Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.268
6.522
113
V šole se bo šlo prej. Ne morš zagnat gospodarstva brez da odpreš šole in vrtce. Preveč delavcev vezanih na "varstvo". Razen če misliš, da bodo konec šolskega leta preživel pri dedkih in babicah.

Zna se zgodit da bodo zaradi tega brihte "blokirale" zagon vsega, ker ne bodo upale branže po branže, ker bi potem dajali deco k babicam, ki pa so itak rizični.

Jao kam nas pelje ta vlada...jao.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.499
8.862
113
Še enkrat. V šole bodo otroci stopili septembra. Varstvo ne zanima ne šolnikov, ne vlade. Boš pač vzel dopust ali porinil starim staršem, kot sedaj. Nehajte se slepit, da koga višje od vas dejansko zanima varstvo otrok in kakšne probleme bomo imeli starši.
Odvisno od razmer. Je pa scenarij pripravljen ja. Še vedno je v planu otroke poslat v šolo junija. Je pa seveda to iz epidemioloških pogledov najbolj pametna rešitev, da otroc pač ne vidjo šole do sebtembra.
 

superfly

Majstr
12. feb 2008
921
290
63
Odvisno od razmer. Je pa scenarij pripravljen ja. Še vedno je v planu otroke poslat v šolo junija. Je pa seveda to iz epidemioloških pogledov najbolj pametna rešitev, da otroc pač ne vidjo šole do sebtembra.
Korone se ne znebimo, lahk se pa s forsiranjem karantene "znebimo" gospodarstva. Če se bo pretiraval z ukrepi, si bomo sam škodli. Korona bo počakala, nč bat.
 

guardy

Guru
3. avg 2007
8.392
960
113
Obišči stran
Govorim od stvari, ki jih tale predlagan regres v bonih ne bo pokril. Glede Slovenskih ponudnikov pa tole, na morje res ni kam, so pa placi v Sloveniji, ki so vredni obiska in ogleda.

Mogoče pozabljaš, da je enim več vredno morje kot vse ostalo? Sam sem že en takih, ne zamenjam nobene stvari za ležanje v senci in poslušanje valov :D
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.265
5.822
113
pri taščici
Če dobro pomislim, imamo Slovenci iz vidika turizma (domačega gosta) lahko pred sabo prav dobro leto ali dve. Imeli bomo na voljo večino infrastrukture, ki je bila postavljena in razvita za boljšega tujega gosta, manj gužve, potencialno nižje cene...mogoče priložnost, da Slovenci raziščejo svojo domačo kuro in pustijo denar domačim ponudnikom, ki si to zaslužijo.
Nekateri ponudniki bodo raje crknili, kot pa se odpovedali lepemu zaslužku. Predvsem tisti ki so z "mahinacijami" prišli do premoženja. Kako doslo, tako proslo.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
25.519
267
113
no, tudi švedi so zaceli cincati

Tudi Švedska bo očitno zaostrila protikoronske ukrepe
Švedska vlada pa želi izredna pooblastila, s katerimi bi lahko v boju proti novemu koronavirusu uvedla strožje ukrepe. Švedske omejitve javnega življenja so bile doslej v primerjavi z drugimi državami precej milejše.

Kot je poročal radio Sweden International, si vlada želi, da bi lahko uvedla izredne razmere, ko bo to potrebno, brez odobritve parlamenta. A opozicija temu ostro nasprotuje.

Vlada sicer načrtuje sprejetje ukrepov, ki bi veljali tri mesece. Ministri bi lahko popolnoma prepovedovali zbiranja na javnih mestih, zaprli trgovine, zabavišča in javni promet. Doslej so bili sprejeti le milejši ukrepi, kot je prepoved zbiranja več kot 50 oseb na javnem mestu.

pa ce gledamo malo globalno, kitajska spet sluzi na veliko. prvi so "preboleli" krono, sedaj pa sam te maske stancajo in sestavljajo predihalne aparate. svet jih kupuje kot vroce zemljice. usa pa izgubljajo svetovno nadvlado.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.244
-8.464
113
Ne gre se za sitnost in še najmanj bom poslušal nekega župana, ki danes je, jutri ga pa ni. Ampak, ker sem doma blizu Bleda in je bil dolgo časa moj prijeten enodnevni obisk, kjer si letel okoli jezera, kaj popil, pojedel, srečal kakega znanca, skratka čisto v redu zadeva, ki se je z leti prav lepo pokvarila.

