Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.180
-5.919
113
Ker pred Covidom in cepljenjem noben ni krehal, smrkal in kašljal? Imam občutek, da ste anticepi že tako panični in oprani, da samo še s strahom gledate čez rame, če kje kdo kiha in smrka. Držite se raje svojih kleti. Sploh pa se čudim, da imaš še kakšnega cepljenega kolega. Niso že vsi mrtvi ali na smrtni postelji?
Pa so pred kovidom tudi uvajali kovidne potne listine za v trgovine, črpalke....izvajali medicinski apartheid, fašistične ukrepe? Če že primerjaš, primerjaj vse.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.323
6.224
113
Joj, ma nehite nonstop limat ta graf , ki je cisti smeh, ne bi prsu skoz niti za seminarsko v drugem letniku srednje.
Cisto zavajanje z namenom opravicevanja ucinkovitosti cepiv, in pazi to, opravicujejo ze glede na stevilo smrti, hospitalizacij pac ne stejejo vec, ker nekatere dobro precepljene drzave ze vozijo covid bolnike cez mejo.

Graf zajema obdobje dveh tednov, medtem ko cela pandemija traja ze skoraj dve leti. In te drzave v grafu nimajo enakega casovnega poteka valov, nimajo enakih ukrepov, ...., pa se pa se se da nastevat.

Recimo za obdobje 1.10.2020 do 31.12.2020 je imela Slovenija cca. 10X vec smrti na prebivalca kot Danska in cca. 4x vec kot Nemcija.
Kvaliteta zdravstva po državah EU je precej različna (za znane bolezni, postopke, operacije).
Ko pride v sistem dodatna obremenitev, se temu primerno zdr. sistemi odzivajo.
Primer: moški v Franciji (66,6), moški v Romuniji (271,5)
za isto operacijo (manj je boljše), razlika je za faktor 4.

Romunija relativno slaba prej in po vplivu c19.

Nazadnje urejeno:

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.740
5.020
113
v eni drugi temi si glede izleta pisal precej drugace
se mi zdi, da karkoli napise Andy1 ste avtomacko proti, brez nekih argumentov
Pravilno bi bilo, da sodelavec ostane doma, glede tega ima Andy čisto prav. Se mi pa zdi smešno, da človek, ki smatra Covid kot navaden prehladek, je pameten kot 100 mater, da so cepiva čisto odveč in nabavlja konjsko pasto iz Indije skače v luft in tožari sodelavca, ki je prehlajen. Ter lahko na daljavo postani Covid diagnozo.

Malo samokritičnosti ne bi škodilo tudi vam in ni treba lajkat vse neumnosti svoji kasti.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.740
5.020
113
Samo zaradi teh treh cepljenih in prehlajenih sodelavcev, ki bodo čez 1 teden dobri, se necepljenim omejuje gibanje, delo, dostop do zdravnika, trgovin.....
Ne vidim kje je tu sedaj moj problem? Popolnoma vseeno mi je za antivaxerja in njegove probleme, kot je njemu čisto vseeno kaj se dogaja v svetu.
Če necepljeni ne bi polnili bolnic, kot jih, tudi omejitev ne bi bilo takšnih.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in bizi

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.174
4.138
113
Torej si mnenja, da bolnice niso polne in virusa ni ter so ukrepi samo zato, da zatirajo mirsije?
A povezavo med ananasom in smrekovim vršičkom si že ugotovil?
Bolnice so polne ker ste se nekateri cepljeni strgali z verige in s svojim god-like kompleksom hodite naokoli in kuzite vse okoli sebe.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.740
5.020
113
Bolnice so polne ker ste se nekateri cepljeni strgali z verige in s svojim god-like kompleksom hodite naokoli in kuzite vse okoli sebe.
Kužijo necepljeni še 3x bolj, kužijo tudi cepljeni, skratka virus bo krožil večno. Če tega ne razumeš, ti ne morem pomagat. Če je tebi bistvo življenja 1x tedensko driskat v pisarni, ostalo pa doma in izlet v lavor v klet do konca življenja super, večina ostalih pa rabi delat med ljudmi, se šolat med ljudmi in živet med ljudmi. Cepljen, necepljen, maska, razkužila, vse to virusa ne bo ustavila.

Bolnice so pa na kolena spravili seveda necepljeni.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.174
4.138
113
Kužijo necepljeni še 3x bolj, kužijo tudi cepljeni, skratka virus bo krožil večno. Če tega ne razumeš, ti ne morem pomagat. Če je tebi bistvo življenja 1x tedensko driskat v pisarni, ostalo pa doma in izlet v lavor v klet do konca življenja super, večina ostalih pa rabi delat med ljudmi, se šolat med ljudmi in živet med ljudmi. Cepljen, necepljen, maska, razkužila, vse to virusa ne bo ustavila.

Bolnice so pa na kolena spravili seveda necepljeni.
Necepljeni se testiramo cca 3x na teden. Vsaj. Cepljeni se ne in hodite naokoli okuzeni. Kdo bolj kuzi?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.740
5.020
113
Ne razumem. A niste trdili , da je to samo navaden prehlad? Zakaj torej neprijeten občutek?
Seveda je čisto navaden prehlad, ki ga Andyiji dajo 2x čez asimptomatsko kot keks. 6 dni na teden se skriva v kleti in je pridkan necepljen anticepilček, 1 dan pa mora v pisarno, kjer se počuti ogroženega ko sodelavec za šipo 2x kihne. Ogrožen tako močno, da mora celo prekiniti iskanje anticepilskih novičk, da spiše pritožbo šefu. Resnično mi je žal za vse njegove kolege.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.740
5.020
113
Si pa sam veliko bolj uspešen v lastni diskreditaciji. Argumente seveda mirno ignoriraš kot ponavadi.