Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.581
7.262
113
Posluš ti fitneser, zdej je pa tega hebanja v mozak zadost. Pri nas smo vsi starejši člani vključno s 16 letnikom preboleli in cepljeni, pa je bil pubertetnik vseeno že dvakrat na PCR testu, ker je bil prehlajen. Testov je doma zadost, skratka obnašamo se po zdravi pameti, po štacunah nosimo masko, pa ne pod nosom, držimo distanco, umivamo roke. Pa ti frajer? Stresaš gluposti po netu, lajkaš andyu in onemu drugemu bukslju najbol hadrd core antivax gluposti, za povrh pa še prodajalke jebeš v glavo. Usrane skratka.
Pohvalno, bravo.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.544
4.403
113
Mogoče ne razumete darjana. Sam sem tudi cepljen pa vsi okoli mene, pa smo zadnji mesec vsi bili prehlajeni in vsi redno testirani, bodisi samoiniciativno (test iz lekarne) ali pa v sklopu službe z "blagoslovom" delodajalca, ki je ocenil da je vseeno dobro dat teh par eur pa testirat tiste ki se ne rabijo po PCT diktaturi.

Ampak bistven problem tu je da naša država pravi da to (testiranje cepljenih) ni potrebno in uradno stroka pri nas celo pravi da so HAT testi pri cepljenih nezanesljivi in naj se jih nebi smelo uporabljat. Torej po državno bi jst, moja širša familja in kolegi morali it plačat PCR test (100+ EUR?) ali pa jamrat k dohtarju ko stare mame da smrkamo pa da nam da napotnico. Vse to samo zato ker smo hoteli bit družebno odgovorni, ker drugega smisla v samotestiranja cepljenih ne vidim ker meni dol visi ali imam covid ali ne. A noben ne vidi problema v temu?

Skratka imamo sistemski problem ko tisti, ki bi nam morali zagotavljat varnost in preprečevat okužbe tega ne delajo. Kar se vidi celo kot problem v delu javnosti ki se sooča s "prehladi". Sem tudi že rekel da en kup delodajalcev "iz lastnega žepa" daje teste za samotestiranje tudi cepljenim. Vse to je dejasnko zelo odgovorno in lepo, samo kurz je ker bi problem moral biti naslovljen od zgoraj in bi že sama država morala kaj naredit na to temo. Recimo za začetek nazaj uvest brezplačna testiranja.

Dalje pa je problem da je med cepljenimi en kup neoodgovornih, pač šus so dobili za na morje in sedaj se sprehajajo okoli in se jim jebe za vse. In teh je precej. In ti se ne bodo samotestirali, hodili bodo povsod brez mask, lepo bodo vozili prehlajane otroke v vrtec ipd. in za te bi se rabil pa še dodaten sistemski ukrep. Ampak do tega da bi bilo obvezno uvest PC+T smo še daleč, ker tole zna bit precej "nepopulistično" in tako vlada kot stroka nimajo jajc da bi kaj takega predlagali (ali pa ne vidijo problema, ki ga očitno vidi že en del laične javnosti).

jest5

Guru
18. avg 2007
26.562
-8.878
113
Mogoče ne razumete darjana.

Tudi ti ga ne razumeš najbolje.

Njega gladko boli za vse, kar si napisal. On gleda samo skozi oči lastnega ega. Cepljeni lahko, on pa ne sme. To je edino, kar ga boli. Za sam raznos se prav nič ne sekira, saj se sam ne obnaša preventivno, okoli skače brez maske, testira se kolikor se le more malo(ko/če mu zatežijo na šihtu), ker to je za njega itak semo prehladek.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.581
7.262
113
Niti ne šefe, če bi bilo dovolj, da cepljen lahko, potem bi se že cepil.

Celotno dogajanje sedaj je morbidno in zahotlo, to je glavni problem in rešitve še kar ni videt - vsaj pri nas. Drugje je veliko bolj normalno stanje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.581
7.262
113
no, potem pa fejk cepil, saj veš, šus mimo rame, malo mokro po tleh, zbrišeš, 50€ v rok cepilcu, pa čao bosna.

ampak še vedno bo stanje takšno, kot je.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.692
2.653
113
Glede na to, da SLO ni neko leglo inovacij in vse kar naredimo, skopiramo od drugih, bi torej lahko rekli, da smo na istih ukrepih kot drugje. Drugo pa je, koliko se jih mi zaradi balkanske kulture držimo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.364
3.370
113
Še vedno nisi odgovoril na moje vprašanje.

Ali pa se vseeno testiraš vsaj 1x tedensko, da ne bi slučajno koga nevede okužil?

