Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.230
6.514
113
Kako se temu reče? Pretirana reakcija?

A po novem bomo začeli praznit šole, ko bo nekdo prišel z navadno gripo v razred?
 

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.207
3.362
113
Saj gre na bolje. :)
Najprej je en župan celo šolo zaprl, pa so rekli, da to tako ne gre več. Zdaj so en razred domov poslali, pa bojo kmalu rekli, da to ne gre več tako. Nucamo še ene dva ali tri take primere, pa bodo rekli, da to sploh ne gre več tako.
Grem po novo dozo kokic. :)
 

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.434
4.535
113
Očitno morajo starši imeti za vsak dan v glavi rešitev kam z otrokom, če jih pokličejo iz šole, da so našli zloglasno Corono. Pa ne samo to, tudi delodajalci z užitkom čakajo, da jim vsak dan lahko delavec izgine med delovnim procesom, ker je moral po otroka in ga ne bo nazaj, dokler ne bo Corona nevarnost mimo. Norišnica.
 
  • Všeč mi je
Reactions: novaa in darjan

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.271
2.266
113
Na obisku Italjanska zdravstvena ministrica. Pregled. ali nam je za zaupat da italijani vstopajo v slovenijo (?)
In to država, ki ima še pred 3 dnevi na dan več mrtvih, kot smo jih mi imeli skupaj!
 

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Zdi se mi, da ta novica še ni bila, se pa valja po spletu že nekaj dni. Zgleda, da so malce izmišljali podatke o povišani smrtnosti zdravljenih s poceni zdravilom proti malariji, hidroksiklorokinom. Na podlagi te "študije" so številne vlade prepovedale njegovo uporabo pri zdravljenju Covida-19.


Pa nova objava, da virus ne izvira iz wuhanske tržnice, le ta je bila le žarišče širjenja. Menda tam pri živalih niso našli takšnega virusa.

 
Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.196
5.584
113

She was mailing it in.
A woman in Ukraine stripped down, took off her underwear and then wore it as a mask after being refused service at a post office.

An employee at Nova Poshta, a private postal service in Ukraine, told the woman that she couldn’t receive her package until she put on a mask, according to a Russian media report. Ukraine requires all people to wear masks in public during the coronavirus pandemic.
The woman responded by stripping down, placing her underwear over her head and then putting her pants back on, as seen in the video. The other customers act as if this is an everyday occurrence.
The makeshift mask was good enough for the employees, according to the Russian report. The woman then received her package and left.
Nova Poshta said they have no issue with the woman, but they have suspended the employee who leaked the security footage.
Iz naslova videa se da razbrati, da gre za pošto v Kijevu.
 

sousis

Guru
16. nov 2019
1.494
989
113

Torej, če ti sošolec od otroka faše virus (oz. je pozitiven, čeprav nima znakov), si pripravi 14 dni dopusta. Če ga nimaš več, pa srečno v pogajanjih z delodajalcem za neplačan dopust ali kakšno drugo opcijo.
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.289
2.391
113
še v SLO - ampak komaj
:bonk:
Pa v kaki državi jaz živim!?! Država me “zapre” (karantena), jaz pa se naj z delodajalcem dogovarjam, da mi ne piše plavih?!?
Ok - se strinjam, da mogoče ni 80% nadomestila in ne iz naslova ZZZS - ampak neka zaščita pa mora biti. Kaj pa, če po 10 dneh karantena dejansk zbolim - tj. se razvijejo simptomi in se končno blagovijo izpeljati test. A potem sem ipak od prvega dne v staležu in začne od takrat teči rok za 30 dni in prehod na polne stroške ZZZS?!
Koji kekci.
Mogoče pa bo znal Krekov Milan pojasniti kako je zdaj dejansko s tem?:sprasujemse:
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
18.899
1.081
113
www.adriamedia.si

Torej, če ti sošolec od otroka faše virus (oz. je pozitiven, čeprav nima znakov), si pripravi 14 dni dopusta. Če ga nimaš več, pa srečno v pogajanjih z delodajalcem za neplačan dopust ali kakšno drugo opcijo.

Naj najprej uredijo, da je plačano (in plača naj država), potem pa pošiljajo v karanteno. Ker drugače bo postal pogost zelo simpl scenarij: če zboli mulc ali kdo drug v familiji, zaradi katerega bi šel v karanteno, si tiho in ne poveš, da ti ne gre dopust. Folk si bo pač mislil (v bistvu upravičeno) jebiga, če ne znajo poskrbet, da država plača tudi karanteno, ne le izolacije, pa naj plačuje dodatek zdravstvu in vse ostalo, ko bo drugi val. Ker takih, ki bodo zatajili, ne bo malo. Škoda dopusta, takih, ki bilahko recimo deleli od doma med karanteno, je pa dokaj malo. Konec konecv: tudi učiteljica bo ob dopust, kar tudi ni prav, ker so jo prisilili, da dela na izpostavljenem delovnem mestu.
 
  • Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic