Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.346
3.683
113
Marlbor
Sem ti pobarval, ker menda otroci z barvanjem bolje razumejo:

Nimam pojma ampak s 100% gotovostjo trdim za vseh 8 umrlih iz obeh domov, da sigurno niso nakupovali po trgovinah in z 99,9% gotovostjo, da niso hodili po bifejih. Konec koncev so vsi imeli še druge resne bolezni in so precej verjetno bili v oddelkih za nepokretne.

Bo zdaj šlo?
5 jih je bilo na oddelku paliativne nege v domu upokojencev, pravi moja ki je v tem in domi upokojencev komunicirajo med sabo s priporočili za pravilno ravnanje.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in McGiver

gr69

Guru
15. dec 2009
12.225
3.222
113
še v SLO - ampak komaj
Ne maska in ne rokavice niso nikakršen nesmisel, so pa drugi ukrepi bolj učinkoviti. Če imaš možnost, prakticiraš seveda vse in si nadeneš masko in rokavice.

Je pa po drugi strani popolnoma nesmiselno klobasati kako boš v trgovini brcal ljudi.

No ja - ima kalbo prav. Ob ustrezni razdalji in doslednem umivanju, no razluževanju rok, ne maske, ne rokavice niso nujno potrebne.
Sicer sem si danes ob obisku merca (“fasunga” in ne - ni se mi dalo dodatnih 10 km v fer trgovino) nadel “nitrilke” - pa ne zaradi bojazni okužbe, ampak bolj “reda radi”, da me drugi niso postrani gledali.
(bemti - ravno zdaj baba *****, če sem res “zdaj” stegnil dve temni nikšički - ko bi ona vedla kak se mi lušta Tomislava pa kake pice poleg ... - to se tiste resne težave - ne pa maska gor ali ne (ob ustreznih ostalih ukrepih seveda))

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
No ja - ima kalbo prav. Ob ustrezni razdalji in doslednem umivanju, no razluževanju rok, ne maske, ne rokavice niso nujno potrebne.

Nič ni nujno potrebno, lahko pa istočasno ozavestiš, da:

a) So eni ukrepi bolj učinkoviti kot drugi

b) Z masko in/ali rokavicami je manjša možnosti okužbe, kot če jih ne bi imel

sad

Guru
24. avg 2007
23.294
12.134
113

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.066
21
38
november 2015

prispevek rai iz leta 2015, čeprav se zdaj malo ven vlečejo da ni tle govora o corona virusu ...... vse skp je malo čudno, zarota gor ali zarota dol....

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.070
9.271
113
kakorkoli obrneš, od vseh smrti, kjer so bili pokojni korona pozitivni, jih je bilo starih med 10 in 19 let 5 ali 6. tale deklica, tisti anglež, pa še štirje...
se ne lepi da je umrl zaradi corone, prilepi se mu samo to, da je bil v času smrti potrjeno koronapozitiven. da zares lahko rečeš, da je človek umrl zaradi korone je pa v dobrih 240 primerih, ko je pač človek brez nekih drugih stanj in bolezni umrl potem ko se je okužil.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.867
-9.376
113
november 2015

prispevek rai iz leta 2015, čeprav se zdaj malo ven vlečejo da ni tle govora o corona virusu ...... vse skp je malo čudno, zarota gor ali zarota dol....

Čist nič se ne vlečejo ven, ker nimajo razloga za to.
Po SARSu se je raziskovalo opcije za ponovitev takšnega dogodka. Sem spadajo tudi testiranja in modifikacije poznanih virusov, da se ve kaj lahko prinese določena sprememba/mutacija.

Za trenutno aktualni virus je bilo že večkrat prikazano/dokazano, da je zelo šlampasto "narejen" in bi se dalo njegovo delovanje v več delih zelo izboljšati. Kar kaže na popolnoma naravno mutacijo.

Jasno teoretikov zarote to ne bo odvrnilo od bedarij, da so za nalašč tako slabo in nesposobno spacali virus, da zakrijejo svoje sledi :valjamse: :valjamse:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.020
972
113
Kriza je naplavila male diktatorje. :nigladek:

Župan Občine Vodice je izdal Sklep o začasni splošni prepovedi vožnje s kolesi, kolesi z motorjem in motorji po gozdovih in gozdnih prometnicah v občini Vodice.

V občini Vodice se z dnem 23. marcem 2020 za čas trajanja prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji prepove vožnja s kolesi, kolesi z motorjem in z motorji po gozdovih in vseh gozdnih prometnicah na celotnem območju občine.

Za sporočanje ugotovljenih kršitev prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah je pristojna Policija.

PS: vožnjo izven utrjenih poti omejuje že zakon o gozdovih.