Študija obstaja........jemljem ga tudi jaz pa hvalabogu (tok-tok) še nisem 0 fasal čeprav se gibljem v rizičnem okolju......

Med drugim sem se družil tudi s sodelavcem ki ima korono.....in v času najinega druženja tega ni vedel (bil je malo podrt...pač kao tipičen prehlad itd)

Hodim še vedno v službo......moram se pa držat varnostnih napotkov (maska 8ur......držim se bolj zase..."samoopazovanje"......če pride do kakih spremmb počutja pač javim po telefonu in me ni dokler ne prebolim karkoli že mam itd)

Sodelavec......nima apetita....okusa......spi po cel dan (nima energije)....rahlo povišana temperatura pač bolj proti 38C kot proti 37C

KAR PA ŠE NE POMENI DA NISEM IDEALEN PRENAŠALEC TEGA VIRUSA!!!!
 

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
Zakaj se ne moreš okužit, če en okužen prime salamo v trgovini, in jo da nazaj na polico, v bloku pa lahko, če nekdo prime ograjo - so blokarji morali velike denarje plačevali upravnikom za čiščenje 2x na dan.

Zakaj še salam ne razkužijejo v trgovini, saj jih kupci tudi šlatajo, pogledajo na rok, se premislijo in dajo nazaj?
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
40.754
5.380
113
Zato ker me v otroštvu niso zavijali v vatko kot očitno tebe....in ne da se ne morem okužit....sem zato pač (za 1x) bolj odporen...
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.527
14.130
113
Helsinki airport trials sniffer dogs as Covid-19 detectors

Sniffer dogs are a familiar sight at airports all over the world, where border agents use them to detect illegal substances and contraband.
Now some dogs are using their noses for a different purpose - coronavirus.
Dogs specially trained to detect Covid-19 have this week started sniffing passengers as part of a trial at Finland's Helsinki-Vantaa airport.
Volunteers are training a team of 15 dogs and 10 instructors for the research programme.

The dogs can detect coronavirus in humans five days before they develop symptoms, Anna Hielm-Bjorkman, the University of Helsinki professor who is running the trial, told Reuters news agency.

Passengers wipe their necks with cloths, which are then placed in a can and put in front of dogs to sniff. A canine test can deliver a result within minutes.
But while the trial has shown early promise, more research needs to be done to prove the efficiency of canine testing. At the moment, passengers who take part in the trial are also instructed to take a swab to confirm the result.

 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
tenor.gif
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ja po sedaj napisanem se prenaša tako kot jim trenutno paše. Ker že dolgo forsirajo da nebi uporabljali gotovine je bila spomladi gonija z gotovino češ uporabljajte kartice.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.527
14.130
113
Saj ni res pa je :bonk::valjamse:

30-letnik toži mamo, ker ga je vrgla iz hiše in hoče, da neha igrati igrice

Pandemija novega koronavirusa spreminja tudi družinske odnose, marsikje jih močno postavlja na preizkušnjo. Ekstremen primer prihaja iz Mehike, kjer 30-letni Christian Uriel mamo in teto toži, ker sta ga "izgnali iz hiše" – s pomočjo metle in vedra z mrzlo vodo. Ženski odraslemu moškemu očitata, da je pandemijo izkoristil tako, da je nehal iskati delo, dneve naj bi preživljal tako, da je igral videoigrice – in živel na račun obeh žensk. 30-letnik meni, da je žrtev družinskega nasilja.
Kako se bo primer razpletel pred mehiško roko pravice, še ni znano. Mati se je po poročanju mehiških medijev za drastično potezo odločila, potem ko ji je bilo dovolj, da je bila več mesecev "služkinja svojega sina" – ta naj bi namreč, potem ko je ob začetku pandemije izgubil delo, vse dneve igral videoigrice, od mame pa zahteval, da skrbi zanj. In če je mama nekaj tednov takšno vedenje še prenašala, je imela vsega dovolj, ko se je pandemija dovolj umirila, da je spet omogočala delo, sin pa je še kar sedel pred zaslonom računalnika. Sin naj bi bil prepričan, da so bile z "izgonom od doma" kršene njegove pravice.