Mi smo bili (delno) ujeti v tem včeraj - smo takoj odmotali na Vrhniki ven. Ampak je med Vrhniko in Logatcem bila še ena nesreča in je bila kolona za zavit iz AC proti Vrhniki v tistem trenutku dolga že skoraj 1 km in se je povečevala, po Logatcu smo se pa vozili po cesticah z omejitvijo 30 km/h mimo hiš, ki so po mojem videle več prometa danes kot celo leto skupaj. Tri ure kasneje, ko sem vrgla uč na promet.si, je AC še vedno bila zaprta in ne vem kdaj so končno odprli.
Tako kot pri veliko drugih stvareh (ekologija, zdravje, ipd.) je zelo zelo enostavno krivdo zvaliti na posameznika, ignorirati pa vpliv sistema. Po mojem smo še preveč pohlevni v teh kolonah. Treba bi bilo vsakič klicati rešilca in helikopter, ko je komu slabo v koloni, da se začnejo iskati rešitve.
Po drugi strani se mi zdijo taki, ki vneto kritizirajo vse kar ni sedenje v lastnem mini zaporu iz plastike in pleha za neznano število ur, podobne vrste fanatiki kot so npr. vegani, kakšni woke ekstremisti, ali ekstremni domoljubi, ki čutijo moralno superiornost in iz tega vidika kritizirajo ljudi okoli sebe, ki se po njihovem mnenju nikoli ne obnašajo "dovolj prav", da bi zadostili njihovim visokim standardom (seveda se ne morejo, saj bi s tem taki ljudje izgubili svojo moralno superiornost in zato ne morejo sprejeti te možnosti). Pač kritiki izstopanja iz avta so si našli eno tako nišo kjer se oni lahko počutijo superiorno v primerjavi z veliko drugih in zdaj to trajbajo.