bedaki na cesti

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.355
7.258
113
Kot se vidi, so potem policisti obračali avte, da so vozili čez Unec iz avtoceste. V nesreči je avto vrglo iz odstavne niše, kjer je zadel tovornjak na sredino avtoceste. Gneča pa je bila včeraj že ves dan, ogromno avtov italjanskih tablic.

Absurdno je predvsem ravnanje odgovornih! Kar se novinar popolnoma spregledal.
In kot kaže zadnji video, reševalni pas še vedno šepa.

Kaj mislite da bodo ljudje 5 ur sedeli v avtu v koloni (zastoju), ki se ne premakne 1 mm naprej ?

Birokrati so nam ugrabili državo!

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.355
7.258
113
Iz Siol članka:

"Za sekundo se ustavite in vsi tisti, ki naše neprestano delo, spremljanje in ozaveščanje voznikov negirate in zaničujete ... ustavite se za sekundo in pomislite na današnjo tragedijo," je med drugim zapisal Albreht.
Model, 5 ur smo stali, ne 1 sekundo.

erikson

Guru
25. avg 2007
26.165
9.374
113
Nismo stali več kot pol ure in je bil promet že sproščen. Ko sem se peljal mimo mesta prometne nesreče, so bili avtomobili že na strani in promet je stekel tudi v nasprotno smer.
Pred časom sem objavil, kakšne so zahteve v ZDA in nekaterih EU državah, v koliko časa po nesreči morajo vzpostaviti prevoznost.

DARS ima za vlečne službe časovne zahteve, kako hitro morajo priti na lokacijo - 45 minut avto, 60 minut tovornjak / avtobus, za predor Karavanke 25 minut.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.355
7.258
113
Še ena ideja: če mora situaciji oceniti/videti državni tožilec/sodnik/whatever, naj enemu policaju dajo kamero z live feed v roke in ga bo slednji vodil po sceni, brez da se ga čaka +1 uro.

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.149
14.718
113
jaz tud ne vem kaj potem drzavni tozilec tam na mestu ugotovi, ko gleda tiste mrtve pa razfuk pločevine... to so kr misteriji. Moram vprašat znanko, dr. tozilko..da mi to mal razlozi, ce mi bo lahko.

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
78
122
33
Iz Siol članka: "Za sekundo se ustavite in vsi tisti, ki naše neprestano delo, spremljanje in ozaveščanje voznikov negirate in zaničujete ... ustavite se za sekundo in pomislite na današnjo tragedijo," je med drugim zapisal Albreht.

Potem bi se moralo življenje pri nas ustaviti tudi, ko je prišla novica o poplavah iz Nepala? Kjer je umrlo "en mal" več ljudi. Sorry, samo model je izgubil stik z realnostjo.

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
78
122
33
Še RTV, faking prva novica. A sploh še imamo pri nas novinarje, vredne tega naziva, ki znajo uporabiti tisto reč znotraj lobanje in koga tudi kaj vprašati?

Na srečo je še nekaj razuma v komentarjih.

Screenshot 2026-08-28 114328.jpg

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.850
2.498
113
Glede samega reševalnega pasu so najbolj fascinantni Romuni. Zastoj. Čisto vsi se umaknejo skrajno levo in desno. Res vsi. A en sam samcat junak bo stal tdo sredi voznega pasu. Vedno Romun.

Ne vem a so tako glupi, trmasti al samo zjebani po 20 urni neprekinjeni vožnji, da bi si rekli: "Aha, tu pa stvari funkcionirajo takole. Če so se vsi avti ki jih vidim umaknili desno, se bom pa tudi jaz."

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.329
1.056
113
sej v avtu na soncu ni 35.. je lohk zlo hitr 50 (isti ljudje opozarjajo ne puscejte otrok/zivali v avtu) - tukaj pa lahko?
Sem meril temperaturo Dixija (wc plasticn), pri 32 zraka - je bila zunanjost 54, notranjost (skoljka recimo) pa 45.. sexy zelo