bedaki na cesti

jezek

Guru
24. jul 2008
4.786
2.065
113
Pa kje vi živite? Niso cajoti usposobljeni za tako ekstremno nasilje kot je skuter divjak. Pa še zavleče se lahko.....ob 1430 pa že na banki podpisuje 3mio kredit za neke bajte zidat.....ob 16h pa je že prva stranka za manikuro pred vrati.....

• Objave ne odobravam
Reactions: ViLiam

Corvette

Majstr
6. nov 2008
521
428
63
Predvidevam, da ga lahko legalno naslednji dan počakaš čim bližje bloku (da ne more pobegniti) in preveriš dokumente ter zaradi suma odrediš izredni tehnični pregled ;)
Kako pa boš vedel, pred katerim blokom ga čakat? Ker majstri se vozijo z zakritimi oz. celo brez tablic.

Meni je bilo v neznansko zadoščenje, ko so policisti, z nekaj moje pomoči pri sporočanju lokacije, enega takega ujeli in je potem morala prit mamica sredi šihta urejat situacijo na kraj "zločina".

Ampak to je izjema. Teden ali dva je bil mir, potem pa jovo na novo.

Všeč so mi ideje, da grem s cekarjem po nakupih v gradbeni oddelek... :)

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.795
4.852
113
Mislim da sem izcrpal vse smiselne komentarje na to temo. Ni prav. / ni lepo / narobe …. Je tako kot je. Zdej lahko mira cerarja glumis in izjavis “narediti morajo vse potrebno …. v skladu s stroko in zakonodajo … ob upostevanju racionalnega pristopa ….” In nabijas v nedogled kako bi moralo biti. To zna vsak. Moral bi biti tudi mir na svetu pa ga ni… pa niso vsi ljudje dobri.

nimam te moznosti ampak ce bi lahko bi te dal v sluzbeno skodo octavio z luckami in enga mulca (ki je prezabit da bi cenil svoje zivljenje) in se pejta lovit. Upajva da vmes ne pade in da motor ne prileti v glavo tvojemu otroku. Sej kriv bo on, ti samo zivi s tem in z vprasanjem a je bilo vredno in kaj si dosegel s tem.
Ce spostovanje policije temelji na tem da odreagira na vsako provokacijo mulca na skuterju pol dajmo take mulce zaposlit in se bodo lovili brezglavo po cestah.
Pa da ne bo nekih dvomov - osebno sem se na AC v kontra smer lovil. Danes se ne bi vec pa ze takrat so me hotli na disciplinsko dat za to. Tip je vseeno pobegnil, ujet je bil na meji, preiskovalni sodnik ga je pa izpustil. Ce bi vmes celno pocil v tvojo familijo bi me verjetno skloftal prvic ko bi me srecal. Pa se razumel bi te.

in ne cudim se ko je treba 20 letnika ki je oblekel uniformo mal nazaj drzat, sam da je treba pa odraslim zrelim ljudem to razlagat me pa mal cudi no.
Mogoče kakšen predlog za rešitev takih situacij na državni ravni?

Pri nas smo imeli zadnje dva tedna kar pestro. Najprej se je en hrvat tako napil, da se je z avtom najprej zabil v mejni prehod in nato čez kilometer zavil k železniški progi, ob kateri je en čas peljal, nato pa se je zaglozdil med steber ob železnici in tirno gredo. Nato je šel peš proti hrvaški in se čez par minut obrnil nazaj proti avtu. Potem je 6 ur spal v avtu in zjutraj odšel domov. Je pa bil z lastnim avtom in policija ni imela težav z identifikacijo. So mu pač izdali kazen in je to to. Če bi bilo sredi dneva in bi mi povozil otroka naslednjih 10 ur niti vedel ne bi, da je koga povozil, tako je bil nabit. Kot dodatek pa so isti teden policisti imeli še neke 18 letnike brez izpita za katere sedaj ne vem ali so jih ustavljali s stingerjem ali ne, v glavnem avto več kot teden pozneje še zmeraj stoji tam v jarku, ker je lastnik za rešetkami, ljudje, ki vozijo mimo pa seveda zavirajo in ustavljajo, ker nihče ne prevzame odgovornosti za odstranitev vozila. Dokler se ne bo kdo zabil v tistega spredaj, ki je gledal, če je kdo v avtu v jarku.

jello

Guru
22. sep 2008
10.797
4.104
113
Kar izvolite, samo ponavadi ne traja prav dolgo, da ne naletiš na kretena, ki ima večji cegel od tebe. In večja jajca in manj za izgubit.

