Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.622
11.182
113
Ok okol mask pa rokavic pa trgovine spet eno. Zdele čakam skwo pred Lidlom not je šla brez maske, na vhodu si je razkužila roke. Ko pride ven, bo šla roba direkt v prtljažnik, voziček na mesto roke razkužit in domov.
Kle ena babnica, pripelje se z enimi čudnimi rokavicami na rokah, maska na obrazu, na vhodu in izhodu mirno mimo razkužila, ja sej ma rokavice.... Masko z rokavicami rukne kot očala na lase, zloži robo not in se v rokavicah odpelje...Ima masko in rokavice, varnost pa na podnu.
Kle sedim že 15 minut v avtu in gledam svašta. Ljudje dejansko mislijo, da se virusi rokavic ogibajo.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.625
2.556
113
Danes imel domačo masko.
Manjka ji tisti železni plehasti del, ki ga stisnem na/ob nos, da ga objame in prepreči vstop zraka mimo tkanino, ob nosu.
Lahko šipalko, vendar mi že elastika preoblikuje ušesa v slonska ušesa.

NE B.jpg
DA B.jpg

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.042
4.245
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Danes imel domačo masko.
Manjka ji tisti železni plehasti del, ki ga stisnem na/ob nos, da ga objame in prepreči vstop zraka mimo tkanino, ob nosu.
Lahko šipalko, vendar mi že elastika preoblikuje ušesa v slonska ušesa.

Poglej priponko 31927 Poglej priponko 31928

Sigurno imaš doma kako plastificirano žičko...
Al od kakih kablov al pa, ko jih dobiš zraven gospodinjskih vrečk. za zapiranje
Daš vmes (med dve tkanini) zgoraj in je...

shift

Guru
20. jul 2007
10.456
3.065
113
za šankom
O odlocanju ali "kvaliteti" ne odloca tvoja malenkost. Tako da komplekse in strokovno ocenjevanje prihrani za kaksno drugo temo.
Ne, ampak jaz te ljudi ki so deležni slabega odločanja vsak dan dobivam na oddelek, govorimo o covid19 pozitivnih, tko da neka referenca zagotovo je, o kompleksoh pa kdaj drugič, bo treba kdaj stati ob ventilatorju covid19 pozitivnega in ne samo pisati napotnice

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.072
9.273
113
Ne vem, če je on primarc... Zna biti, da je eden tistih ki nalaga tistim, ki stojijo ob ventilatorju...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Zato pa trobijo po vseh medijih da je glavna stvar umivanje in razkuževanje rok
Mogoče je treba za teleta napisat bolj jasno.

Pred vstopom v trgovino si razkužiš roke (in ročaj vozička), da ne bi morebitne svoje okužbe (okužbe za katero še ne veš) prenesel v trgovino.
To naredimo VSI ki vstopamo, možnost vnosa ukužbe v trgovino, predvsem pa na predmete v trgovini, se občutno zmanjša.
Po izstopu iz trgovine si razkužiš roke, da se losaš morebitne okužbe rok, ki bi jo lahko staknil v trgovini.

Tele ima lahko rokavice in še kondome, če s tistimi tacami vse prešlata, potem jih pa sname tako da še rokavice 5x prešlata od zunaj in od znotraj, je slabše kot nič.

Edit: dost mam, grem mal na puščavski prah. :bonk:

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.072
9.273
113
Ti si LJ če prav vem, on pa Maribor... Oboje sem lahko fejst falila, puzle sem sestavljala iz drobcev sem in tja z Alterja... Včasih sem si vse zapomnila, kaj je kdo kdaj napisal, zdaj se pa malo staram, imam občutek. Nisem več tok sigurna...

shift

Guru
20. jul 2007
10.456
3.065
113
za šankom
Ti si LJ če prav vem, on pa Maribor... Oboje sem lahko fejst falila, puzle sem sestavljala iz drobcev sem in tja z Alterja... Včasih sem si vse zapomnila, kaj je kdo kdaj napisal, zdaj se pa malo staram, imam občutek. Nisem več tok sigurna...
Potem pa dopuščam možnost, da je sistem tam boljši kot v naših koncih in da potencialno okužene z covid19 ne pošiljajo na okoli po nepotrebnem

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Ne, ampak jaz te ljudi ki so deležni slabega odločanja vsak dan dobivam na oddelek, govorimo o covid19 pozitivnih, tko da neka referenca zagotovo je, o kompleksoh pa kdaj drugič, bo treba kdaj stati ob ventilatorju covid19 pozitivnega in ne samo pisati napotnice

Dragi covid respiratorni junak,

Revidiraj konverzacijo in 2x krat razmisli kje si v zgodbo vpletel "primarni" nivo, napotitve, MF in ostale kozarije. Govora je o zdravnikih ki v dvomljivih videih širijo laži medtem ko njihovi kolegi v italiji umirajo med borbo za življenja ljudi. Vmes pa popazi da auto-PEEP ne poslabša hiperinflacije, pa ne pozabit filtrov menjavat.

potovalec

Zelenc'
17. sep 2018
27
3
3
Mogoče je treba za teleta napisat bolj jasno.

Pred vstopom v trgovino si razkužiš roke (in ročaj vozička), da ne bi morebitne svoje okužbe (okužbe za katero še ne veš) prenesel v trgovino.
To naredimo VSI ki vstopamo, možnost vnosa ukužbe v trgovino, predvsem pa na predmete v trgovini, se občutno zmanjša.
Po izstopu iz trgovine si razkužiš roke, da se losaš morebitne okužbe rok, ki bi jo lahko staknil v trgovini.

Tele ima lahko rokavice in še kondome, če s tistimi tacami vse prešlata, potem jih pa sname tako da še rokavice 5x prešlata od zunaj in od znotraj, je slabše kot nič.

Edit: dost mam, grem mal na puščavski prah. :bonk:

Odlično napisano! Žalostno je, da ljudje ne znajo upoštevati čisto preprostih navodil. V trgovini še vedno srečujem ljudi, ki si tudi rokavic ne morajo dati gor kot, da so predobri za njih. Sramota v glavnem.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx