Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Danes bil na nevrološki kliniki, večina zdravnikov je delalo, tudi moj -pa nisem nujni primer in bi me lahko prenaročili. Pa sem opravil zadeve brez problema.
Trenutno bi plače povečal na tistih oddelkih, kjer je abnormalno stanje in so delavci izgoreli - če drugega ne zato, da si lahko privoščijo dober dopust. Ostalim še ne bi večal plač.
Povečal bi izdatke za izobraževanje čim večjega števila novih zdravnikov in zdravstvenega osebja. Pravzaprav bi zgradil novo fakulteto in šolske centre ter na veliko izobraževal nove kadre, spodbujal bi jih k temu poklicu, ker je pomanjkanje tega osebja doma in tudi v tujini. Iz tega bi lahko naredili cel "biznis", Slovenija kot valilnica odličnih zdravnikov, ki bi bili nekako "posojeni" ali pa "prodani" v tujino. Naši zdravniki so odlični že zdaj, lahko bi bili pa še boljši.
Na kasnejši stopnji bi pa lahko naredili kvalitetne zdravstvene centre kamor bi se lahko hodili zdraviti ljudje iz tujine.
To bi bil sicer velikopotezni načrt, efekt bi bil pa viden šele čez 10 let. Ampak bi ga vsaj imeli. Bolje imeti preveč izšolanih zdravnikov kakor pa diplomiranih ekonomistov kot jih imamo danes.