Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

shift

Guru
20. jul 2007
10.456
3.065
113
za šankom
Dragi covid respiratorni junak,

Revidiraj konverzacijo in 2x krat razmisli kje si v zgodbo vpletel "primarni" nivo, napotitve, MF in ostale kozarije. Govora je o zdravnikih ki v dvomljivih videih širijo laži medtem ko njihovi kolegi v italiji umirajo med borbo za življenja ljudi. Vmes pa popazi da auto-PEEP ne poslabša hiperinflacije, pa ne pozabit filtrov menjavat.
A maš mogoče kje navodila kje najdem nastavite za hiperinflacijo? Filtrov ne menjamo, jih peremo pod toplo vodo.
Ostaja pa višek napotnic, če rabiš frisen blokec povej, ti pošljem da bodo v si gerbi pogledani urgentno. Drži se

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.622
11.182
113
Odlično napisano! Žalostno je, da ljudje ne znajo upoštevati čisto preprostih navodil. V trgovini še vedno srečujem ljudi, ki si tudi rokavic ne morajo dati gor kot, da so predobri za njih. Sramota v glavnem.
Pa se še kr ne prime to od rokavic? Tud rokavica je lohk kontaminirana, ne sam roke.

• Všeč mi je
Reactions: Car

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
A maš mogoče kje navodila kje najdem nastavite za hiperinflacijo? Filtrov ne menjamo, jih peremo pod toplo vodo.
Ostaja pa višek napotnic, če rabiš frisen blokec povej, ti pošljem da bodo v si gerbi pogledani urgentno. Drži se

Primarij,
hiperfinlacija se ne nastavlja, ampak se (z nastavitvami) je izogiba. Sploh ce predihavas covid bolnike. Blokec pa kar zadrzi ali si ga vzami domov za igrat, ker so ti to ocitno neizivete mokre sanje :zmaga:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kaksna pa je verjetnost, da je virus v trgovini?

Jaz bi reku zelo majna. Skoraj nemogoče samo s higieno rok. Bi morala bit prodajalka bolna.

Večje trgovine so odlično zračene in volumensko kar velike. Super je tudi ko je malo ljudi naenkrat.

Javni transport, šole ipd. so problematične za moje pojme. Te prodajalne, banke, pošte ipd. se mi zdi da se povsem da zminimizirat možnost kake okužbe.

Na smučanju v gondolah so se okužili, to je bil intenziven kontakt, potem štadioni oz. zaprte dvorane/koncerti...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

dentex

Guru
20. sep 2007
2.915
957
113
Srbi dobivajo maske, respiratorje in pomoč iz Rusije. Enako Italjani.
Bo jajo pogoltnil cmok in se obrnil na Ruse? Veze z Bosno in Madžarsko pač ne bodo dovolj
Prosim če prilimaš kakšen dejanski vir ne promocijskih laži, ki ti jih servirajo družbena omrežja.
Drugače pa iz prve roke poveljnik gasilske brigade iz Beograda, prosijo, če kdo kaj ima, ker imajo identičen problem kot vsi. Robe ni in ljudje kr fajn pi zdi jo. Tebi in tebi podobnim pa lahko edino dodam

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
652
113
pred racunalnikom
Zaenkrat v zdravstvu ni panike, vse laufa kot mora. Se pa bojim da bo nekaj problemov ko bo tega vsega konec ker bo treba vse za nazaj "podelat". Pa tam na onkoloskem majo totalno glup sistem za prihod pacientov, stojijo v vrsti 500 metrov od vhoda vai nagurani eden zraven drugega na mrazu, dezju....

• Žalosti me
Reactions: navlixx

B81

22. jul 2007
40.211
12.794
113
Vidim da ti tudi srakazem detektor nagaja.ne bomo prenapohovali pljuč nič bat. Kot sem rekel drži se
Ko sta ravno pri tem, clovek mirno drzi, da se mu vstavi tole v pljuca ali je pri tem ze v nezavesti zaradi pomanjkanja? Vem za enega, ki se je vmes zbudil in si tole ven potegnil, umrl kmalu potem... v ukc mb, kako leto nazaj.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Nemški zdravnik Claus Köhnlein, iz mojega nedavnega posta, je soavtor knjige Virus Mania. Ukvarja se z zdravljenjem okuženih s HIV-om.
Se pravi, da ni "en levi" Makedonček, čeprav zelo podobno pravita.

shift

Guru
20. jul 2007
10.456
3.065
113
za šankom
Pacienta se pred intubacijo sedira, pred načrtovano intubacijo seveda, tudi med samo ventilacijo so sedirani v kolikor ni medicinskega razloga da ne bi bili, med tem so fiksirani da si tubusa ne morejo izvleči, to da si je nekdo tubus potegnil ven in kasneje umrl je malo verjetno, ti ljudje so 24/7 nadzorovani tako iz s strani osebja kot monitoringa življenjskih funkcij

B81

22. jul 2007
40.211
12.794
113
Pacienta se pred intubacijo sedira, pred načrtovano intubacijo seveda, tudi med samo ventilacijo so sedirani v kolikor ni medicinskega razloga da ne bi bili, med tem so fiksirani da si tubusa ne morejo izvleči, to da si je nekdo tubus potegnil ven in kasneje umrl je malo verjetno, ti ljudje so 24/7 nadzorovani tako iz s strani osebja kot monitoringa življenjskih funkcij
Aha tnx za info, o onem pa lahko na pvt, pac se je zgodilo..