Begunci so že v Sloveniji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kako bodo našli ekonomske migrante ?
Za zacetek izlocis banglades, maroko in podobne drzave pa bodo ze stotine nazaj posiljali

Okej, a pa ne vidiš kako neumen je ta ukrep?

Na meji jih bodo vrnili, migranti bodo v Zagrebu nenadoma pozabili od kod prihajajo in edina beseda, ki jim pade na pamet bo "Syria". Seveda so dokumente tudi čudežno zgubili.

Prstnih odtisov praktično ne jemljete torej boste enega in istega človek obravnavali dvakrat, samo pod drugim imenom in državljanstvom.

A tega v Tacnu ne jemljete?
confused-1.gif

Oprosti ampak ti si bedak. Histericen bedak. Tudi ce bi imeli unikatne identifikatorje kot je npr prstni odtis, bi se zgodilo popolnoma enako. In to se lahko spremeni v infinitive loop ko se ga pac zavrne na podlagi odtisa in se cez tri dni zopet pojavi. In tako v nedogled. Tako da evforicno zahtevanje jemanja prstnih odtisov ne resi problema ki si ga izpostavil.

Enostavne resitve ni, bo pa potrebno kombinirati razlicne ukrepe. Prvo kar moramo doseci pa je da se razsiri glas da se jih ne jemlje vec v EU in da se ustavi dotok novih.

No to smo se ucili v tacnu in se kje drugje. Pa ce bos se na osebno noto igral bom zacel se jaz. Sam da ne bo pol spet jokanje po ZS-jih - kar sejes to zanjes

Sam zagovarjaš ta ukrep da se izloči nekatere države in se jih vrača nazaj na Hrvaško. Jaz sem ti samo povedal naravnost kako bedast ukrep je to, ker migranti niso neumni (prej nasprotno, so prebrisani) in jih boste imeli spet na meji pod drugim imenom.
Na kakšen način reševati ta problem ne vem, vem pa da samo zavračanje ne pripelje nikamor (ker nam je verjetno vsem jasno, da jih hrvati ne bodo vračali nazaj v Srbijo).

Jemanje odtisov popolnim neznancem brez dokumentov je nekako minimalna stvar, ki bi jo morali izvajati glede na to, da jih spuščate v Schengen.

Glede širjenja glasu, da se jih v EU ne sprejema več vsepovprek se strinjam s tabo ampak vi kot policisti tega ne morete početi, to je v domeni politike.

Glede tvojega zadnjega stavka, jemljem ga kot grožnjo - če že misliš srat po men. Vidim pa da si hitro užaljen že, če samo človek Tacen omeni. Se pa vedno odzoveš na isti način, z žalitvami ali grožnjo.

Drugič pa vdihni in izdihni preden napišeš kak tak histeričen stavek "out of nowhere".

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Te bom v rit sunil-kvazi mirovniki vabite migrante, ko pa zagusti, bodo pa že drugi reševali..
grims-1.gif

kdo je kdaj vabil migrante? Migranti hodijo v EU že 30 let.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.350
8.703
113
Še veliko bo mrtvih muslimanov. Fantje so vzgojeni, da dobijo šus... Škoda jih je.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.564
16.876
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Te bom v rit sunil-kvazi mirovniki vabite migrante, ko pa zagusti, bodo pa že drugi reševali..
grims-1.gif

Model. TOK se ti pa tudi ni treba sprenevedat. Kdo je kdaj vabil migrante (oz. pred kratkim so bili to tudi uradno še begunci, zdaj pa je svet hvalahurcu spregledal)? Seriously?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
grims-1.gif

Model. TOK se ti pa tudi ni treba sprenevedat. Kdo je kdaj vabil migrante (oz. pred kratkim so bili to tudi uradno še begunci, zdaj pa je svet hvalahurcu spregledal)? Seriously?

Ko si že omenil begunce/migrante.
Sem šel gledat nazaj.
Prvič je to razliko poudaril v tej temi Slycer, dne 17.9.2015:

"No evo, hrvati smrdljivi nam bodo podturili tisoče migrantov"

Pa pustimo nas ostale in naše komentarje po tem času.
V glavnem, na Alterju se že dva meseca piše realna slika o njih, Evropa je pa dojela to šele zdaj.
bonk.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.673
7.970
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kako bodo našli ekonomske migrante ?
Za zacetek izlocis banglades, maroko in podobne drzave pa bodo ze stotine nazaj posiljali

Okej, a pa ne vidiš kako neumen je ta ukrep?

