Covid-19 Covid-19 A bo kaj od poletnega dopusta v tujini?

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Ne me basat kakšna primerjava :valjamse: :aplauz:

Primerjava je čisto v redu. Ker nas čedalje bolj poskušajo jebat na mnogih področjih naših svoboščin. Tebi to očitno NI problem, svobodomiselnim ljudem pa je.

Počakajmo do novega leta, do sodb, izrečenih zaradi ovadb pod Nurmberg 2021. Poguglaj, za kaj gre. Vem, da ne boš.

In se tudi zamisli nad tvojim "piš me v uh" odnosom do zmanjševanja s težavo pridobljenih človekovih pravic, med katerimi je tudi ta: kadarkoli brez najmanjših ovir do svoje nepremičnine, čolnička, njive.

Žal ste se nekateri pripravljeni odreč svojih človekovih pravic za 100 ali 200 evrov... In ste pripravljeni plačevat tudi 300 evrov in več za vsak prestop državne meje. :bonk:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.903
17.302
113
Primerjava je čisto v redu. Ker nas čedalje bolj poskušajo jebat na mnogih področjih naših svoboščin.
Primerjava ni v redu, ker primerjaš zelo lahko prenosljivo virusno okužbo s spolnimi boleznimi, kjer je prenos možen zgolj pri spolnem občevanju.

In se tudi zamisli nad tvojim "piš me v uh" odnosom do zmanjševanja s težavo pridobljenih človekovih pravic, med katerimi je tudi ta: kadarkoli brez najmanjših ovir do svoje nepremičnine, čolnička, njive
Omejevanje svoboščin posameznika je iz vidika zaščite celotne družbe v določenih primerih smiselna in pravilna. V zadnje si dobil citat iz ustave ravno glede tega (omejeno prehajanje meja v primeru epidemije/pandemije) pa si ga očitno spregledal.

Evo, sem našel, mosseero ti je citiral tole, post #4.103:

32. člen

(svoboda gibanja)

(neuradno prečiščeno besedilo)​

Vsakdo ima pravico, da se prosto giblje in si izbira prebivališče, da zapusti državo in se vanjo kadarkoli vrne.

Ta pravica se sme omejiti z zakonom, vendar samo, če je to potrebno, da bi se zagotovil potek kazenskega postopka, da bi se preprečilo širjenje nalezljivih bolezni, se zavaroval javni red, ali če to zahtevajo interesi obrambe države.

Tujcem se na podlagi zakona lahko omeji vstop v državo in čas bivanja v njej.

Nazadnje urejeno:

mevden

Pripravnik
17. dec 2014
142
21
18
Ali je kdo pomislil da bi v eno smer pokazal osebno, za drugo pa potni list? Se podatki posinkajo tako hitro ob scanu dokumenta?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.865
7.044
113
Potni list je potekel že v prejšnjem desetletju... Jebat ga, zaplankan Slovenc, ki ne potuje po svetu...

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.380
2.474
113
Slovenija se pridružuje fašističnim državam:
Daaaa? :obesise:
Imeti dokument je odločitev tistega, ki ga hoče imeti. Dokument NI obveza. Od kot sedaj ta fašizem? Od domačega življenja.
TO je demokracija
Daaaa?

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.380
2.474
113
32. člen

(svoboda gibanja)

Vsakdo ima pravico, da se prosto giblje in si izbira prebivališče, da zapusti državo in se vanjo kadarkoli vrne.​

Ta pravica se sme omejiti z zakonom, vendar samo, če je to potrebno, da bi se zagotovil potek kazenskega postopka, da bi se preprečilo širjenje nalezljivih bolezni, se zavaroval javni red, ali če to zahtevajo interesi obrambe države.
Ha ha ha. :valjamse: :valjamse: :valjamse:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.375
3.377
113
Se čudim da se noben ne kurči za vizo ki jo rabiš dobit ko potuješ v tujino. Na zadnje ko sem šel v Indijo sem mogel še družino opisat pa kje imam kakšna znamenja po katerih me lahko prepoznajo (ok sem napisal da nimam nič). Ampak je Indija fašistična ker to zahteva. Če pač nočeš dati podatkov ne rabiš iti, te noben ne sili. Kaj da bi imel še nepremičnino tam.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.865
7.044
113
Kaj zdaj... pač nimam kaj počet po svetu. Po EU se pa še vedno lahko šetam z osebno, ali ne?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.375
3.377
113
Sej to je problem ker nekateri vidijo samo čez našo mejo ne pa kako je še kje drugje. Mogoče tudi bolje da ne ker kaj bi si šele potem mislili. V aziji so mi pred leti na tazdalji 150 km 2 krat "razstavili " avto v Tadžikistanu in na Kitajskem. Ampak tam nisi preveč pameten ko zraven tebe stoji en s kalašnkom na petelinu.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Primerjava ni v redu, ker primerjaš zelo lahko prenosljivo virusno okužbo s spolnimi boleznimi, kjer je prenos možen zgolj pri spolnem občevanju.

Omejevanje svoboščin posameznika je iz vidika zaščite celotne družbe v določenih primerih smiselna in pravilna. V zadnje si dobil citat iz ustave ravno glede tega (omejeno prehajanje meja v primeru epidemije/pandemije) pa si ga očitno spregledal.

Evo, sem našel, mosseero ti je citiral tole, post #4.103:

32. člen

(svoboda gibanja)

(neuradno prečiščeno besedilo)​

Vsakdo ima pravico, da se prosto giblje in si izbira prebivališče, da zapusti državo in se vanjo kadarkoli vrne.

Tujcem se na podlagi zakona lahko omeji vstop v državo in čas bivanja v njej.
Kovid 4. sev, 5. sev, 6 sev, itd.
In tako do 2050? Ali celo do 2100? Ali za večno?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Mi kater od teh 48 urnih napiše kakšen je to odmor na jadranu . Brez spanja, kofenin kar v žilo da si buden vseh 48 ur ?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.615
330
83
Pa če mi ne živimo v butalah, potem pa res ne vem kje živimo... 30 parcel je smeh!

1619091618424.png

1619091664993.png

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.593
3.630
113
Za kamp rabiš test. Hahaha, ne moreš verjet. No, tudi tam me ne vidijo. Mi je ceneje, da grem s kamperjem na divje in da plačam kazen za nedovoljeno kampiranje.