No no, odvisno od firme, bmw ze nekaj casa pokaze VSAKO manipuliranje s SWjem, vkljucno z vklapljanjem dodatnih funkcij ala mtl.... Sicer potwm naceloma ne tezijo (ce si npr vklopis avtomatske luci ipd) ce pa zazna povecano moc pa adijo garancija takoj...
Jaz sem leta 2011 pri novi hondi civic zamenjal kompletno ozvočenje. Torej drug radio, menjava zvočnikov, radia, vgraditev wooferja in ojačevalca, kamere.... Že takrat zapleten sistem zaradi povezanosti radia in displejev za klimo, itd...Res, da sem to dal delati profi firmi, ki se ukvarja samo z avtoakustiko, prej sem poklical na uradni servis, če mi bodo priznali garancijo, če bi recimo bilo kaj narobe s kakšnim drugim delom elektronike. Pa so rekli, da ne.
Pod garancijo sem recimo brez težav menjal diske. So pa mehaniki prvič, ko sem ga pripeljal na redni servis, gledali to akustiko in kamero kot sedmo čudo sveta.
V teh 15 letih je pa elektronika itak napredovala, drugačni so sistemi novejših avtov, kako gledajo uradni servisi danes na kakršnokoli spremembo, ki jo narediš oz. naredijo drugi, pa ne vem.
Meni je avtoakustika delala brez težav vse do leta 2022, ko sem avto prodal.