Začeli so voziti trume azijcev, ki kupijo eno kremšnito in se z njo poslikajo iz vseh kotov, svinjajo, v namestitve in restavracije ti podtaknejo natakarje iz juge, ki se ne naučijo niti našega jezika (saj zakaj pa, če želijo videti predvsem azijce in ostale tujce) in se obračajo, da je groza. Izgubil se je občutek domačnosti, cene so šle v stratosfero, vse je en turbo turizem za par urnega gosta, ki ga ne bodo videli več.

Še vedno grem občasno rad tja (ne v špicah), a zapravljam druge in ne na točkah, kjer želijo ponudniki turističnih storitev tam. Torej ne gre za sitnost, ampak z vsemi potezami so se usmerili proti turbo azijcem in odrinili domačega gosta proč. In to gosta, ki bi prišel večkrat letno.

Vidiš, tole je pa turbo kapitalizem. Čimmanj ponudbe, ogabno slabo plačani delavci(tako da jih je pol z juga, ker naši nočejo delati za miloščino), za čimveč zaslužka.
Eni pravijo, da imamo tega še premalo:cheer:
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
A da grem na slovensko obalo na dopust, ali pa na Bled. Po tem ko so nas ti župani zjebali z lažnimi novicami? V tej gnojnici naj sami uživajo. Sicer pa itak nismo dovolj dobri turisti, so kitajci bili že prej prioriteta. :valjamse:
Odvisno, kaj je za koga dopust. Če do fula nabit turistični kraj s turističnimi forami in cenami, potem je itak vseeno a greš na Bled ali kamorkoli drugam po svetu.
Če je cilj da se odmakneš od vskadanjih neumnosti, potem je v Sloveniji še kar nekaj lufta.
 
  • Všeč mi je
Reactions: navlixx

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.614
199
63
Kranj
Se vi zavedate, koliko staršev nima svojih staršev še živih? Marsikdo ima otroka/otroke blizu 35-40 ih....in matematično se ne izide, da bi lahko 13-14 letni mulec bil pri 70-75-80 letnih starih starših, ker so že pokojni....zanimiva bi bila neka statistika :

učenci in dijaki kateri imajo še žive stare starše itd........pomoje 1/4 nima?
 
  • Všeč mi je
Reactions: Robert

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.271
2.267
113
Zbir zadnjih 24 ur.
Dokler te ne slikajo na sosedi ali pa na njenem flokiju ni panike
Na sosedi je kar normalno, ampak na flokiju? A si ti Saša?
Ali bi lahko bila VSA ta pomoč Kitajske dejansko pokrivanje, skrivanje takih trditev?
10 let nisem v slovensko morje nog namočil, pa jih tudi letos ne bom. Če ne bom mogel v Dalmacijo, si pa raje doma noge v lavoru namakam.
Če te nekaj ne navdušuje, potem je včasih dovolj le beseda župana, da se ti zadeva totalno zasere.
Svoboda ni to, da lahko delaš kar hočeš. Svoboda je to, da delaš kar smeš!
... a zapravljam druge in ne na točkah....
Tudi sam iščem take lokacije na tem koncu. Kakšen namig, nasvet hint?
Dopust bo, šparoven. Malce bližje, z sendviči. Če že sedaj v lock down-u okoli rinete, boste še potem, ko bodo mal uzde popustil!
Pač ne bomo šli v Hišo Franko, ali na hamburger za 9€. Na začetku - tisti konček sezone - bomo šparal bili previdni. Drugo leto se bo turizem odprl.
POZOR! Vračanje denarja BO dvignilo davek in posledično končne cene za uporabnike.

Virus CORONE kot cepivo za gripo? Se greste cepit - glede na predsrtavitev?
 
  • Haha
Reactions: dentex