ZZZS je vseeno, saj za nič ne odgovarja. Čeprav plačamo vsi.Vem da njemu je vseeno saj za nič ne odgovarja.
Njegovim nadrejenim je vseeno, saj za nič ne odgovarjajo, ker je ZZZS vseeno.
ZZZS je vseeno, saj za nič ne odgovarja. Čeprav plačamo vsi.Vem da njemu je vseeno saj za nič ne odgovarja.
V DSD sem precej hodil. Moram preverit samo do sedaj nisem zaznal napak pri njih. Mogoče imam srečo ker njega nikoli nisem imel.Mogoče pa je reba kakšno stvar omejiti ker potem pride do takih ekscesov ko ni nobenih omejitev pri plačilih.
" Inšpektorji so mu po opravljenih nadzorih odredili plačilo globe, saj so izračunali, da je delal več ur, kot jih ima teden. Kljub temu je v zadnjem letu število radioloških preiskav pri zasebnikih še povečal."
![]()
Mariborski radiolog po vsaki inšpekciji za zasebnike delal še več
Mitja Rupreht, nekdanji predstojnik radiološkega oddelka v UKC Maribor, ki je zgolj v oktobru opravil kar 1.400 preiskav za druge zdravstvene ustanove, se je že v letih 2023 in 2024 znašel pod drobnogledom zdravstvenega inšpektorata, poroča Necenzurirano. Inšpektorji so mu po opravljenih...siol.net
Če bi bil nekdo kd tistih ki so bili pri njemu na MR bi se resno vprašal o kvaliteti izvedenih izvidov. Vem da njemu je vseeno saj za nič ne odgovarja.
Tudi jaz zelo slabe izkušnje. Niso našli tumorja 2x3cm. V UKC Ljubljana s takim izvidom niso bili zadovoljni. Poslali še enkrat na MR. Da o semem izvidu nebi izgubljal besed.to sem jaz.... najhitreje MR za ramo je ptuj, seveda sem šel tja. Dobil izvide, da je z ramo vse OK.
Seveda ni šlo na boljše, dobil napotnico za ortopeda, ki se je praskal po glavi, bral izvide in zraven govoril, da čuti, preko kože, da nekaj ni OK sestavljeno notri....
EDIT: šel pogledat kdo je zdravnik na izvidu in je bil res tale speedy gonzalez...
Tudi jaz zelo slabe izkušnje. Niso našli tumorja 2x3cm. V UKC Ljubljana s takim izvidom niso bili zadovoljni. Poslali še enkrat na MR. Da o semem izvidu nebi izgubljal besed.
ZZZS je vseeno, saj za nič ne odgovarja. Čeprav plačamo vsi.
Njegovim nadrejenim je vseeno, saj za nič ne odgovarjajo, ker je ZZZS vseeno.
Dokler ne bo kakšen zdravnik , dva ali trije zaprti za nekaj let, zaradi malomarnega dela, korupcije, izkoriščanja javnega zdravstva, tako dolgo se ne bo nič spremenilo. Še temu ortopedu, ki so mu dokazali prejemanje podkupnine 107.000€, obsodili na tri leta , zadeva zastarala, njemu pa nič. Niti malo mu nerodno, pa bi ga še kar zaposlili. Kam smo prišli? Goljuf ne bi smel imeti prostora v javnem zdravstvu. Nikjer. Goljuf ostane goljuf, razlika je le v višini, do katere ima dostop! Tudi tistemu direktorju, ki je javno grozil človeku, kako bo piskal, ker ga ne bo dal na predihovalnik, nič. Še kar "spoštovani" zdravnik.To pa ni res. Zdravnik je v svojem delu avtonomen. Ne sme se pustiti vplivati in ne more odgovornosti preložiti na nekoga drugega. Če je delal ali malomarno ali iz kateregakoli drugega razloga pod minimalnim standardom (govorim kvalitatitvno, ne kvantitativno), potem je za to odgovoren on sam. Prvic se vraca denar ZZZSju (in tokrat celo upraviceno), drugic je odgovoren odskodninsko in tretjic zrel za zagovor pred zbornico glede licence. Vedno se klice zbornico na zagovor, ampak tukaj, ko jo pa lahko, se je pa ne? Ce se izkaze, da je bilo napačnih izvidov relativno vec, kot jih je obicajno pri tem delu, bi moral to nekako pojasniti.
Od teh treh če mogoče ZZZS kaj zahteva za nazaj pa dvomim. Da bi kdo kaj odškodninsko odgovarjal ali pred zbornico. Še tisti za katere so dokazali da so krivi se vlačijo desetletja po sodiščih da kaj dobijo. Pred zbornico pa odgovarja samo tisti ki ji nasprotuje ali čemur zbornica nasprotuje. Mislim da je bila sedaj pri njih obtožena samo ena zdravnica ki se je ukvarjala z alternativo.To pa ni res. Zdravnik je v svojem delu avtonomen. Ne sme se pustiti vplivati in ne more odgovornosti preložiti na nekoga drugega. Če je delal ali malomarno ali iz kateregakoli drugega razloga pod minimalnim standardom (govorim kvalitatitvno, ne kvantitativno), potem je za to odgovoren on sam. Prvic se vraca denar ZZZSju (in tokrat celo upraviceno), drugic je odgovoren odskodninsko in tretjic zrel za zagovor pred zbornico glede licence. Vedno se klice zbornico na zagovor, ampak tukaj, ko jo pa lahko, se je pa ne? Ce se izkaze, da je bilo napačnih izvidov relativno vec, kot jih je obicajno pri tem delu, bi moral to nekako pojasniti.