bedaki na cesti

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.802
5.397
113
Imamo premalo mirujočega prometa. Z ovirami na cesti je treba doseči, da hitrost vozil limitira proti nič in bo rezultat boljši. Ne uspemo sprejeti zakonodaje, ki bi resno omogočala avtomatiziran nadzor kršitev in bomo v nekaj letih glede tega v kameni dobi glede na okoliške države.
Sedaj imamo težavo, da smo "umirjen" (=stoječ) promet uspeli doseči na nekaj 10 odstotkih cest, potem pa se vozniki ne znajo peljati na cesti brez tega ali pa se jim "strga", ker ni ležečih policajev, šikan, mini krožišč, hudih zastojev in nesreča je tu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.939
8.463
113
Imamo premalo mirujočega prometa. Z ovirami na cesti je treba doseči, da hitrost vozil limitira proti nič in bo rezultat boljši. Ne uspemo sprejeti zakonodaje, ki bi resno omogočala avtomatiziran nadzor kršitev in bomo v nekaj letih glede tega v kameni dobi glede na okoliške države.
Sedaj imamo težavo, da smo "umirjen" (=stoječ) promet uspeli doseči na nekaj 10 odstotkih cest, potem pa se vozniki ne znajo peljati na cesti brez tega ali pa se jim "strga", ker ni ležečih policajev, šikan, mini krožišč, hudih zastojev in nesreča je tu.
Najboljs da stene postavimo na regionalke pa avtoceste. Al pa kar obredni zazig vozil. Bolj stojece ne bo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.320
7.703
113
pri taščici
Omejitve so marsikje (pri nas, v italiji, na balkanu) nezivljenjske in ima nadzor omejitev na takih lokacijah samo vpliv na to da se vozniki "spihajo" drugje, kjer pa potem naredijo neumnost.
Sem zadnjic sel po avstrijskem tirolskem. Marsikje so imeli omejitev 70, pri nas bi verketno na takih lokacijah postavili 30 cono.
In se njihovih radarjev nisem cisto nic bal, ker sem obicajno sel pod omejitvijo. Ko prestopis iralijansko mejo, pa drug (balkanski) svet. Vsepovsod so me domacini prehiteval, navigacija polna radarjev, ki pa so očitno v 90 +% prazni, zanemarjene pobarvane kante za smeti na tleh kayerih nihce ne uposyeva
Zakaj je v treba tule 30 cono?
Prejšnji teden na stiripasovnici iz Krka proti Reki najprej omejitev 80 nato 40. Brez vidnega razloga. "Vsi" so letel 100+ mimo, jaz sem sel kaksnih 80 . A si predstavljaš da nekdo zbremza na 40.... Naredi tako verižno trcenje, da ga cel dan ne spucajo