Pri nas imamo v službi pravilo da se vsak testira če je imel kakšen stik z okuženim, če je bil nakakšnem večjem sestanku kjer niso ves čas "domači", ki jih poznaš, po vsaki konferenci. Na ta račun sem bi v zadnjih 2 tednih testiran že 4 krat, edino po konferenci je bil HAT drugo je pa samotestiranje. Jaz s tem nimam nobenih problemov tudi če bi se moral na 2 dni testirat. Tisti test naredim zjutraj med kofetom.
p.s pa v primeru pozitivnega kontakta greš seveda na PCR.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.528
1.937
113
na temni strani lune
Pomagalo jima je. VEDNO je odziv imunskega sistema boljši in hitrejši, če si imel že predhodnji kontakt s patogenom, naravno ali preko cepiva.

Koliko točno, pa ti ne more povedati nihče

Glej, osnovni "problem" cepljenih oz necepljenih je, da velikanski večini v starosti do cca 50, cepivo prav velike razlike ne dela.
Če je oseba relativno in povprečno zdrava.

Sam poznam kar nekaj ljudi, kateri so kljub cepljenju obležali za teden. Obležali so sicer tudi necepljeni. Jih je bilo pa več tistih, kateri so virus preboleli, na nivoju prehlada, tako med cepljenimi kot necepljenimi.
Sicer nisem nobena referenca in pojem za statistiko, vendar je v starostni skupini do 50 če ne kar do 60 let kovid bolj kot ne problem v rangu statistične napake.

P.S.
Sosed star 58 let (necepljen), je zaradi kovida pristal v SB (ne na respiratorju), za 14 dni. Po pozitivnem PCR, je še ene par dni cepil drva in urejal okolico hiše. Po ene 5 dneh pa ni zmogel več. V SBju so ga v parih dneh maske z kisikom spravili k sebi. Morda bi bolje napravil, da ni pretiraval z napori.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.581
7.262
113
S takšnimi izrazi se res samo dokazuje, da imamo balkan v krvi. Še dolgo b otako trajalo. Škoda ker se tudi na drugih področjih kaže ista ali pa vsaj zelo podobna mentaliteta.
Če pa sledimo drugim, saj v AT in DE bo zdaj že mir počasi ne? Pa v ita so tudi že 70+% cepljeni, počasi bodo normalno zaživeli ne?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.486
1.502
113
Cepljen ima, sodec po besedah Fafangela, 5x manjso moznost, da se okuzi in 10x manjso moznost, da resno zboli.

Medtem ste necepljeni testitanci vsi mastni, da se pa vi testirate enkrat tedensko, pri cemer ste negativni izkljucno tisti trenutek, ko se testirate. Pika.

• Haha

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.544
4.403
113
Glede na to, da SLO ni neko leglo inovacij in vse kar naredimo, skopiramo od drugih, bi torej lahko rekli, da smo na istih ukrepih kot drugje. Drugo pa je, koliko se jih mi zaradi balkanske kulture držimo.
Mi poberemo malo iz vsake države in naredimo mineštro. Spomnimo se policijske ure po vzoru učinkovitosti iz francoske gvajane. Recimo vsepovsod obvezen PCT naj bi imeli že vsi sosedi ko smo ga mi uvedli, pa še danes ga nima nihče v obliki kot ga imamo mi. Če javnosti predstaviš to na pravi način itak prenesejo vse.

19. jul 2007
2.953
1.664
113
Niti ne šefe, če bi bilo dovolj, da cepljen lahko, potem bi se že cepil.

Celotno dogajanje sedaj je morbidno in zahotlo, to je glavni problem in rešitve še kar ni videt - vsaj pri nas. Drugje je veliko bolj normalno stanje.
in razni darjani veliko pripomorejo k temu

Ampak še stoprvič, ne mešat vzroka in posledice, drugje najprej porinejo številke dol, potem se temu primerno (lagano) obnašajo
mi imamo takšno stanje, ker imamo take številke, kot jih imamo, saj tudi pri nas julija ni bilo drame

damirj

Guru
9. maj 2012
5.692
2.653
113
Mi poberemo malo iz vsake države in naredimo mineštro. Spomnimo se policijske ure po vzoru učinkovitosti iz francoske gvajane. Recimo vsepovsod obvezen PCT naj bi imeli že vsi sosedi ko smo ga mi uvedli, pa še danes ga nima nihče v obliki kot ga imamo mi. Če javnosti predstaviš to na pravi način itak prenesejo vse.
Mogoče pa drugje neki prehudi PCT pogoji niti niso potrebni, če se ljudje že v štartu obnašajo bolj zrelo. Vsaj kolikor berem tukaj, nam je očitno treba z nekimi odloki povedat, kar je že po kmečki pameti jasno

• Haha