Mislim da imava midva šum v komunikaciji.
Zelo verjetno Sigurno sem tvoj stavek narobe razumel. Meni se je bralo kot da to da smo doma ni problem: brez težav, Janez "bo dal" dnar, nekateri hodijo na šiht, večina nas je doma, vse štima. Brez težav.

Veliko ljudi res tako razmišlja, sem prehitro sodil in isto pripopal še tebi.
Se opravičujem.
Po prebranem razmišljaš podobno kot sam, ne strinjam pa se, da gre za zaroto. Ne še.
To da si v tem obdobju nekje sposodiš 3 miljarde je res malo čudno. Od koga? In kaj to pomeni? A bo ta denar sploh imel kako vrednost, če npr ne bo dovolj dobrin, še posebej hrane, vode, energentov,...?
Predvsem pa se bomo morali po tej zdravstveni krizi (ki ji bo in ji že sledi ekonomsko - gospodarska kriza) kolektivno vprašat, ali se bomo šli posel (tako si ti napisal), ali bomo končno začeli razmišljat (spet kolektivno) o tem, kaj v resnici potrebujemo in česa ne (ultramega firm gotovo ne). Narediti ekonomijo enostavno in transparentno (razumljivo laiku in primerljivo z blagovno menjavo). Temu ustrezno bi lahko prilagodili svoje napore (v smislu gospodarstva, kmetijstva, izobraževanja,...). Ker, to čemu smo do sedaj rekli ekonomija, gospodarska rast in podobna jajca, ni nič drugega kot usran piramidni sistem (catch the cash) - ki se mora prej ali slej razčefukat na koščke, ne glede na to ali je zadaj virus, židje, slabo vreme,... bolj izgovori verjetno.
Me veseli, da sva razčistila, pa saj sva bila že prej na isti valovni, zato me je malo začudilo tvoje pisanje.
Zakaj bi si 3 milijarde sposodil? Če prav razumem, je to nek krizno fond iz EU, ki nam pripada. Pa tudi če ni tako, kdo je rekel, da so naši politiki vključeni v zaroto, da vedo kaj se dogaja? Kdo je rekel, da svetovni politiki vedo kaj se dogaja? SIcer tudi sam nimam pojma, samo živo se pa spomnim vsaj dveh stvari:
1. ptičja gripa in nabava tamifluja, bil sem edini v bajti, ki se ni cepil
2. grožnje o vojni z iranom konec leta 2019, ki so poniknile123
Spraševal si kaj ima elita od tega, verjetno retorično. Ja nič ane, mi smo takrat nabavili za 20-30 mio evrov temifluja, danes bi bila številka verjetno vsaj x2, pa smo ena ušiva Slovenija z 2mio prebivalci. Lahko ti enostavno prepovejo otroka imet v vrtcu, če niso vsi cepljeni proti covidu, lahko službe zaradi tega ne boš dobil, vse je to povezano. Se strinjam, da cepivo ja, samone kar pod vsakimi pogoji. če že nadaljujem v tej smeri potem jasno tudi zdravniki ne vedo kaj točno se dogaja.Oni samo vejo, da testi niso zanesljivi. Tvoja je bila testirana ane če se prav spomnim al sem zamešal? In čeprav si bil 99% da ima korono, si opustil ko si dobil negativen test. Mislim saj sam veš, da je ogromna verjetnost, da jo je imela, tako kot moja konec januarja. Vsi isti simptomi, vse isto. Prehlad pač mater! Agresivna oblika prehlada ja. Pa ne mi limat tistih videjev iz medijev, ker sem prvič na lastne oči videl kaj pomeni LAŽ in POSLEDICA medijev v državi kot je naša. Zahvali novinarjem iz 24ur in podobnim Zato meta članek na rtv preseneča.
Utisevalec je nekej pisal o krizi, ki lahko in bo doletela italijane, saj so ta karantena pravila tudi za tiste, ki so virus že preboleli. Zakaj ga tako igbnorirate, tip ima point. A gremo nekaj stavit za virtualni pir? Da tole ne glede na vse ne bo trajalo dlje kot do sredine maja. Zakaj? Ker se bodo ljudje skuhali v stanovanjih! Me prav zanima kdo bo horde podivjanih ljudi, ki so jezni na državo in EU npr. v Milanu ustavil, da ne grejo na ulice. Kaj pa pri nas? Kdo nas bo ustavil, če popizdimo in rečemo dost je? Jaz imam bajto in vrt, kaj pa nekdo, ki je v garsonjeri s še parimi? Ali pa nekdo, ki je sam?
Z ostalim se strinjam, samo to smo nekateri v svojih glavah premlevali že lep čas. Jaz sem zato na svojem, ker mi je dragocen moj čas in moje odločitve in za to sprejemam popolno odgovornost. Nikoli nisem štekal te gonje po karieri, čeprav delam kar veliko, ampak delam kar mi je res všeč. In zato se mi vse skup zdi še toliko bolj neumno. Zdaj so mi rekli, da ne smem več delat, čeprav sem bil upešen. Dali mi bojo slaba 2 jurja, me obesili na sramotilni steber kot reveža in me še jebali v glavo če bom slučajno v novembru dobil posel in bom moral tole vračat. Kje mater so pa vse moje odpovedi? Jaz sem par jurjev danes v minusu, do konca leta bo pa številka ogromna. Če bom sploh še lahko počel to kar sem.
Zaradi paničarjev po svetu, zaradi politike, tudi zaradi vas, slovencev. Tole se kaže da bo točno tak nateg, ko te je bil sars in ptičja gripa. Žal...