Temu se reče ACC.pa ni vrag, da ne bi lahko tudi merilca razdalje do vozila pred tabo.
Temu se reče ACC.pa ni vrag, da ne bi lahko tudi merilca razdalje do vozila pred tabo.
Pa ni bolj varno, da spremljaš promet pred in za sabo, kot da stalno šteješ sekunde in črte na cesti?
EU je že veliko asistenčnih sistemov v avtih postavila kot obvezne, pa ni vrag, da ne bi lahko tudi merilca razdalje do vozila pred tabo.
Če bi bila količina vozil na cesti taka, da omogoča tako hitrost in temu ustrezno varnostno razdaljo, problem je ko so "konice" je prometa 2x večČe bi vsi držali približno varno razdaljo, gledal vzvratna ogledala in se vozili saj 130 na prehitevalnem nebi bilo zastojev.
Pač to so pa posebneži na prazni cesti, takemu lahko malo poblendaš, da ga predramiš... drugo je ko idiot prileti od zadaj in blenda od zadaj,Včasih priletim nekomu ki se sam vozi po prehitevalnem pasu pa rabi minuto da ugotovi da sm za njemu potem pa itak še čaka na tovornjak 2 km spredaj.
Pa nočem blendat kak neksi manijak Samo kdaj bo očitno treba
Fixed.Pa nočem blendat kak neksi manijak Samo, kdaj bo očitno treba
Ce vidis da ne dojema gres po desni mimo in ga pustis v svojem svetu zadaj.Če bi vsi držali približno varno razdaljo, gledal vzvratna ogledala in se vozili saj 130 na prehitevalnem nebi bilo zastojev.
Včasih priletim nekomu ki se sam vozi po prehitevalnem pasu pa rabi minuto da ugotovi da sm za njemu potem pa itak še čaka na tovornjak 2 km spredaj.
Pa nočem blendat kak neksi manijak Samo kdaj bo očitno treba
Kak te pride do fantomskih zastojev, ki trajajo, zaradi tega, ker ne moreš hipno ujeti spredaj vozečega, če pa še najbolj impotenten avto doseže 130km/h v recimo pol minute? Te pa bi zastoj trajal pol minute in bum, fertik.Do obcutne upocasnitve pride samo v primeru paničarjev in drugih nesposobnežev za volanom. Ker je seveda treba malo pobremzat onemu za sabo in ga pošolat, pa še malo krilit z rokami. Potem je seveda misija nemogoce hipno ponovno ujet 130, ker vozino impotentne avte kot Mtl....
Za pošolat je v temle šopirjenju samo eden. O tem sem pisal, tako prometne tokove razumejo predšolski otroci. Samo da oni cepetajo namesto krilijo z rokami. Ful pomaga.Fantomski zastoji ne obstajajo, kar je razvidno že iz imena. Če ni spredaj semaforja, izvoza ali zožitve, ki ne požira, potem je fizikalno jasno, da je pretočnost nezamejenega odseka AC višja pri višji hitrosti. Pač velja s je v x t. Tako je, in vedno bo....pa če se dibidusi z darsa razpocijo. Tudi teorija nabijanja ne pije vode. Ce prvi vozi 130 ali vec, se zanjimec, ki prileti 200 kvecjemu upocasni na 130, ne pa ustavi (v kolikor seveda se mu ne zagoni v rit). Do obcutne upocasnitve pride samo v primeru paničarjev in drugih nesposobnežev za volanom. Ker je seveda treba malo pobremzat onemu za sabo in ga pošolat, pa še malo krilit z rokami. Potem je seveda misija nemogoce hipno ponovno ujet 130, ker vozino impotentne avte kot Mtl....
https://www.ted.com/talks/benjamin_seibold_why_the_is_there_so_much_traffic/transcriptFantomski zastoji ne obstajajo, kar je razvidno že iz imena. Če ni spredaj semaforja, izvoza ali zožitve, ki ne požira, potem je fizikalno jasno, da je pretočnost nezamejenega odseka AC višja pri višji hitrosti. Pač velja s je v x t. Tako je, in vedno bo....pa če se dibidusi z darsa razpocijo. Tudi teorija nabijanja ne pije vode. Ce prvi vozi 130 ali vec, se zanjimec, ki prileti 200 kvecjemu upocasni na 130, ne pa ustavi (v kolikor seveda se mu ne zagoni v rit). Do obcutne upocasnitve pride samo v primeru paničarjev in drugih nesposobnežev za volanom. Ker je seveda treba malo pobremzat onemu za sabo in ga pošolat, pa še malo krilit z rokami. Potem je seveda misija nemogoce hipno ponovno ujet 130, ker vozino impotentne avte kot Mtl....
Odvisno. Eni ACCji delajo zanič in ravno panično zavirajo, poleg tega po mojih izkušnjah 95% ljudi vozi na najkrajši razdalji, ki z vidika preprečevanja fantomskih zastojev ni ravno optimalna.Temu se reče ACC.
Hmmm, me zanima odziv "Apollota" ko bo videl tak manever.Ce vidis da ne dojema gres po desni mimo in ga pustis v svojem svetu zadaj.
Lihk takrat bo brez pogleda v mrtvi kot zapeljalCe vidis da ne dojema gres po desni mimo in ga pustis v svojem svetu zadaj.
Ko se ti Lima na rit pa blenda a spredaj in na voznem vse polno. Te pa se sprosti promet pa pri 180 dela gužvo ker se noče umaknitiČe bi bila količina vozil na cesti taka, da omogoča tako hitrost in temu ustrezno varnostno razdaljo, problem je ko so "konice" je prometa 2x več
in to omogoča tekoč promet naprimer pri stalni hitrosti 70 ali 80kmh na uro, ampak potem se najdejo pametnjakoviči ki bi pri taki gostoti
hoteli vozit 120, se popajo en drugemu na rit, posledično je premajhna varnostna razdala, eden malo pobremza, drugi malo bolj,...
in 10 se že popolnoma ustavi tako potem pride do "fantomskih" zastojev"....
Dinamična omejitev na AC, veljati bi morala za oba pasova in takrat brez prehitevnj... žal pa tega ne bo tako...
Pač to so pa posebneži na prazni cesti, takemu lahko malo poblendaš, da ga predramiš... drugo je ko idiot prileti od zadaj in blenda od zadaj,
dajte vsi se mi umaknite jaz sem hitrejši od vas, to pa so dokaj tipični lastniki določenih znamk... narcisi...
Spustiš ga naprej in naj blenda tistemu, ki je takrat pred njim.Ko se ti Lima na rit pa blenda a spredaj in na voznem vse polno. Te pa se sprosti promet pa pri 180 dela gužvo ker se noče umakniti
Meni je najbolj udobna vožnja po ac je cca 110, škoda ker nimamo 3 pasov kjer bi bila omejitev/priporočena hitrost 90/110 in 130,Desetletja nazaj nam je profesor matematike na faksu, pri prvi uri (ponavljali odvode), dokazoval, da je z upoštevanjem varnostne razdalje, najvišja pretočnost ceste pri 60 km/h.
Nekaj desetletij kasneje, ura še vedno bije isto, povečala pa se je količina vozil na cesti, tempo življenja pa tudi.
Avta brez ACC si ne znam predstavljat, imam pa dovolj svobode, da mi ni treba priti na cilj na točno določen čas. Nismo vsi isti...
Ne vem kje in kako se vozite ampak česa takega nisem doživel vsaj že 10 let.Ko se ti Lima na rit pa blenda a spredaj in na voznem vse polno. Te pa se sprosti promet pa pri 180 dela gužvo ker se noče umakniti