Covid-19 Cepiva

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.031
4.047
113
Sam Sputnik, za katerega si ti navijal še nedolgo nazaj, je tudi vektorsko cepivo. Dej odloči se že no.
Poanta je modus operandi, da se izrine konkurenco, pa tudi ce na racun zivljenj. Pri obeh 'konkurentih' delajo isto, s tem da bi lahko Ivermectin uporabili ze lansko jesen in resili sto tisoce zivljenj in preprecili lockdowne. Generic, ki ga lahko proizvaja kdorkoli, ki ima 40 letni safety record.

Ze to, da ga prepovejo uvozit, proizvajat, uporabljat, ti pove, kaksno nevarnost jim predstavlja.
 
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.004
113
Kočevska
Dejansko ima Pfizer samo boljši marketing. Ker, če pogledaš dejanske podatke, prijavljene normalne stranske učinke in tudi najdene resnejše težave, je Pfizer celo malenkost slabši od AZ. V enakem rangu je tudi Janssen. Manj prijav pa ima Moderna, samo je tudi najmanj cepljenih s tem cepivom. Resnih stranskih učinkov je procentualno zelo zelo malo, preden Andy spet skoči. Jih imajo nekatera prosto dosegljiva zdravila, ki jih ljudje goltajo vsak dan mnogo več. V tem majhnem procentu so v ospredju mlajše ženske.

Po učinkovitosti pa je prva spet Moderna, nato Pfizer, sledi AZ (a so vsi trije zelo skupaj in zelo učinkoviti po dveh dozah). Janssen je tu malo slabši, verjetno tudi zato, ker je po enem odmerku daleč najboljši in so se odločili, da se drugi ne rabi.

Aja še cenovno. AZ najcenejša, sledi Janssen, Moderna in Pfizer. Razlike niso majhne.

AZ je zafrknila s proizvodnjo in se zasrala mnogim vladam, saj so izpadle neumno. Posledično so jo očrnili in nehali dobavljati marsikje. Za cepivo "starega kova" je hudo dobro ob boku obema mRNA zvarkoma.

Kdor rad gleda Sejšele kot primer, da cepljenje ne deluje. 2x cepljeni s Sinopharmom v dokaj velikem procentu zbolevajo (50%) in celo končajo v bolnici zaradi Covida. 2x cepljeni z AZ zbolevajo minimalno (ujema se tistih 5%) in tudi tisti ne končajo v bolnici. Sejšeli so zafrknili s Sinopharmom, ki je jajc, ne s cepljenjem.
Vse, kar si napisal, drži, razen tega, da je AZ cepivo starega kova. Tudi vsa vektorska cepiva so novega kova, starega je samo Sinopharm.
 

Floki

Guru
6. sep 2007
9.851
2.986
113
No v Ljubljani tudi 40 letnike se ne kličejo, ceprav so prijavljeni ze 3 mesece na treh koncih. In vsem ponudijo AZ, ce so mlajsi od 50 let.

Ljubljana je klasa zase, oni bodo rabili še mesec dni preden bodo sisteme združili takrat pa tudi ne bo nobenega več za cepit.
 

LeQuack

Guru
26. avg 2007
6.808
3.336
113
40
Lj
Seveda je alternativa.

Alternativa, ki je prinesla preobrat Indiji in Mehiki:

Poglej priponko 45417

“We are grateful that the AIIMS has followed the science on ivermectin in creating the new guidelines,” said Pierre Kory, M.P.A., MD, president and chief medical officer of the FLCCC. “I expect that if implemented, we will begin to see a decline in cases as we have seen in other regions when there is widespread use of ivermectin.”


The new guidelines can be found on the AIIMS website here: https://covid.aiims.edu


Poglej priponko 45418



Prepovedana alternativa = Ivermectin:

Ste opazili, kako je nenadoma Indija izginila iz radarja medijev zdaj, ko gredo številke dol? Noben novinar se ne vpraša kako jim je to uspelo?

Kmalu bodo novice kak uspeh so dosegli zaradi cepljenja.
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.309
1.327
113
V MB deluje vse kot namazano. Cepijo z Jansen in Pfizer. Zgodnja 40 in sem prejel prejšnji teden Pfizer, prijavljen od januarja na mail od zdravstvenega doma. Sodelavka se je prijavila ko so dali ven to novo aplikacijo, tudi cepljena prejšnji teden. Tako da očitno gre. Imajo pa 14 ali 15 cepilni mest v športni dvorani uni kampusa.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
To očitno v LJ? Ker v MB (da nadaljujem) kličeva zjutraj za "prijavo/termin", kot mi je naročila teta v petek. Ob 7:25 končno začne laufat ona "ste XY v čakalni vrsti" in potem po 10 minutah dvigne ena in spet nima pojma, ko ji še drugič razložim in prosim, da mi da tisto eno in edino od 10, ki tam dvigujejo telefone, in ima edina neke pristojnosti, jo le dobim in mi mrtvo hladno reče, da se me spomni in da danes pa ni cepljenj v MB in da bomo pač enkrat po SMS dobili obvestilo kdaj bo cepljena. :bonk: Ja pi..a koji ku.ac sem potem moral danes zjutraj klicat?
 

Ted

Guru
8. sep 2007
1.682
576
113
Poanta je modus operandi, da se izrine konkurenco, pa tudi ce na racun zivljenj. Pri obeh 'konkurentih' delajo isto, s tem da bi lahko Ivermectin uporabili ze lansko jesen in resili sto tisoce zivljenj in preprecili lockdowne. Generic, ki ga lahko proizvaja kdorkoli, ki ima 40 letni safety record.

Ze to, da ga prepovejo uvozit, proizvajat, uporabljat, ti pove, kaksno nevarnost jim predstavlja.

No, pojasni prosim naslednje:

1. Je Ivermectin uradno prepovedan, kdaj je bil prepovedan oz. kdaj je imel v Sloveniji (ali širše) dovoljenje za uporabo? Če nima dovoljenja ni prepovedan.
2. Po kakšnem protokolu naj bi se uporabljal Ivermectin? Pri zdravljenju ali preventivno?
3. Kot vsako zdravilo mora tudi Ivermectin biti preverjen s kliničnimi testiranji pred odobritvijo. Kako je s tem?
4. Če bo Ivermectin v prometu bo zaradi močnih stranskih učinkov zagotovo na recept. Podobno kot ostala zdravila. Drži?
5. Moje mnenje - vsi teoretiki zarote v Sloveniji bi z veseljem jemali Ivermectin in jaz nimam nič proti, verjetno pa Ivermectin kot zdravilo nima dovoljenja za uporabo ker do zdaj ni bil tržno zanimiv za uporabo pri ljudeh. Trzni potencial je vsekakor velik in farmaciji se splača vložiti v registracijo/dovoljenje. Zakaj teoretiki zarot ne preverite pri slovenskih farmacevtih kje zadeva stoji?
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Eni se očitno že delate norca iz teh cepilnih centrov.
Kdo je začel prvi?
Prijava preko e-vem, prijava pri osebnem zdravniku, prijava v ZD, prijava preko z-vem, prijava po telefonu, prijava po mailu,... Pa ena ni usklajena z drugo, sploh ne veš ali je prijava sprejeta na kako listo, kdaj boš potencialno na vrsti, katero cepivo dobiš,...
Kdo se dela norca iz koga?