• Objave ne odobravam
Reactions: ViLiam

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.122
8.929
113
Pa kje vi živite? Niso cajoti usposobljeni za tako ekstremno nasilje kot je skuter divjak. Pa še zavleče se lahko.....ob 1430 pa že na banki podpisuje 3mio kredit za neke bajte zidat.....ob 16h pa je že prva stranka za manikuro pred vrati.....
To pri notarju podpisujes, verjetno si bil direktor za sponke stet pa se financami nisi ukvarjal.

mas pa avto kot nadomestek pimpka tako da te en skuter nikakor ne more ogroziti. Svoje zdravje bolj sam ogrozas ko kakce od partnerk jes, niso teb skuterji nevarni.

sad

Guru
24. avg 2007
22.285
11.050
113
Pa dejte razumet da ni teh namisljenih ljudi ki
bodo skuterje cakali pred bloki
Potem ni daleč od rešitve čez mejo: vaške straže.
Kar izvolite, samo ponavadi ne traja prav dolgo, da ne naletiš na kretena, ki ima večji cegel od tebe. In večja jajca in manj za izgubit.
Kak te bodo pa vedeli, kdo je zaciglal? Saj vidiš, da policistov ni, tak da lepo zaciglaš, enega skadiš in vržeš čik na skuter, da nastane tak lep kres in lepo počasi odpujsaš domov.

• Všeč mi je
Reactions: Corvette

Corvette

Majstr
6. nov 2008
521
428
63
Od ideje do izvedbe je daleč, pa vmes je en zakonik, ki sliši na ime kazenski in paragrafi tam not mi ne dišijo.

Fantazirat "kaj bi, če bi", je pa vseeno terapevtsko sproščujoče, ker v namišljenih scenarijih so ti mulci vsakič dobili ročni vnos kot nadomestilo vzgoje.

Je pa tako, two can play this game. Policisti niso sposobni ujeti mularije na neregistriranih skuterjih, do nesreče ali "nesreče" pa pri objestni vožnji pride hitro prehitro ;)

In v popolnosti se strinjam s tabo, zakaj je treba biti na cesti oz. pri raznih road rage oz. neugodnih situacijah z neznanci presneto previden. Zares nikdar ne veš, kdaj naletiš na napačnega oz. večje budalo oz. nekoga, ki ima manj za izgubiti. Že primeri s hrvaške obale dokazujejo, kako hitro pristaneš na intenzivni negi.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
454
-923
28

Sem pa danes videl 2 patrulji v centru Kopra, ki sta opravljali razgovore s skuteristi na pločniku. Malo so se aktivirali vseeno. Sicer je pa prvi šolski dan in so itak vsi zunaj.
:valjamse: A to je tvoj največji doseg. Prstek! Si drugi največji pacient foruma, takoj za največjim prstkom jest5 foruma tako da badava se trudit, da ga boš presegel:valjamse:

• Wow
  • Objave ne odobravam
Reactions: delavec44 in jest5

jest5

Guru
18. avg 2007
26.706
-9.288
113

Sem pa danes videl 2 patrulji v centru Kopra, ki sta opravljali razgovore s skuteristi na pločniku. Malo so se aktivirali vseeno. Sicer je pa prvi šolski dan in so itak vsi zunaj.
Kot vidiš post nad tem, so ustavili vilijamčka.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.786
2.065
113
To pri notarju podpisujes, verjetno si bil direktor za sponke stet pa se financami nisi ukvarjal.

mas pa avto kot nadomestek pimpka tako da te en skuter nikakor ne more ogroziti. Svoje zdravje bolj sam ogrozas ko kakce od partnerk jes, niso teb skuterji nevarni.
Malo popuščaš v pronicljivosti in nivoju zadnje dni. Si ziher da si to ti? Ali si šel na dopust, pa piše oni iz vajega dueta ki bere?

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.210
4.171
113
Ljubljana
hmpg.net
Ponekod po svetu so prepričani, da ni višina kazni tista, ki preprečuje ljudi, da bi delali kršitve, temveč verjetnost, da boš dejansko ulovljen pri prekršku.

Če slučajno to drži, potem očitno pri nas je bolje.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.001
3.522
113
Ponekod po svetu so prepričani, da ni višina kazni tista, ki preprečuje ljudi, da bi delali kršitve, temveč verjetnost, da boš dejansko ulovljen pri prekršku.

Če slučajno to drži, potem očitno pri nas je bolje.
Mogoče ne samo da boš ulovljen, ampak tudi da bo kazen izterjana/plačana/odslužena.

Sam vem, da me 40€ avstrijske kazni "strezni" enako kot 250€ slovenske (za enak prekršek, le da je tu pol polovička), le da se pri slovenski zdim sam sebi tepec, da so me ujeli.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.143
2.185
113
Mogoče, kot je bil podan predlog, da bi kazni lahko iztirjali tudi iz socialnih transferjev. Oziroma vsaj, da bi dolžnikom bili transferji izplačani le v nujnih potrebščinah.