Žalit vidim da znaš, odgovorit na vprašanje pa ne.
Ali je kovidna pljučnica posledica tega, da si fasal virus?
Žalit vidim da znaš, odgovorit na vprašanje pa ne.
A resnica spet boli?
Koliko medicink je spomladi odšlo in zakaj?
Kaj so naredili od tega odhoda do zdaj? Nič drugega kot to, da se morajo prisilno cepit ali pa oditi. In jih bo/je spet en del odšel.
Je bila kje javna objava, da so jim plačo zvišali? Še Romunke nočejo več delat za ta denar. In pol praviš, da je vlada nekaj dobrega naredila?
Lahko, da je tvoj intelekt biser, samo predlog s/z te pa lahko že enkrat hčerka nauči.![]()
A to govoriš v imenu sestrice?Medicinke za razliko od tebe nimajo problmov ali se bodo cepile ali odšle. Razlog je popolnoma drugje na katerrega se opozarja že vsaj 15 let. Če ne bi imeli v zadnjem toliko dodatka pri plači kot so ga dobili danes ne bi imeli nobene medicinske sestre več. Covid siuacija je pač na hitro pokazala vse sranje ki se je nabiralo skozi prejšnje vlade.
A to govoriš v imenu sestrice?
Nimajo problem s ceplenjem? Ti to resno? So na 100%?
Sledilnik ima na to temo zadnji podatek 26.8.2021
Kje se lahko drugje vidi % ceplejnih hospitaliziranih?
Samo če bodo spet začeli po lanskem scenariju se bo zavleklo do kdo ve kdaj ???Strokovnjaki vrh četrtega vala pričakujejo v začetku oktobra.
Nekdo je včeraj rekel, mislim da jonny77 , prej ko bo vrh, prej bo konec...tako da vse po planu. Vreme je lepo, naj se ljudje naravno prekožujejo...dokler bolnice handlajo je to win win.
In kaj je narobe s tem, da se hodijo testirat?Niso na 100%, povsod imaš take kot si ti, tudi v zdravstvu. Se pač hodijo testirat, njim ni treba stati v vrsti ker se testirajo v bolnici. Pač če se jim da s tem ukvarjat njihova odločitev. Saj danes jamra samo še tistih 350 k tistih ki se morajo/te testirat in plačat za to. Pa ste glasni kot da bi vas bilo 50 milijonov.
In kaj je narobe s tem, da se hodijo testirat?
Jaz nisem omenjal kaj smeš in česa ne. Pravim, da ni dobro zate in tvoje zdravje.Ti ni pretirano jasna situacija v kmetijstvu. Ne dobiš nikogar, da bi delal, kaj šele, da bi vedel kaj dela... Ti javim če bom čez teden še OK, če me ne bo stisnilo, vmes se bom pa vzdržal stikov, ker partnerko še zmeraj malo ščemi v nosu, in sem pač nekje 2 dni za njo. Delo pa pač mora biti narejeno, ne vem zakaj človek, ki je med delom sam in se sicer dobro počuti ne bi smel delati. Jaz sem pač sam sebi delodajalec in mi bolniška prav nič ne koristi, še manj pa ležanje, ko je zunaj lep sončen dan in kup dela.
ker jim antene vstavljajoIn kaj je narobe s tem, da se hodijo testirat?
Čisto jasno je, da lahko izolacijo preživiš na polju, če nimaš stikov z drugimi ljudmi. Pa pazi, da ne boš okužil kake poljske miši.Evo, PCR pozitiven, jutri še rešim situacijo, da lahko izolacijo preživim tudi v traktorju, ker mi pač nič ni, gledano na počutje, razen občasnega kašlja, in sedaj je ravno tistih 15 dni v letu, od katerih je odvisno skorajda celo naslednje leto, torej je treba delat v vsakem primeru, ni bolniških na kmetih. Sem pa voljno od cepljenja do marca drugo leto, le s cepilnim centrom se moram še posvetovati.
Dobro so se organizirali, da vsi hkrati to predlagajo.Delodajalske organizacije GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS so vladi predlagale, da se določijo pravne podlage, na podlagi katerih bodo zaposleni, ki morajo izpolnjevati pogoj PCT, stroške testiranja krili sami. Kot pravijo, "ne morejo kriti stroškov testiranja zaposlenim, ki se ne želijo odločiti za brezplačno alternativo – cepljenje".
Zato, ker se cepljeni prej okužijo kot necepljeni, kajne?Na srečo ni nikogar od necepljenih okužila, Če pa je okužila koga od cepljenih (ki hodijo v razred) pa ne vemo, ker cepljene ne testirajo.
Meni je, vprašanje je le, če so nadzorniki tako razumni, če se gre črkobralstvo sem v prekršku.Čisto jasno je, da lahko izolacijo preživiš na polju, če nimaš stikov z drugimi ljudmi. Pa pazi, da ne boš okužil kake poljske miši.Gleda cepljenja po prebolelosti, pa zadnja doktrina pravi, da se lahko cepiš takoj, ko ozdraviš.
Zanimivo bi bilo vedeti, kaj to utrujenost povzroča. Prav čuden občutek. No upam na najboljše, do takrat pa po pameti.Taka covidna utrujenost lahko traja tudi nekaj tednov. Delaj, kolikor pač zmoreš. Izolacija pa pomeni, da ne smeš imeti stikov z ljudmi in ne da moraš biti zaklenjen doma. Jaz sem se brez problemov cepil dobra dva meseca potem, ko je bil PCR spet negativen. Delal sem ga pa 14 dni po pozitivnem PCR-u.