Na meji jih bodo vrnili, migranti bodo v Zagrebu nenadoma pozabili od kod prihajajo in edina beseda, ki jim pade na pamet bo "Syria". Seveda so dokumente tudi čudežno zgubili.

Prstnih odtisov praktično ne jemljete torej boste enega in istega človek obravnavali dvakrat, samo pod drugim imenom in državljanstvom.

A tega v Tacnu ne jemljete?
confused-1.gif

Oprosti ampak ti si bedak. Histericen bedak. Tudi ce bi imeli unikatne identifikatorje kot je npr prstni odtis, bi se zgodilo popolnoma enako. In to se lahko spremeni v infinitive loop ko se ga pac zavrne na podlagi odtisa in se cez tri dni zopet pojavi. In tako v nedogled. Tako da evforicno zahtevanje jemanja prstnih odtisov ne resi problema ki si ga izpostavil.

Enostavne resitve ni, bo pa potrebno kombinirati razlicne ukrepe. Prvo kar moramo doseci pa je da se razsiri glas da se jih ne jemlje vec v EU in da se ustavi dotok novih.

No to smo se ucili v tacnu in se kje drugje. Pa ce bos se na osebno noto igral bom zacel se jaz. Sam da ne bo pol spet jokanje po ZS-jih - kar sejes to zanjes

Sam zagovarjaš ta ukrep da se izloči nekatere države in se jih vrača nazaj na Hrvaško. Jaz sem ti samo povedal naravnost kako bedast ukrep je to, ker migranti niso neumni (prej nasprotno, so prebrisani) in jih boste imeli spet na meji pod drugim imenom.
Na kakšen način reševati ta problem ne vem, vem pa da samo zavračanje ne pripelje nikamor (ker nam je verjetno vsem jasno, da jih hrvati ne bodo vračali nazaj v Srbijo).

Jemanje odtisov popolnim neznancem brez dokumentov je nekako minimalna stvar, ki bi jo morali izvajati glede na to, da jih spuščate v Schengen.

Glede širjenja glasu, da se jih v EU ne sprejema več vsepovprek se strinjam s tabo ampak vi kot policisti tega ne morete početi, to je v domeni politike.

Glede tvojega zadnjega stavka, jemljem ga kot grožnjo - če že misliš srat po men. Vidim pa da si hitro užaljen že, če samo človek Tacen omeni. Se pa vedno odzoveš na isti način, z žalitvami ali grožnjo.

Drugič pa vdihni in izdihni preden napišeš kak tak histeričen stavek "out of nowhere".
Dej ne seri no. Res. ko jaz tebi napisem nekaj cinicnega oz vpletem tvoje osebne zadeve si uzaljen itd... Pol se pa cudis da sem jaz uzaljen kondrkas s tacnom. In kaj so mene kje ucili itd. A dojemas? Ko jaz tebe podr.kam skocis v luft konpa ti mene bi pa jaz moral biti tiho.

Sicer pa upostevaj da tu sodelujem kot user. Neumno (mislim res neumno) bi bilo da bi pisal kaj vse v zvezi aktualnih dogodkov pocnemo. Sej se strinjava da bi to blo res idi.otsko. Ampak delamo. In verjemi da imam jaz interno bistveno vec pomislekov kot ti. Sam z izpadi in sprasevanjem folka kaj so jih v tacnu naucili res ne bos dosegel nicesar razen slabe volje.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
samo to bom napisal, da sem v zadnjih mesecih na alterju dal na kupe podpore policistom, ker vem v kakem dreku ste. S takimi izjavami in reakcijami (nanašam se na tisto prvo) delaš medvedjo uslugo svojim tako kot jo dela eazy muslimanom.

Skratka, ne skoči v luft tako arogantno vsakič, ko nekdo podvomi v tvojo izjavo ali pa ti hoče predpostavit drugačno mišljenje. Ker niti jaz, niti ti nimava vedno prav.
Okej s Tacnom sem šel očitno predaleč, nisem pričakoval take reakcije. Hotel sem ti samo povedat, da se da marsikatere dogodke že v naprej predvideti (primer z zavračanjem migrantov iz bangladeša, maroka...) in bi bila kakšna druga ideja mogoče boljša rešitev (pitaj boga kakšna).

