bedaki na cesti

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.600
1.602
113
To,, da je huda nesreča in bo trajalo reševanje in ogled več ur vejo v prvih 10 minutah ko pridejo na kraj nesreče. Da se ne more poslati tja nekaj dodatnih patrulj, ki bi začele reševati ujeti folk je totalna bedarija. Noben na svetu se ne pripravi za pot iz KP-LJ, ki traja dobro uro, tako kot da jo bo vozil 6 ali 7 ur.

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.194
9.371
113
če se po 6 ur stoji, lahko s harmoniko že kak rekord ujameš...

men je bolj bizarno, da vse skup stoji več ur...

Kot se vidi, so potem policisti obračali avte, da so vozili čez Unec iz avtoceste. V nesreči je avto vrglo iz odstavne niše, kjer je zadel tovornjak na sredino avtoceste. Gneča pa je bila včeraj že ves dan, ogromno avtov italjanskih tablic.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.572
6.198
113
Pri nas rabimo resno raziskavo zraven vseh ostalih, koliko smo v zadnjih letih napredovali pri hitrosti odstranjevanja nesreč. Tehnika napreduje, koliko se to pozna pri postopkih naših služb?
Poročanje o časih zapor daje slutiti, da gre vse skupaj v podaljšanje časov. Ko odpeljejo zadnjo živo poškodovano osebo, bi moralo odprtje ceste biti stvar maksimalno ene ure. Treba je dati prednost živim. To so pa tudi tisti, ki čakajo v koloni.

jello

Guru
22. sep 2008
11.679
4.832
113
To,, da je huda nesreča in bo trajalo reševanje in ogled več ur vejo v prvih 10 minutah ko pridejo na kraj nesreče. Da se ne more poslati tja nekaj dodatnih patrulj, ki bi začele reševati ujeti folk je totalna bedarija. Noben na svetu se ne pripravi za pot iz KP-LJ, ki traja dobro uro, tako kot da jo bo vozil 6 ali 7 ur.
Pri belem dnevu pričakovat kp - lj v eni uri pomeni da nimaš stika z realnostjo ali se na tej trasi nisi peljal že 20+ let. Je pa še tretja možnost, alter varianta, da se voziš vsakodnevno samo je vmes hard reset.

19. jul 2007
3.158
1.902
113
Po drugi strani se mi zdijo taki, ki vneto kritizirajo vse kar ni sedenje v lastnem mini zaporu iz plastike in pleha za neznano število ur, podobne vrste fanatiki kot so npr. vegani, kakšni woke ekstremisti, ali ekstremni domoljubi, ki čutijo moralno superiornost in iz tega vidika kritizirajo ljudi okoli sebe, ki se po njihovem mnenju nikoli ne obnašajo "dovolj prav", da bi zadostili njihovim visokim standardom (seveda se ne morejo, saj bi s tem taki ljudje izgubili svojo moralno superiornost in zato ne morejo sprejeti te možnosti). Pač kritiki izstopanja iz avta so si našli eno tako nišo kjer se oni lahko počutijo superiorno v primerjavi z veliko drugih in zdaj to trajbajo.
Podatki iz ERAR-ja:
Reševalni pas, zavod za izobraževanje in varnost v prometu, Logatec
Plačila po mesecih, skupno:
51.162,21 €

Sem šel preveriti ali gre za moralno superiornost ali poslovni model, jaz bi vseeno izbral moralno superiornost.

Me pa zanima sledeče (na srečo mi ni bilo takih stvari spoznati iz prve vrste, pa sem recimo ravno včeraj naredil 500 km po avtocesti). Vozniki, ki se znajdejo med izvozom in mestom nesreče (in ne morejo na prvem izvozu zaviti dol z avtoceste), ali jih spravijo dol z avtoceste, ali so dobesedno ujeti v tem.primeru 7 ur in ne morejo nikamor (če se ne motim je rekord zaenkrat 11 ur - kodno ime dogodka 'svinjske polovice")

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.146
14.717
113
par let nazaj ko se je zalomilo (brez nesreče) pred karavankami... smo mel piknik pri Planici..mi smo prišli okol 12 am pred guzvo, normalno.. znanka je prihajala ob 14:00..je rekla da vse stoji, in da ne more iz AC...
epilog.
Ob polnoči je prišla nazaj v LJ, piknika ni vidla.
Klicala večkrat in ob 19:00 je rekla da so neko vodo so dobli, folk serje ob ac in podobno, dogodek.
Mene bi peljali na oddelek. Cel dan je bilo 35. Epiš.

19. jul 2007
3.158
1.902
113
Zakaj sem sploh preveril ERAR. Na nek način je primerljiva zadeva Zavod Varna pot, kjer pa gre za poslovni model.

VARNA POT zavod za pomoč žrtvam prometnih nesreč, preventivo, vzgojo in izobraževanje
63.864,99 € / 1.840.064,88 €

mtl

Guru
19. jul 2007
11.449
1.062
113
Kras
www.mtl.si
Bil priča prometne v ZDA v nasprotni smeri na avtocesti.
Policist ustavil promet v naši smeri, reševalec je prišel po našem (praznem) pasu (torej v nasprotno smer) do nesreče, odpeljal ponesrečence.
Nismo stali več kot pol ure in je bil promet že sproščen. Ko sem se peljal mimo mesta prometne nesreče, so bili avtomobili že na strani in promet je stekel tudi v nasprotno smer.
Znanstvena fantastika pri nas.

Malo razmišljam/sanjam, če je to sploh mogoče po naši nori zakonodaji.
Pride na mesto prometne enota z dronom. Dvigne dron gor, na tla se postavi nekaj meril (npr. 2m dolgih, da se lahko potem točno določa razdalje iz fotografij), naredi x fotografij, isto naredi tudi policist s tal in z večih kotov. Morda se še kaj na hitro ročno izmeri in poslika in se avte umakne in promet sprosti.
Max pol ure dela po odpeljanju ponesrečencev.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.849
2.498
113
Malo razmišljam/sanjam, če je to sploh mogoče po naši nori zakonodaji.
Pride na mesto prometne enota z dronom. Dvigne dron gor, na tla se postavi nekaj meril (npr. 2m dolgih, da se lahko potem točno določa razdalje iz fotografij), naredi x fotografij, isto naredi tudi policist s tal in z večih kotov. Morda se še kaj na hitro ročno izmeri in poslika in se avte umakne in promet sprosti.
Max pol ure dela po odpeljanju ponesrečencev.

Mislim da neka lidar tehnologija, ki nardi scan cele situacije že obstaja in jo imajo policaji celo v uporabi.

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
76
122
33
Pri nas se kliče še preiskovalnega sodnika in tožilca. Če se odločita, da bosta prišla, že samo čakanje na njun prihod pomeni verjetno 1h minimalno. Ker se morata tudi onadva prebiti čez vse zastoje. Potem pa še ogled pod njunim vodstvom.

Tale zavod Reševalni pas je sicer naredil marsikaj dobrega, ampak zadnje čase jih malo odnaša v ekstreme. Kaj naj naredi človek, ki že več kot 2 uri stoji v zastoju, ki se ne premakne niti milimeter, gasilci in reševalci pa so že zdavnaj šli mimo?

Da grejo ljudje ven iz avta, igrajo harmoniko, skačejo na kolebnico ... je v bistvu varnostni ventil, da se ujetim ne začne še bolj trgat.

Glede na izjave Reševalnega pasu verjetno ljudje tudi ne bi smeli imeti bioloških potreb. Ali naj jih po njihovo opravijo kar v avtu? Ajd, vsaj nekje so avtodomarji v prednosti ... Mogoče poslovna ideja: z avtodomom v zastoj, pa kasiraš za wc in prodajaš kavo ter hladno pijačo. Samo verjetno bi rabil dodatne kasete za wc.

Sicer pa tudi mediji ... enkrat članki, kako ne smeš na letalu cel polet samo sedet, ker to povečuje tveganje za težave z ožiljem, krvne strdke. Tukaj pa naj bi ljudje ure in ure sedeli na miru v avtu. Malo kritične distance do izjav Reševalnega pasu jim ne bi škodilo.

Naj se Reševalni pas zdaj raje usmeri še na to, da se bo čim hitreje rešilo ujete v zastoju in sprostilo AC po nesreči. Naj se lotijo odpravljanja vzrokov, namesto da limajo FB videe ljudi, ki pač počnejo, kar lahko, da se jim ne utrga.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.429
11.312
113
Podatki iz ERAR-ja:
Reševalni pas, zavod za izobraževanje in varnost v prometu, Logatec
51.162,21 €

Sem šel preveriti ali gre za moralno superiornost ali poslovni model, jaz bi vseeno izbral moralno superiornost.

Me pa zanima sledeče (na srečo mi ni bilo takih stvari spoznati iz prve vrste, pa sem recimo ravno včeraj naredil 500 km po avtocesti). Vozniki, ki se znajdejo med izvozom in mestom nesreče (in ne morejo na prvem izvozu zaviti dol z avtoceste), ali jih spravijo dol z avtoceste, ali so dobesedno ujeti v tem.primeru 7 ur in ne morejo nikamor (če se ne motim je rekord zaenkrat 11 ur - kodno ime dogodka 'svinjske polovice")
Rekord je ko so avstrijci zaprli mejne prehode in folk za covid testirali in pregledovali. Se je vse ustavilo

