bedaki na cesti

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
841
70
28
u fak - zdaj šele street view pogledal ...

K celi štoriji še lahko dodamo, da je kolesar predpostavljal, da bo avto nadaljeval po glavni cesti in ne da bo skočil iza avtobusne.

Torej še enkrat več: "Assumption is the Mother of All F*** Ups"

dej dej, pajkičar gotov ni bil prvič na tem odseku in točno ve, da je skonstruiran po gorensk. kot je že en rekel, lovil je rekord na stravi, zdej a se mu je splačal pa ve sam najbol. če celotno križišče preslikaš na prave kote, pol pač nima prednosti. če križišče vzameš tako kot je, pol pa v praksi z avtom gotov ne greš še mal dlje pr ke češnjevku in potem ostro desno in spet takoj levo prot strmolu. common sense.
kolesar je vidu avto, zdej a je oni v avtu vidu kolesarja pa je drugo (odvisno od sonca), po logiki pa naj bi kolesar zmanjšal v vsakem primeru - saj je vključuje na glavno cesto! ampak to je že preveč za strava rekorderje...
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.277
2.378
113
še v SLO - ampak komaj
Cool down - saj se strinjam s tabo (šele zdaj tudi dojel, da Strava segment v igri).

Ostaja pa moje mnenje še vedno enako - ne glede al maš štango med nogama in goniš, ali da sediš v varnem plehu - v križišče samo takrat, ko si 110% siguren. A hebi ga - smo samo ljudje in se dejansko zna komu zgoditi, da gleda a ne vidi.
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Zelo težko je ocenit kdo je res kriv.
Potek prednostne je jasen, ni pa jasna konfiguracija križišča, oz. tudi po oznakah ne veš ali gre za eno večje križišče in takoj zraven za priključek še ene stranske ceste (dovoza) na siceršnjo stransko cesto (ne vem kako naj to drugače povem), ali gre v kompletu za eno samo križišče s potekom prrednostne in dvema stranskima krakoma.
Če je drugo, potem je talna oznaka namalana na napačnem mestu.
 
Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
9.568
3.436
113
Tole križišče gre tako, da bi avto moral zavit desno in potem levo, da bi lahko normalno in pravilno prečkal križišče (in presekal pot kolesarju). Kolesar gre tule vsak naravnost in vsak na polno, tudi 50+ km/h ker gre cesta na dol. Tako kot tale avto tule ne pelje nihče (beri: nikoli nihče). Večina avtov gre po prednostni in tudi če kolesar tule pelje na polno brez da pipne bremzo je na desni več kot dovolj placa za vse.

Toliko iz prakse o konkretnem križišču, zdaj pa nabijajte dalje kajbičebi, pajkičarji proti prikritim pajkičarjem (če hilbili natakne pajkice je še vedno hilbili, tako da tisti ki si ne upate kar pogumno).
 
  • Všeč mi je
Reactions: turbobitch

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.376
213
63
Čudno križišče, avtomobilist bi tako, kot kolesarju, zlahka zaprl pot tudi avtu/tovornjaku. Seveda z drugačnim izidom.
 

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
841
70
28
Tole križišče gre tako, da bi avto moral zavit desno in potem levo, da bi lahko normalno in pravilno prečkal križišče (in presekal pot kolesarju). Kolesar gre tule vsak naravnost in vsak na polno, tudi 50+ km/h ker gre cesta na dol. Tako kot tale avto tule ne pelje nihče (beri: nikoli nihče). Večina avtov gre po prednostni in tudi če kolesar tule pelje na polno brez da pipne bremzo je na desni več kot dovolj placa za vse.

Toliko iz prakse o konkretnem križišču, zdaj pa nabijajte dalje kajbičebi, pajkičarji proti prikritim pajkičarjem (če hilbili natakne pajkice je še vedno hilbili, tako da tisti ki si ne upate kar pogumno).

jaz grem tko do strmola in kaj zdej? vsaka vukojebinska cesta ma 10.000 znakov pa črt pa pičkomatern za brezveze, nej pa še tuki kej nardijo jebeni občinarji. sevede pa niso pozabil dat 150 radarjev po teh kurčevih petih zaselkih v cerklah.
 