Če se vrnem na temo:
Se mi pa zdi šokantno, da se je tako slabo evidentiralo te ljudi na meji samo zato, ker jih je bilo veliko in bi to delo vzelo veliko časa. Varnost je na prvem mestu, naj pa stojijo na meji po 100 ur če je treba! Ko gremo mi na morje na Hrvaško in so kilometrske kolone na meji nas tudi nihče samo površno ne pregleda. Vsi moramo civilizirano čakat po več ur.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
grims-1.gif

sej pravim. jest ne vem kdo je vabil migrante. gatto pravi da mirovniki, jest pa tega nisem nikjer zasledil. ne vem... ocitno premalo berem net...

vem pa da so vabili begunce. in se vedno nisem dobil odgovora, kdo je vabil migrante.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.564
16.876
113
Aja to te matra, ti bi kompliciral s samim izrazom oz. nazivom te skupine ljudi, ja pol pa tako povej, dlakocepil bi rad.
No, migrantov prav zares ni vabil nihče, je pa mama Merkel in kasneje žal še marsikdo jasno in glasno vabil begunce v Nemčijo in to tudi, ko je bilo nekaterim že zdavnaj jasno, da je v tej večstotisočglavi množici ljudi dejansko velika večina migrantov in zgolj majhen procent realnih beguncev iz Sirije.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.192
6.963
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Nemci imajo baje strokovnjake, ki samo par stavkov spregovorijo z njimi in že vejo od kje so. Po govoru se jih hitro pogrunta.
Ni potrebno biti kakšen poseben strokovnjak, lahko se uporabi pri nas živeče Sirijce. Ali pa se kakšnemu od sirijskih beguncev ponudi začasno delo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Aja to te matra, ti bi kompliciral s samim izrazom oz. nazivom te skupine ljudi, ja pol pa tako povej, dlakocepil bi rad.
No, migrantov prav zares ni vabil nihče, je pa mama Merkel in kasneje žal še marsikdo jasno in glasno vabil begunce v Nemčijo in to tudi, ko je bilo nekaterim že zdavnaj jasno, da je v tej večstotisočglavi množici ljudi dejansko velika večina migrantov in zgolj majhen procent realnih beguncev iz Sirije.

ni to dlakocepenje. to je pac poimenovanje skupine ljudi.

kaj ce je de in avstrija prisepnila cerarju, da bojo kmalu zaprli meje, in da naj se mi pripravimo, in smo na meji zaceli zavracati migrante?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
357
83
39
Citat:
Uporabnik burst pravi:
Jaz grem lahko za takega strokovnjaka na mejo. En stavek, pa jih presortiram.

"How much money can you give me?"

ne-ne-1.gif

Boš delal, da zaslužiš stanovanje, hrano, zdravstveno zavarovanje, šolanje (+5?) otrok? Kopal jarke, čistil brežine itn, kot to delajo Slovenci za 700-800€ na mesec.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Nemci imajo baje strokovnjake, ki samo par stavkov spregovorijo z njimi in že vejo od kje so. Po govoru se jih hitro pogrunta.
Ni potrebno biti kakšen poseben strokovnjak, lahko se uporabi pri nas živeče Sirijce. Ali pa se kakšnemu od sirijskih beguncev ponudi začasno delo.

Zakaj komplicirati z neko identifikacijo? Noter iz humanitarnih razlogov spustimo izključno družine z otroki (lahko brez dedcev), vsi samski dedci pa lepo nalevokrug in gasa domov branit domovino.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
357
83
39
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:

Zakaj komplicirati z neko identifikacijo? Noter iz humanitarnih razlogov spustimo izključno družine z otroki (lahko brez dedcev), vsi samski dedci pa lepo nalevokrug in gasa domov branit domovino.

Po možnosti na tvoje dvorišče. Namesto snega boš kidal drek.
roza.gif

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik Jolly1972 pravi:
predlog novih Schengenskih mej ? : V Schengenu ostanejo Portugalska,Nemčija,Francija,Češka,Avstrija in Slovenija ! Izločene Španija,Grčija,Italija,Madžarska,Slovaška in Poljska

vir :

http://www.dailymail.co.uk/new...ravel-area.html
zanimivo. seveda če je informacija verodostojna. Mađari out, pa si prvi zavarovali meje. Portugalci noter, Španci pa ne. hmmm... kakšen smisel ima šengen potem pri Portugalcih?
Stare članice razmišljajo o “mini schengnu” brez Slovenije
Evo, pa smo se s "humanitarno držo in evropskim obnašanjem" sami postavili tja, kamor po urejenosti države itak spadamo - nazaj na Balkan. To mora biti tudi v interesu SDS in NSi, drugače bi ti dve stranki Slovenijo branili dosti bolj odločno, agresivno, panično, kot le z dvema javnima pismoma in tremi tviti.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Torej bomo tehnične ovire počasi začeli menjat za 3 metrske ograje?

aaaa Ježek Ježek, ti si bil pravi Slovenski Nostradamus
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.