Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.509
9.848
113
1. Seveda se dviga, verjetno se bo se kaj dvignila. Se vedno pa ni intenziva mesto kamor iz DSO vozijo ljude "umirat".

2. Bravo gospod ginekolog v prostem casu, zna pa bit problem ce fiziolosko kompresijo pljuc med nosecnostjo dodatno bremeni propad pljucnega parenhima zaradi COVID pljucnice. Ker plod se oksigenira preko teh istih prizadetih pljuc. Upajmo da bo porod brez vecjih zapletov, kot do sedaj pri covid nosecnicah.
On je reku, da jih vozjo, oziroma so jih vozil iz DSO v bolnice igrat sudoku, kar je prispodoba za asimptomatske.

• Všeč mi je
Reactions: SamSvoj

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.890
-4.949
113
bolj je problem, ker so zdej napovedali, da bodo zmanjšali število testov, da bodo testirali samo medicince, pa tiste rizične skupine in DSO.

se pravi, zdej so orto testirali, da so dobili orto številke, da so lahko upravičli zapiranje v občine pa vse ukrepe (z marsikaterim ukrepom se strinjam in se jih držim), zdej ko je pa to jim uspelo, bodo pa zmanjšali testiranje in bojo številke manjše.
In bodo številke manjše, kar bodo pripisali, da ukrepi že kažejo učinke in se zato število okuženih manjša.
In ker so ukrepi (nošenje mask zunaj) tako učinkoviti, bi jih bilo koristno obdržati, oz še zaostriti.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.194
3.679
113
41
Lj
In bodo številke manjše, kar bodo pripisali, da ukrepi že kažejo učinke in se zato število okuženih manjša.
In ker so ukrepi (nošenje mask zunaj) tako učinkoviti, bi jih bilo koristno obdržati, oz še zaostriti.

Ciljajo na sprostitev decembra, da ne ogrozijo nakupovalne sezone in pa smučarske sezone. Kaj ti bodo vsi ti živi ljudje, ki so varni pred viruosm, če pa nočejo zapravljati in smučati. To je skor tko kot da ne bi bili živi.

19. jul 2007
2.941
1.658
113
Zakaj se nehuje testiranje splošne populacije? A nismo kao ogroženi? Al v čem je fora? Kako bomo prišli do zdravnika, če je pred obiskom zdravnika obvezen test?
Testiranje je strošek in obremenitev za zdravstveni sistem. Ko imaš 25% delež pozitivnih testov, pomeni da verjetno znaten delež pozitivnih ne ujameš.
Posledično epidemiološko testiranje ne prispeva k obvladovanju tveganj. Obnašaš se, kot da so vsi pozitivni.

Testiraš samo še tiste, katere moraš zaradi drugih vzrokov (npr. obisk zdravnika), ne pa zaradi obvladovanje epidemije.

Žal smo prišli v situacijo, v kateri epidemijo kontroliramo z neselektivnimi pristopi (lockdown).

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf in SamSvoj

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.194
3.679
113
41
Lj
Testiranje je strošek in obremenitev za zdravstveni sistem. Ko imaš 25% delež pozitivnih testov, pomeni da verjetno znaten delež pozitivnih ne ujameš.
Posledično epidemiološko testiranje ne prispeva k obvladovanju tveganj. Obnašaš se, kot da so vsi pozitivni.

Testiraš samo še tiste, katere moraš zaradi drugih vzrokov (npr. obisk zdravnika), ne pa zaradi obvladovanje epidemije.

Žal smo prišli v situacijo, v kateri epidemijo kontroliramo z neselektivnimi pristopi (lockdown).

Kdaj pa veš kdaj je konec lockdowna če ne testiraš?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Mimogrede, na uho mi je prišla informacija, na katero sem opozoril nekaj časa nazaj (pa tudi doctorz), pa sem bil sestreljen, to je, da zdaj že medicinsko osebje po Sloveniji ne verjame več v zanesljivost PCR testov.

Meni je prišlo na uho da je AndY1 neuravnovešen. Na to sem opozoril že nekaj časa nazaj, pa sem bil sestreljen.

19. jul 2007
2.941
1.658
113
Še to, dva meseca nazaj smo imeli delež pozitivnih oseb med 3-4%. Takrat se epidemijo kontroliralo z iskanjem posameznih pozitivnih oseb.
Preberi še pametovanja nekaterih takrat, kako je PCR test zanič, več testiraš, večje je število pozitivnih, manj testiraš, manjše je število okuženih.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.890
-4.949
113
Nehaj strašit.
Kaj ima to veze s tem, kar sem napisal?

Zakaj se nehuje testiranje splošne populacije? A nismo kao ogroženi? Al v čem je fora? Kako bomo prišli do zdravnika, če je pred obiskom zdravnika obvezen test?
Zato, da bo čezen teden število potrjeno okuženih manjše, Kar bo vlada številko interpretirala kot pozitivna posledica njenih ukrepov.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Nehaj strašit.
Kaj ima to veze s tem, kar sem napisal?

Kaj misliš zakaj? Pa ja imaš vse informacije. Verjetno bomo nehali testirat zato, ker zdravstveno osebje dvomi v zanesljivost PCR testov. Ali pa zato, ker Miata pije 3l/100km ko jo orng prtiskaš.

• Ljubezen
Reactions: SamSvoj

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
KSZ: trenutno vabljen na testiranje v MB v četrtek pozno popoldan, torej še kar testirajo, da je taka čakalna vrsta.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.978
2.651
113
Kaj misliš zakaj? Pa ja imaš vse informacije. Verjetno bomo nehali testirat zato, ker zdravstveno osebje dvomi v zanesljivost PCR testov. Ali pa zato, ker Miata pije 3l/100km ko jo orng prtiskaš.
Ne bit nesramen in se norca delat iz ljudi! Mijata pije 5l ko jo ožemaš.