Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.127
8.409
113
Smo dobili še Kavčičev zakon... :valjamse:V uradnem listu berem, da so omejili nekatere ortopedske operacije koncesionarijem, ki prevec delajo.

To so tiste, zaradi katerih se je Keber boril za evtanazijo, ker je prijatelj toliko casa cakal, da se je revez moral pol sam hin rihtat.

Evo ti standarde in normative. Ne smes prevec delat.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.640
439
113
Itak, zato se pa na dveh stolčkih sedi. Na enem služiš na drugem si pa zaslužek rihtaš, pa še zavarovan in zaščiten si. Privat bolnice pa rastejo kot gobe po dežju, najbrž zaradi dobrodelnosti.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in tomi

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.677
1.611
113
Nekaj strani nazaj imaš link do enega predloga. Ne vem, če točno "nemškega".

Kakorkoli, nobena vlada niti MZ še nista niti predlagali niti sprejeli kakšnega predloga.

Še najboljša razlaga je ta, da bi se šele s tem videlo, v kakšni riti je naše zdravstvo. Premalo kadra na vseh nivojih.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.552
4.178
113
Ljubljana
hmpg.net
Enostavno vprašanje:

"Kje točno pa so predlagani ti standardi. Lahko morda kak link?"

Kje je torej ta link?
Ali pa si si vse izmislil?

Da ti bo laže, tule je link do Modre knjige standardov in normativov zdravnikov in zobozdravnikov

Pa tole piše v uvodu "Pogovori na Fems-u so pokazali, da so podobni izdelki nastali v mnogih državah EU in doživeli enako usodo kot pri nas. Normativi, s poudarkom na varnosti in kakovosti dela, tako za bolnika kot za zdravnika, ne bodo verjetno nikoli deležni političnega soglasja, zlasti pa ne blagoslova plačnika."

To so napisali avtorji (seveda člani Fidesa :) )

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.677
1.611
113
Torej predlog je, MZ ne reagira.
Niti ne da svojega predloga.

In kljub temu, da ni normativov, na MZ "vejo", da zdravniki premalo delajo. Al pa preveč, odvisno kaj MZju tisti trenutek bolj paše.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.643
3.566
113
Torej si za to, da si zdravnik na primarnem nivoju vzame 15 minut za pregled, al ne?

Toliko kot ga rabi, če ne rabiš iamš pač kratek obist za 5 minut če rabi več je pa 15, pa ne vidim problema tudi več . Jaz sem pri njej 1x na leto pa še to ponavadi prek aplikacije za bolniško. Edino da sem bil 15 minut noter je bilo, ko mi je pri 40. delala tisti preventivni pregled, ki ti kao pripada po ZZZS

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.552
4.178
113
Ljubljana
hmpg.net
Torej predlog je, MZ ne reagira.
Niti ne da svojega predloga.

In kljub temu, da ni normativov, na MZ "vejo", da zdravniki premalo delajo. Al pa preveč, odvisno kaj MZju tisti trenutek bolj paše.
Lje so "nemški standardi"?
Kje so "standardi"?
Kje?
2. Niso zdravniki problem pri normativih. MZ niti ne predlaga kakšnih normativov. Zdravniki so vsaj prevedene nemške predlagali. Smo dovolj dobri za nemške standarde, al hočemo kaj boljšega?
Kdo nam laže?

PS. Ker so zdravniki (preberi si "standarde") napisali "normative"
Torej si za to, da si zdravnik na primarnem nivoju vzame 15 minut za pregled, al ne?
Kje pa to piše v teh "standardih", ki jih tako rad citiraš? Za kakšen pregled si vzame 15 minut (pa ne po nemških standardih, ker to tile pač niso)

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: tomi in jendomen

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.677
1.611
113
Preberi še en odstavek prej:
"Ob nastajanju novega plačnega sistema smo aprila 2008 od vlade terjali izdelavo standardov in normativov kot enega od pogojev za prekinitev napovedane stavke. Tako so, kot je znano, nastali normativi za primarno in sekundarno ter terciarno raven, ki so ob nastopu nove vlade končali v predalu ministra za zdravje."

Kot sem že večkrat povedal:
* MZ "sedi" na predlogu
* objava normativov je ob vsaki stavki ena izmed zahtev.
* MZ ne poda nobenega "protipredloga".
* kljub vsemu na MZ "vejo", da zdravniki premalo delajo.

Ja, res pa je pomembno, kako se ta zadeva imenuje. Modra, bela, zelena, nemška ali nizozemska "knjiga" normativov.

• Objave ne odobravam
Reactions: jendomen

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.669
1.575
113
Vlade zelo rade sprejemajo zakone in druge zadeve ob koncu mandata, sploh tiste, ki niso izvedljivi v realnosti in niti v okviru proracuna. Nabiranje glasov in sranje v usta naslednji vladi, ki ali ignorira, ce se ni sprejeto, ali pa razveljavi.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.552
4.178
113
Ljubljana
hmpg.net
Preberi še en odstavek prej:
"Ob nastajanju novega plačnega sistema smo aprila 2008 od vlade terjali izdelavo standardov in normativov kot enega od pogojev za prekinitev napovedane stavke. Tako so, kot je znano, nastali normativi za primarno in sekundarno ter terciarno raven, ki so ob nastopu nove vlade končali v predalu ministra za zdravje."

Kot sem že večkrat povedal:
* MZ "sedi" na predlogu
* objava normativov je ob vsaki stavki ena izmed zahtev.
* MZ ne poda nobenega "protipredloga".
* kljub vsemu na MZ "vejo", da zdravniki premalo delajo.

Ja, res pa je pomembno, kako se ta zadeva imenuje. Modra, bela, zelena, nemška ali nizozemska "knjiga" normativov.
Se enkrat, vprašal sem te, ker si to večkrat napisal ( a lahko domnevamo, trdil?), da so z zdravniške strani predlagani nemški standardi.

"Kje točno pa so predlagani ti standardi. Lahko morda kak link?"

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.343
3.836
113
42
Lj
Saj to je že znano dolgo, pri nas je zelo drago zdravstvo, če imaš večjo kot povprečno plačo. Za ta nivo storitve. Boljše ne bo nikoli, to si je treba zapomniti, samo slabše bo.