Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.257
150
63
Maska deluje. Vsi smo doma dobili virozo, a po opravljenem testu nismo bili COVID pozitivni. Očitno torej na obično virozo maska ne deluje, COVID pa preprečuje ja.

Maske nosimo cel dan v službi, v šoli in v trgovini. Tudi čez nosek jih poveznemo in jih redno menjamo (ne med sabo :fredi:). Če jemo čebulo, se nosijo maske tudi doma po par ur.

Ni mi pa jasno, kaj je viroza oz. in COVID je viroza, ker v osnovi je virus. Al kako?
 
  • Všeč mi je
Reactions: Robert

MrDaco

Guru
11. sep 2007
10.785
6.071
113
Tole bi si morala še Beovička prebrat.
Drugače pa baje, da se vsi ukrepi poznajo čez cca 14dni. Zdej mi pa naj nekdo razloži, kje in kako se pozna ukrep nošenja mask? Najprej so bile priporočene, pa je bilo nekaj malega okuženih, potem so postale obvezne, pa namesto, da bi šle številke dol, so šle gor, ukrep se ni poznal prav nič. Potem so bile obvezno obvezne, je pa še slabše. Če bi te nagobčniki delovali, nebi bili tam kjer smo zdej. Vsa svinjarija se nabira na maski, postane mokra, kar je pa sploh ugodno za mikro organizme. In potem se to šlata, pa da daje gor pa dol in ni čudno, da se raznaša naprej.
Vklopi mužgančke.... Rečmo tako, če ukrepa nošenja mask nebi bilo, bi verjetno bile pa številke malenkost drugačne v statitiki okuženih. Zagotovo ne enake. Kolika bi bila pa razlika med temi, pa... to še sam gospod Bog ne ve.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.234
54
48
Virus bi prisel tako ali drugace, pac dohtarje so prve testirali. Kakor berem nekje porocila naj bi bil virus med nami ze novembra. Nekje sem bral da so delali brise na truplih ki so bila zakopana ze novembra, nekaj takega. Ne me sprasevati za vir :)

Tole je iz SBJ prislo v aprilu... vidim da se kar o tem govorijo :)
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.528
14.131
113
Saj si sam odgovoril sebi, ne deluje ker nekateri ne nosijo , še več jih nosi napačno. 2 meseca se je to razlagalo kako je treba masko nosit, prijemat, odlagat ampak slovenci so/smo kot zlate ribice, za dva dni nazaj se še ve za več pa ne.
In zakaj se potem nakaj tera v nedogled, če ne deluje?

Ker to nekaj - pravilno nošenje mask - v bistvu deluje in je načeloma bolje natrenirati uporabnike na boljšo izvedbo nošenja v praksi kot pa reči "ni treba nosit mask nobenemu" kar bi pripeljalo do še slabšega rezultata?
 

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.193
3.355
113
Ker to nekaj - pravilno nošenje mask - v bistvu deluje in je načeloma bolje natrenirati uporabnike na boljšo izvedbo nošenja v praksi kot pa reči "ni treba nosit mask nobenemu" kar bi pripeljalo do še slabšega rezultata?
Uporabniki so se v teh treh mesecih natrenirali kolikor so se mislili. Prišli smo do točke, ko trening ne daje več pričakovanih rezultatov.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.528
14.131
113
To bi znalo biti res ja. A še vedno je bolje pustiti zadevo kot je in trobiti o obveznosti mask še naprej, da je od tega vsaj delna koritst kot pa popoln odpis nošenja. Sicer povsem ugibam ampak menim, da je negativen doprinos zaradi nepravilne uporabe mask manjši oz. zanemarljiv v primerjavi s plusom od tistih, ki maske pravilno uporabljajo.
 

Floki

Guru
6. sep 2007
9.851
2.986
113
Uporabniki so se v teh treh mesecih natrenirali kolikor so se mislili. Prišli smo do točke, ko trening ne daje več pričakovanih rezultatov.

Ne to govori o brezbrižnosti in egoizmu in lenobi posameznikov. Pravilna nošnja mask pač ni raketa znanost da bi se kdorkoli izgovarjal na napačno uporabo.
Ne da se jih ukine ampak se začne izvajat kar zakon določa. Po 400€ za vsakega takega lenuha. Po 1 tednu bodo vsi doktoriral iz tega.
 
  • Všeč mi je
Reactions: tomi

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.257
150
63
In tisti ki nosijo maske se okužijo, 142 takih je celo umrlo do današnjega dne, tisti ki malomarno nosijo maske živijo naprej po svoje in se z njimi zgodi kaj? 400 EUR kazni? Noro nevarna zadeva...teh 400 EUR mislim.
Takim res ni več pomoči. Še en ko se mu qurac dviguje na maske. Včasih je bil fetiš velke joške, pol so se mal cajti spremenili, so ratali fetiš veliki žnabli, zdej pa zgleda da so maske.
Eni ste res bolani.
Opisani (tvoji?) fetiši - nič posebnega, razen mask. Bolana je pa družba že od nekdaj, mogoče se jo zato poskuša "pozdraviti" z Kovidom.
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Kolikor jaz spremljam, so maske v vseh zaprtih prostorih obvezne, zunaj pa obvezne na razdalji manj od 2m
 
  • Všeč mi je
Reactions: bizi

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
Ti že prav spremljaš, samo Mirsi se še vedno dela pametnega.
Torej je Hojs ob interpelaciji hotel kršit odlok vlade, ko je snel masko in rekel, da je z masko težko govorit, na opozorilo pa dejal, na ni nikogar blizu ?????
Sicer jo je potem nataknil ampak sprva je hotel bit brez.

Mogoče je pa že s Kolpe navajen, da zanj odloki ne veljajo????
 

Floki

Guru
6. sep 2007
9.851
2.986
113
Za Hojsa mi dol visi, če te moti ga prijavi NIJZ, ko bo pa v moji bližini mu bom pa že povedal naj si jo da na gobec.
 

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
Ne? Čemu so pa namenjene?
Preberi še drugi stavek.
In če ti še ne užge, z maskami in kaznimi za nenošenje ljudi ustrahuješ, ponižuješ, razčlovečiš... ločiš elito od navadne raje, skratka ti malo skrajšajo ketno. Malo tu, malo tam, na koncu boš pa zadrgnjen.
Z aplikacijo bodo spremljali stike, policaj že lahko brska po tvojem telefonu, bere sms-e, imenik, vstopa v stanovanje, brez sodnega naloga, penzionistom spremljajo gibanje - ko beležijo kartice za javni prevoz, voznikom bodo z elektronskimi vinjetali spremljali gibanje, mlajši in zaposleni imajo mesečne.... Skratka popolni nadzor se bliža.
Zaradi virusa so prepovedana zborovanja - bodo tudi demonstracije, medije so že podredili....Hojs je že napovedal aktivacijo tistega člena po vsej državi...

Evo že predpisujejo, obvezne maske - samo še čakam, da bodo ženskam zapovedali kratka krila in brez gat, seveda iz zdravstvenih razlogov, da se bo luftalo, saj veš koliko je raka na rodilih ..


Mimogrede, ali je ta Hojs kaj v žlahti s tistim zloglasnim in brezsrčnim izterjevalcem Hojsom?
 
  • Všeč mi je
Reactions: Cash in jendomen