bedaki na cesti

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.425
17.923
113
No in pred dotičnim križiščem oz. bolje rečeno krožiščem pa je znak za odvzem prednosti oz. narobe obrnjen trikotnik (in ne stop znak) pred katerim (za)ustavitev ni obvezna, moramo pa prilagoditi hitrost in po potrebi ustaviti, da imamo dobro preglednost. Pod tem trikotnikom je pa znak, ki napoveduje krožišče kjer prav tako vedno upočasnimo, po potrebi pa tudi ustavimo.

Povzetek: poleg ZKP tudi zakon ne zapoveduje zaustavitve razen, če je to potrebno glede na situacijo in v dotični situaciji te potrebe ni bilo, voznik tovornjaka pa je lepo poskrbel za čimbolj tekočo vožnjo brez da bi koga dejansko izsilil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.137
8.282
113
pri taščici
Tukaj se lepo vidi, da je zenska šla precej naravnost v rondo in s tem dala Zokyju dovolj prostora za taksbo vkljucevanje. Kot ga naredil. Sploh zato ker je vedel sa bo na prvem izvozu zapustil rondo in bi pri taki krivulji voznje bil to lahko "dvopasovni" rondo.

Priponke

• IMG_20251208_061136.jpg
    IMG_20251208_061136.jpg
    43 KB · Ogledi: 52

sousis

Guru
16. nov 2019
1.771
1.182
113
Okej, recimo, da ste me prepričali, da je zorni kot iz kamiona drugačen... Še vedno se mi zdi, da bi bilo bolje/bolj pravilno, če bi začel peljati v krožišče malo kasneje kot je. Sicer ne trdim, da bi to popolnoma preprečilo manever volvota v nadaljevanju.

Apollo, tovornjakarji sicer tudi masovno filme gledajo med vožnjo in počnejo podobne stvari, pa to še ne pomeni, da je prav.

Aja, kot zanimivost, pred časom je enemu prijatelju tujcu eden od Apollotovih sodelavcev na veliko pametoval kako se mora nujno VEDNO ustaviti pred trikotnikom, ampak sem to pripisala želji po izstavljanju položnice, sploh tujcu, ne pa nujno policajevemu poznavanju pravil.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.436
2.390
113
Torej ti ne samo da trdiš, da ga je tovornjak izsilil. Sedaj hočeš insinuirati, da je on kriv, da je avto zapeljal iz ceste in podrl znak? Na naslednjem izvozu. Pri minimalni hitrosti. Vsak normalen človek, če bi res mislil, da ga hoče kamion izsiliti, bi zaviral pred njim.

Ironično ti potem ne bi rad mene srečal na cesti. :valjamse:

Čakam, da tisti trol Villiam še kakšen prst dol stisne. Itak je to alter brez vsebine nekoga, ki ga uporablja le za potrjevanje lastne nezmotljivosti.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sousis

Guru
16. nov 2019
1.771
1.182
113
Ne, ravno obratno, pravim da to kako je Volvo vozil naprej, nima veze čist veze s tem kako je tovornjak zapeljal v krožišče.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.543
9.675
113
Okej, recimo, da ste me prepričali, da je zorni kot iz kamiona drugačen... Še vedno se mi zdi, da bi bilo bolje/bolj pravilno, če bi začel peljati v krožišče malo kasneje kot je. Sicer ne trdim, da bi to popolnoma preprečilo manever volvota v nadaljevanju.

Apollo, tovornjakarji sicer tudi masovno filme gledajo med vožnjo in počnejo podobne stvari, pa to še ne pomeni, da je prav.

Aja, kot zanimivost, pred časom je enemu prijatelju tujcu eden od Apollotovih sodelavcev na veliko pametoval kako se mora nujno VEDNO ustaviti pred trikotnikom, ampak sem to pripisala želji po izstavljanju položnice, sploh tujcu, ne pa nujno policajevemu poznavanju pravil.
Uporabi svojo analogijo na svojih primerih. Ce je en policist narobe razlagal prometna pravila to se ne pomeni da jih vsi ostali narobe razumejo/mo.

Glede masovnosti gledanja filmov itd… to nekateri pocnejo na AC. Izven AC in tempomata ni teorije da bos filme gledal v kamionu.

• Všeč mi je
Reactions: sad in jendomen

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.436
2.390
113
Ne, ravno obratno, pravim da to kako je Volvo vozil naprej, nima veze čist veze s tem kako je tovornjak zapeljal v krožišče.
Potem si različno razlagava to trditev: "Sicer ne trdim, da bi to popolnoma preprečilo manever volvota v nadaljevanju."

Ker če ne bi popolnoma preprečilo, bi pa vsaj delno?

dask

Majstr
21. sep 2023
812
964
93
Čak, sam tale Volvo niti približno ni šel proti izvozu ampak kar naravnost proti plastični barieri? Ali narobe vidim? In je šele potem "popravil" proti izvozu, kar pa spet ni zneslo? Alko?

• Všeč mi je

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.436
2.390
113
Saj ne rečem, da ni možno. Samo taki prestrašeni osebki potem nimajo kaj delati za volanom. Dobro, da je tokrat nasrkal le znak.

• Všeč mi je

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.834
4.574
113
Takih filmov imaš iz USA malo morje. Avtomatik, folk se zmede in pozabi kaj pritisnit s tisto edino nogo, ki jo imaš za stopalke in tiščiš napačno oz. sploh nič ker zmrzneš.

Kamion se sicer vključuje malo na silo, ampak daleč od tega da bi bilo kaj nevarno. Sam če je človek to doživel kot nevarnost, je lahko tudi odpovedal razum in smo tam kjer smo.