Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.430
6.072
113
Rekel bi, da se ZZZS dolgo trudi, da ortodontov ne bi bilo. Že pred Golobovo vlado sem poslušal po radiu enega ortodonta, ki je povedal, da njihovi ambulanti ZZZS plača 4 nove paciente mesečno. Saj je nekaj dela tudi s tistimi, ki so v redni obdelavi, ker gre za daljši proces, ampak iz tega se ne da preživeti. Zato so zmeraj iskali samoplačnike.
Mogoče bi bilo daleč najbolj pošteno, da ZZZS in ministrstvo rečeta, da ortodontskega zdravljenja ni med pravicami zavarovancev in konec sprenevedanja. Ustvari se prostor, da se ljudje lahko na to pripravijo drugače. Z varčevanjem, z dodatnim zavarovanjem, ...

kajn

Guru
5. okt 2007
3.425
2.404
113
Iskajoč brata
Ukinili ne bodo, ker jih ta sprenevedanje ohranja žive...
Ker kot so zgoraj napisali: nimajo problemov s trganjem denarja za "brezplačno" zdravstvo....
To da je zajeto znotraj zzzs, je samo utvara, da ne ponorimo kot raja... ker je kao pokrito... vendar vseeno nedosegljivo...
Za tamalga me skrbi, ker ima mlečne zobe kar skupaj in bo potem premalo placa...

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.054
14.113
113
gledam lokalni privat ortodont center, urejene top sestre, vse v belem marmorju, TVji, uniforme, steklo, porihtano. Zahlen bitte ko že noter stopiš. Laufa sistem.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.884
1.289
113
Za tamalga me skrbi, ker ima mlečne zobe kar skupaj in bo potem premalo placa...

Sicer držim pesti, da se bo izšlo, ampak meni je enkrat zobarca razlagala, da je malo več težav, ker ljudje jemo več mehke hrane kot v preteklosti, ne uporabljamo toliko mišic čeljusti in se slabše razvije čeljust... Torej daj mu več skorjic starega kruha za glodat :D

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.864
1.860
113
Mogoče bi bilo daleč najbolj pošteno, da ZZZS in ministrstvo rečeta, da ortodontskega zdravljenja ni med pravicami zavarovancev in konec sprenevedanja.
Ampak, ampak, enakopravnost, solidarnost, socialna država, sirov burek, mi smo plačali šolanje, ....
Ta tvoja ideja ne bo šla čez levico.

Je pa res, da je večina teh ortodontskih "zdravljenj" samo lepotne narave.
In bi ZZZS lahko enostavno rekel: ne plačamo. Tako kot pri večini ostalih lepotnih operacij.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.430
6.072
113
Sicer držim pesti, da se bo izšlo, ampak meni je enkrat zobarca razlagala, da je malo več težav, ker ljudje jemo več mehke hrane kot v preteklosti, ne uporabljamo toliko mišic čeljusti in se slabše razvije čeljust... Torej daj mu več skorjic starega kruha za glodat :D

Moja kolegica zobozdravnica je enakega mnenja. Za zdravo zobovje je večinsko trda hrana nujna. Mehka hranica, da nam ni treba žvečiti, je katastrofa, kar se tiče zdravja. Nastrada zobovje, telo pa tudi slabše zmeri, koliko energije je dobilo in se redimo.
Če želimo, da današnji otročički v prvem razredu pojedo kaj meseka, to ne sme imeti trdih delov, ker sirote niso navajene žvečiti. Mleto meso znajo jesti, zrezek pa je za večino problem. Mora že razpadati, da so ga v stanju pojesti.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Floki

Guru
6. sep 2007
10.759
3.636
113
PS: ne tako dolgo nazaj so zdravniki zagrozili, da ne bodo več (prekomernih) nadur delali. Jih je plebs takoj obtožil, da stavkajo.

Prazne grožnje, brez nadur so kot Pahon, ne morejo preživet njihovega standarda. Sem vprašal kolega zakaj raje ne dela več sobotnih in delejskih dežurstev pa je rekel da bi jih samo jih ne more ker se vsi grebejo zanje. Ni pa dovolj pri koritu, da bi si jih več nabral.