Mogoče ne razumete darjana. Sam sem tudi cepljen pa vsi okoli mene, pa smo zadnji mesec vsi bili prehlajeni in vsi redno testirani, bodisi samoiniciativno (test iz lekarne) ali pa v sklopu službe z "blagoslovom" delodajalca, ki je ocenil da je vseeno dobro dat teh par eur pa testirat tiste ki se ne rabijo po PCT diktaturi.
Ampak bistven problem tu je da naša država pravi da to (testiranje cepljenih) ni potrebno in uradno stroka pri nas celo pravi da so HAT testi pri cepljenih nezanesljivi in naj se jih nebi smelo uporabljat. Torej po državno bi jst, moja širša familja in kolegi morali it plačat PCR test (100+ EUR?) ali pa jamrat k dohtarju ko stare mame da smrkamo pa da nam da napotnico. Vse to samo zato ker smo hoteli bit družebno odgovorni, ker drugega smisla v samotestiranja cepljenih ne vidim ker meni dol visi ali imam covid ali ne. A noben ne vidi problema v temu?
Skratka imamo sistemski problem ko tisti, ki bi nam morali zagotavljat varnost in preprečevat okužbe tega ne delajo. Kar se vidi celo kot problem v delu javnosti ki se sooča s "prehladi". Sem tudi že rekel da en kup delodajalcev "iz lastnega žepa" daje teste za samotestiranje tudi cepljenim. Vse to je dejasnko zelo odgovorno in lepo, samo kurz je ker bi problem moral biti naslovljen od zgoraj in bi že sama država morala kaj naredit na to temo. Recimo za začetek nazaj uvest brezplačna testiranja.
Dalje pa je problem da je med cepljenimi en kup neoodgovornih, pač šus so dobili za na morje in sedaj se sprehajajo okoli in se jim jebe za vse. In teh je precej. In ti se ne bodo samotestirali, hodili bodo povsod brez mask, lepo bodo vozili prehlajane otroke v vrtec ipd. in za te bi se rabil pa še dodaten sistemski ukrep. Ampak do tega da bi bilo obvezno uvest PC+T smo še daleč, ker tole zna bit precej "nepopulistično" in tako vlada kot stroka nimajo jajc da bi kaj takega predlagali (ali pa ne vidijo problema, ki ga očitno vidi že en del laične javnosti).