Bitka pri Grahovem med Domobranci in Partizani

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.856
8.890
113
Niti ne, prej bi rekel spomin na zgodovino. Domobranske procesije, vaše lajanje, pa je dejansko za razdvajanje naroda, da pa to vodijo bivši komunisti pa tudi veliko pove.

Se samo meni zdi, ali je ta spomin na zgodovino precej izkrivljen? Zdaj bo spet neko zbiranje v Dražgošah, kjer je bila velika bitka in zmaga partizanov...

V resnici pa so partizani malo pofrcali na nemce, zbežali. Nemci so pa potem vas požgali, polovico civilistov postrelili, drugo pa poslali v taborišča.

Ampak če snemamo filme kako Frata rešuje 200 ranjencev pred 12.000 SSovci, potem lahko verjamemo rdečim pravljicam. In če partizani ne bi požigali šol in gradov, potem bi mi govorili še zdaj nemško!

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.856
8.890
113
Ali sem kje tvoje ljube domobrance omenjal? Ti stalno zagovarjaš dejanja partizanov z whataboutizmi domobrancev. Kdo je zmagovalec vemo. In vemo tudi, ds so ti zmagovalci prinesli fašistični režim za naslednja desetletja.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.453
8.781
113
Golob pri Treh žebljih na Osankarici ob 83. obletnici padca Pohorskega bataljona o svetu brez sovraštva in brez vojn.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.884
-474
113
Ali sem kje tvoje ljube domobrance omenjal? Ti stalno zagovarjaš dejanja partizanov z whataboutizmi domobrancev. Kdo je zmagovalec vemo. In vemo tudi, ds so ti zmagovalci prinesli fašistični režim za naslednja desetletja.
Ne vem od kje tebi, da zagovarjam partizane.
Mi grejo pa na k... vsi ki se spotikajo v zgodovino samo z namenom spreminjanja le te z ciljem razdvajanja naroda in nabiranja političnih točk, ter rehabilitacije in opravičevanja izdajalcev.
Noben sistem ni pravičen, imeli smo kar smo, prežiceli smo ga tudi, pa niti ne tolk slabo, kot ga nekateri prikazujete. Sedaj bi bil pa res že skrajni čas da gremo naprej.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen