bedaki na cesti

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.823
1.158
113
FB_IMG_1787667967386.jpg

• Haha
Reactions: Najbolji

aljoman

Majstr
16. dec 2013
4.070
-1.571
63
Včeraj sem na stari cesti Kranj- Ljubljana, kjer je omejitev 90km/h, srečal mamico in sinčka na takem zelo hitrem skiroju. Sta pa oba imela kolesarski čeladi.
:bonk:

• Wow
Reactions: Matey

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.138
1.381
113
Vse potrebno je že nastavljeno, problem so ti suicidli na teh stangah... Ko naslednjic zaides na cesto s tem se pac cimprej umakni. Cesta ne glede na vse, ni kraj za te bedarije, ce si kolikor toliko pri sebi. Ce pa si en onih, ki 60+ letijo na tem pa bog ti pomagaj...

erikson

Guru
25. avg 2007
26.169
9.384
113
Avstrijec priletel v lokal na počivališču Nadin na Hrvaški avtocesti A1.

• Wow
Reactions: jonny77

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.607
6.878
113
Avstrijec priletel v lokal na počivališču Nadin na Hrvaški avtocesti A1.

Nimaš kaj, parkiranje A1.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.324
19.098
113

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.478
3.192
113
Koliko časa je (bo) danes zaprta primorka proti Kopru? In kdaj je začela policija reševati ujete avtomobile.

So pa vsaj komentarji še približno normalni. Primer:
"Pravno gledano je stvar precej stroga: avtocesta ni prostor za pešce in vozila se lahko začnejo premikati nepričakovano. Zato policija in DARS povsem razumljivo dajeta enostavno navodilo: ostanite v vozilih in reševalni pas naj bo prost. Takšno splošno navodilo mora biti konservativno; ne more biti napisano kot "lahko greste ven, če ocenite, da je dovolj varno", ker bi si to vsak razlagal po svoje.
Toda iz tega še ne sledi, da je vsako izstopanje po dveh ali treh urah stoječe kolone moralno zavržno. Človek mora urinirati, nekdo mora pretegniti boleč hrbet, otroku postane slabo, pri 35 °C lahko odpove klima ali zmanjka goriva. To so povsem realne človeške potrebe.
Tudi argument "nekaj kilometrov naprej se borijo za življenje, oni pa jedo sendviče in se igrajo" se mi zdi predvsem čustvena retorika. Človek, ki je dve uri ujet v koloni, ponesrečencu nič ne pomaga s tem, da lačen in v tišini sedi v avtomobilu. Etična obveznost je, da ne ovira reševanja in ne povzroči nove nesreče, ne pa da demonstrira žalovanje."

sousis

Guru
16. nov 2019
1.938
1.335
113
Mi smo bili (delno) ujeti v tem včeraj - smo takoj odmotali na Vrhniki ven. Ampak je med Vrhniko in Logatcem bila še ena nesreča in je bila kolona za zavit iz AC proti Vrhniki v tistem trenutku dolga že skoraj 1 km in se je povečevala, po Logatcu smo se pa vozili po cesticah z omejitvijo 30 km/h mimo hiš, ki so po mojem videle več prometa danes kot celo leto skupaj. Tri ure kasneje, ko sem vrgla uč na promet.si, je AC še vedno bila zaprta in ne vem kdaj so končno odprli.

Tako kot pri veliko drugih stvareh (ekologija, zdravje, ipd.) je zelo zelo enostavno krivdo zvaliti na posameznika, ignorirati pa vpliv sistema. Po mojem smo še preveč pohlevni v teh kolonah. Treba bi bilo vsakič klicati rešilca in helikopter, ko je komu slabo v koloni, da se začnejo iskati rešitve.

Po drugi strani se mi zdijo taki, ki vneto kritizirajo vse kar ni sedenje v lastnem mini zaporu iz plastike in pleha za neznano število ur, podobne vrste fanatiki kot so npr. vegani, kakšni woke ekstremisti, ali ekstremni domoljubi, ki čutijo moralno superiornost in iz tega vidika kritizirajo ljudi okoli sebe, ki se po njihovem mnenju nikoli ne obnašajo "dovolj prav", da bi zadostili njihovim visokim standardom (seveda se ne morejo, saj bi s tem taki ljudje izgubili svojo moralno superiornost in zato ne morejo sprejeti te možnosti). Pač kritiki izstopanja iz avta so si našli eno tako nišo kjer se oni lahko počutijo superiorno v primerjavi z veliko drugih in zdaj to trajbajo.

• Všeč mi je
Reactions: erikson in Silos