  • Všeč mi je
Reactions: koliko

Floki

Guru
6. sep 2007
9.851
2.986
113
Ja sam če pogledaš pa iz smeri od kjer je avto pripeljal ima pa čisto ravno cesto na to stransko. Dobro na njej je tudi bus znak za postajališče ampak mi jih imamo tudi na glavni cesti take. Pa zaradi njih noben ne zapelje na sosednji pas.
 

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
Kolesar je avto že videl, tudi poznal križišče, samo ni računal da bo avto peljal naravnost, ker najbrž 99% jih tam pelje levo po prednostni.
So pa označbe na cestišču res malo čudne. Bi rekel da je kriv avtomobilist, ker bi moral s ceste najprej zavit desno in potem levo v ulico, pa tudi kolesat je imel črto za začetek križišča (tam kjer bi moral počakat) še malo naprej.
Avto je bil res na prednostni - oz je iz prednostne peljel naravnost a neprednostno, ampak nebi smel kar naravnost čez avtobusno.
 

koliko

Guru
21. avg 2007
4.217
2.034
113
SV SLO
Eno bolj neumnih in nevarnih križišč. Stop znak bi moral biti postavljen pred cesto, ki gre z glavne in potem še enkrat pred glavno cesto kot je v realnosti. Za to nesrečo nosi del odgovornosti tudi upravljalec ceste, ker ni pravilno postavil prometne znake. Pa še tisto avtobusno postajo so postavili na nerodno mesto.
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.215
9.454
113
kod Džej-Zija
Situacija je taka, kot je napisal jello: avto je zavil desno, potem pa zavil levo na neprednostno. Pravilo srečanja je tu jasno, kolesarja sta na tistih nekaj metrih do velikega križišča na prednostni cesti glede na stranski dovoz, kamor je šel avto. Zato ju je avto izsilil. Ali ju je spregledal ali pa narobe ocenil njuno hitrost. Tako da ima prav tudi krko: avtomobilist kriv, kolesarja pa bedaka, ker nista ravnala samozaščitno. Pri tem je imel prvi kolesar gromozansko srečo, da je letel čez avto in ne z glavo v avto, kot je pogosta situacija pri motoristih ob trkih v bok avta. V tem primeru bi bil na mestu mrtev.
 

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.465
857
113
Ja, tole križišče je precej glupo. Oz. je glupo narejeno postajališče, zaradi katerega dejansko lahko pelješ direktno naravnost proti Strmolu, kar je storil voznik avta. Sta se pač našla dva (oz. trije), ki se zanašata na to, da bodo drugi popravljali njune napake.

Da pa kolesarji "lovijo" čas na Stravi (link od krkota), je pa tudi samo vprašanje časa, kdaj bo nekdo sred Dvorij podobno poletel, ko bo nekdo zapeljal z dvorišča ali nepregledne ulice....
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.309
1.327
113
Tule je imel kolesar odvzem prednosti šele v tistem križišču, kjer je na google sliki nek drugi kolesar z nahrbnikom. Avto pa je kolesarju zaprl pot ene 5 metrov prej, kjer je prvo križišče proti kolesarjevi desni. In tule je čisto voznikova krivda, ker bi moral lepo počakati na kolesarja. Sploh ni kaj za razmišljat.
 
  • Všeč mi je
Reactions: luciano

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Lahko bi bilo bolje označeno križišče - "taglavno" in stransko, pa bi bilo bistveno bolj jasno.
Saj menda gre v prometu predvsem za "bolj sprečiti nego lječiti", ne?
 
  • Všeč mi je
Reactions: koliko

AndrejD

Guru
20. jul 2007
6.925
1.249
113
Sem še enkrat pogledal na googlu.
Tole je pravi zajeb križišča in bi ga kot takega zaradi varnosti morali spremeniti.
Avto je definitivno prevozil polno črto. Ni pa nikamor zavijal ampak šel naravnost.
Kar pomeni da je kriv avto. Saj se tam sploh nebi smel peljati.
Tudi jaz sem spregledal tisto polno črto, ko sem prvič pogledal. Se pa pojavi vprašanje če avtobus dvigne helikopter ali zanj veljajo drugačna cpp pravila ?
Bomo videli kaj AVP pravi na tole zadevščino od križišča.

Po občutku bi rekel da je to neki zmazek od križišća s katerim se ne da nobenemu ukvarjati. In čakajo da pride do prometne z smrtnim izidom, kjer jih znajo
po pi... dobiti od dobrega odvetnika.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.148
5.754
113
pri taščici
Takih zmazkov je ogromno v Sloveniji. Pa ne samo v oblikovanje križišč, ampak tudi drugega (talne oznake, delovanje semaforjev....) Opozarjam na njih, pišem mejle, nikomer nista.
Ajd pri nas so pofrezal prekinjeno črto,.ker sem jih vprašal zakaj je prekinjena črta če ne vidiš 50m naprej, drugje pa dajo polno črto, ker je ravnina nekaj metrov krajša od 400m in je nekaj m prekratka za.prekinjeno črto.
Na podoben način kot ta dva kolesarja, sem imel sam nesrečo v centru Moravč.
Prednostna gre na sliki v levo, jaz pripeljem iz desne stranske ulice in nadaljujem naravnost na prednostno. Dejansko se najprej vključiš na prednostno (v območju rdeče gradbišče ograje) potem pa ti z desne pridne še ena stranska.
In iz te ulice ulice pripelje nekdo z avtom in me z odbijačem nabije direkt v pedalo (pedala naredila luknjo v odbijač , ob pa meni skrivil feltno spredaj.
nekaj časa "debatirava" o krivdi, potem pa je voznik "priznal" krivdo in meni plačal feltno. Ker dejansko on meni ne bi mogel dokazat da nisem pripeljal po prednostni....
moja hitrost je bila okoli 20 (+-5) on mislim da je prišel z neko normalno hitrostjo v krizisce. (In ne je gladko spregledal, ker sem bil za "hišo" ali kaj drugega)
 

Priponke

  • Screenshot_2020-10-17-23-32-08-999_com.google.android.apps.maps.jpg
    Screenshot_2020-10-17-23-32-08-999_com.google.android.apps.maps.jpg
    1 MB · Ogledi: 191

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.148
5.754
113
pri taščici
Desno od clia se vidi črta kjer naj bi jaz počakal voznika ki se je vključeval iz ceste ki pripelje pred cliotom. Za ograjo mislim da je v času nesreče bila še stavba, se ne spomnim, bi moral pogledat če se vidi kaj na slikah..
 

Priponke

  • Screenshot_2020-10-17-18-40-20-718_com.google.android.apps.maps.jpg
    Screenshot_2020-10-17-18-40-20-718_com.google.android.apps.maps.jpg
    1,1 MB · Ogledi: 140

AndrejD

Guru
20. jul 2007
6.925
1.249
113
Birokratom se ponavadi da delat samo da si pokrijejo svojo rit. Drugače pa se jim j**
Pač moraš napisati tako da se malo zabojijo in je takoj nek učinek. Če jim noben ne piše
se lahko zgovarjajo da niso vedeli. Ko pa jim ti nekaj napišeš in jih opozarjaš pa imajo
nenadoma problem, če pride do pizdarije na tistem mestu na katerega si opozarjal.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.078
3.565
113
Marlbor
Vse skupaj je zelo čudno postavljeno. Avtomobilist nima nobenega znaka o poteku prednostne ceste, hkrati pa vidi nekaj metrov pred križiščem trikotnik za odvzem prednosti na cesti, kjer prihaja kolesar.
 

mr. snick

Majstr
5. mar 2020
247
364
63
Kriv je avto. Tadrugemu kolesarju pa napisat kazen, ker ni imel varnostne razdalje in se ni mogel varno ustaviti ob nesreci.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.148
5.754
113
pri taščici
Če mene vprasate, bosta tule kolesarja potegnila ta kratko.
Lahko pa ob kakem sitnem odvetniku izsilita spremembo talnih oznak, (nekaj m prej, pred križišče in eventuelno potem zaradi preglednosti prestavitev postaje.
Ampak kot že napisano, videla sta ga, predvidevala sta napačno da bo šel in prednostni tako kot 99% in je počilo.
Pa kot berete, sem pogosto na strani kolesarjev, sploh ko pajkicarje s 40+kmh v mestih na omejitvi 50 pošiljate na kuclaste kolesarske in podobno.
Ampak tule svojim da bo slo v njuno korist. Ne pa zanima razplet.
Matey a tak dogodek lahko pokriješ iz zavarovanja stavbe. Meni je bilo rečeno da podobne (smučarja, kolo....) škode krije moja (WS) zavarovalnica. Seveda škodo na avtu, koles najbez ne plača nobena.