hp 840 g11 gre po 30s v spanje na lock screenu

hermann

Guru
19. mar 2014
9.833
6.783
113
Pozdrav,

Tole spako sem dobil v službene namene. Sicer zelo sumim, da je poleg vsega spaka tudi defektna, ampak totalno ob živce me pa spravlja, ker ga ne morem zaklenit (win+L) ne da bi po 30s šel v spanje. Iz katerega se potem čez en čas itak ni sposoben prebudit.

Torej vsi power settingi za sleep v windowsih so na "never". V biosu izklopljeno vse kar je povezano s power managementom. Kišta na lock screenu veselo spi dalje. V group policy ni nastavljeno nič. Kakega hpjevega softvera tudi ne vidim inštaliranega.

Kakšna ideja?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.601
1.314
113
Bodi srečen, da se sploh zbudi iz spanja, da se ne zatakne z vetilatorji na ful in temnim ekranom, na primer. Sem prav vesel, da sem v novi službi lahko sam izbral laptop, v prejšnji so nas fiutrali s tem s... od HP.
Probaj sicer s kakim BIOS update, ampak dvomim, da bo pomagalo. Taki pač so HPji.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.833
6.783
113
Saj se ne zbudi. Tiščim gumb power on, nažge ventilatorje na polno in mrkne. Pol čez ene pol ure mu uspe na novo štartat.

Druge prednosti kot da jih na količino kupujejo za četrt cene in da je administracija lažja ne vidim. To pri firmi s par 1000 zaposlenimi gotovo nekaj odtehta.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.125
234
63
Ravno zato sem jaz še vedno na Win10 iz leta 2017. Vse posodobitve izklopljene, defender izklopljen. S posodobitvami pridejo samo težave, group policy se spreminja, tako da imaš čedalje manj možnosti nastavitev. Pa imam instaliranih kup enih programov za avdio, video in grafiko, ki jih ne posodabljam... že par let vse deluje brez ene same težave.