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.099
5.361
113
KSZ: v ponedeljek sem se po A1 vračal iz Dalmacije. V Liki so imeli neke probleme z onimi kratkimi tuneli (nek pokvarjen avto al kaj) in so preventivno zapirali prvega iz naše smeri - vse to so povedali vsako uro po radijskih poročilih.
Torej se pripeljemo proti zastoju in se seveda inteligentni razmaknemo, da bi se lahko butli zapeljali po sredini mimo nas (resnično!); potem sem kot pravi slovencelj zapeljal nazaj na vozni pas, glih toliko, da se ni dalo več dirkat po sredini in potem 100m naprej naredit totalno sranje z vključevanjem v stoječo kolono levo ali desno.
Kake dobre pol ure kasneje je pripičil policaj na motorju z lučkami in sireno, za njim rešilko in šlep - za njimi pa pazi zdaj "trije mudeli". Kakorkoli po še pol ure čakanja in še enem enakem obvestilu se je promet začel sproščat in ljudje so pospravljali "ležalnike in piknik torbe". To je seveda povzročilo živčnost zadaj čakajočih, saj je bila spredaj naenkrat ogromna luknja in glej, glej en MB se je zapičil enemu v rit, ki očitno ni dovolj hitro speljal iz boksov. JU-HU-HU - verjetno naslednja ura čakanja, ampak nam, ki smo bili 100m na plejs of fejs je uspelo pobegnit.

Kaj hočem povedat - nič nismo slabši in bog ne daj boljši kot drugi. Kolega je včeraj dobil mlade v nemških zastojih.

Me pa resno zanima kje je tista lidar tehnologija za snemanje nesreč od MNZ/Policije in pa predvsem (kupljeni) zastori za med vozne pasove, ki bi preprečili kontra firbce.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
76
122
33
Še 24kur zdaj s senzacionalističnim naslovom, direkt prva novica na naslovnici. Saj mi je jasno, da ciljajo na ragebait klike ... samo pismo, da samo nekritično c/p, kar jim pošlje Reševalni pas, pa fakof, no. Rad bi njihove GenZ "novinarske" sončke videl sedet 5+ ur v piksni na 30 stopinjah, ki se ne premakne za mm. S prazno baterijo na telefonu in brez polnilca.

24kur.jpg

• Všeč mi je
Reactions: delavec44 in kajn

zakon

Guru
16. maj 2008
10.075
1.402
113
toti Maribor
Še 24kur zdaj s senzacionalističnim naslovom, direkt prva novica na naslovnici. Saj mi je jasno, da ciljajo na ragebait klike ... samo pismo, da samo nekritično c/p, kar jim pošlje Reševalni pas, pa fakof, no. Rad bi njihove GenZ "novinarske" sončke videl sedet 5+ ur v piksni na 30 stopinjah, ki se ne premakne za mm. S prazno baterijo na telefonu in brez polnilca.

Poglej priponko 108081
Pa onemogočili so komentarje, da ne bi kdo tem bedakom na Fop tv povedal, da je nemogoče sedeti v avtu 4 in več ur.

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.710
4.864
113
Med obvezno opremo dodati baterijski udarni vijačnik s primernimi nastavki. Snameš varovalno ograjo in prosto v robide. V nekem srbskem zastoju so jo mahnili po bližnji ravnici.
Sicer bi lahko nekdo zaprl AC, da se nova vozila ne nabirajo v zastoju. Tiste ujete pa ali kontrolirano usmerjali na nasprotni del AC ali dovolili kontrolirano obračanje in usmeritev iz AC.
Pa naj rešujejo in preiskujejo brez ihte in nervoze.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Samo Svoj

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.478
3.184
113
Saj včeraj za osebna vozila so. Samo za to rabijo minimalno par ur.

Če si pa na avtobusu, pa ne vem. Pravijo drugače naj bi bil javni promet najvišja prioriteta.

Se mi je pa večkrat v preteklosti zgodilo, da sem priletel v zastoj par 100m ali kakšen km po izvozu iz AC. Če bi pred izvozom nekdo vsaj dars tovornjaček parkiral, ki bi priporočal izvoz. Ali pa te nadcestne panoje aktiviral, da bi pisalo kaj ažurnega namesto prežvečenih floskul.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.328
1.056
113
ko so ustrezne sluzbe ze na mestu - pa je avtocesta od zadnjega izvoza naprej zaprta.. zakaj ne zacnejo ljudi v koloni obracat - pa nazaj proti izvozu? Sej avtocesta je dost siroka da pomoje tud avto s pocitnisko prikolco polkrozno obrne..
K pricakovat da bodo ljudje 3h+ sedeli nepremicno v avtih je … na papirju najbrz zdrzi.. realnost pa mal tezje

• Všeč mi je
Reactions: Silos

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.355
7.258
113
V zastoju na ac se je boljše postaviti na desno, greš lahko bp peš preko ograje.

Če se čaka več kot pol ure zaradi nesreče itd..., bi moral dars na zadnjem izvozu pred krajem nesreče AC zapreti in promet preusmeriti na vzporedne ceste,
ko so ustrezne sluzbe že na mestu: vse čakajoče v koloni pred nesrečo, ki lahko obrnejo vozilo (tovornjaki torej odpadejo), pospremiti nazaj po AC, da gredo po vzporedni cesti.

Vse ostalo je mučenje.
Upoštevajte, da vsi nimajo (delujoče) klime, nekateri se vozijo na hlape, itd itd.

Zavod reševalni pas je postal kot birokrati, izmišljujejo si vedno nove izgovore, da opravičujejo svojo pomembnost.

• Všeč mi je
Reactions: Silos