bedaki na cesti

jello

Guru
Izključen uporabnik
22. sep 2008
10.544
3.978
113
Okrogla je in drži zrak, v čem je problem. Samo še malo jih mora spustit da jih pobere še po robovih.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.917
2.539
113
NOPE! Ma več profila :)

Opomba 2020-07-27 132146.jpg

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.025
2.434
113
Pomurje

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.379
1.422
113
  • Všeč mi je
Reactions: vide in Morgoth

kajn

Guru
5. okt 2007
2.955
1.814
113
Iskajoč brata
Dober opomin. Sem šel gledat do kdaj mi velja vozniško dovoljenje.
Kartica je veljavna 10 let, pri meni še 2 leti.

kar nevarna stvar, ker nisem potegnil vozniškega dovoljenja ven iz denarnice že vsaj 3, 4 leta.....

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Kar tako se policija ni zapeljala za njim.
In po občutku bi rekel da je bil potem še pameten do policistov.
Kar realno razmišljanje.

Na avtocesti ne zapeljejo za teboj kar na slepo, ali pa je bilo policijsko vozilo opremljeno z sistemom za kontrolo registerskih tablic in jim je pokazalo da je lastnik brez vozniške.
Če se prav spolnem je v slo 6 policijskih vozil z takim sistemom.

Poznam gospoda, glede nato da je s.p. in vse zna, pozna in obvlada bi kot je v članku napisano sam lahko poskrbel za opomnik na E-upravi in se mu ta dogodek ne bi zgodil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.169
11.909
113
V Avstriji je podobno. Prepoved nadaljevanja vožnje in kazen 600€. Vozniska pretekla 1 dan! So pa počakali, da je žena prišla po avto in voznika. Zaplembe ni bilo.
Bivša sošolka imela pri nas isto sceno. Potekla vozniška za en dan ali dva. Cela drama ratala, zaplemba, ni semla nadaljevat vožnje itd, cel dan zajebali zaradi prepotenga policista, ki se je pred svojo sodelavko španal. In to v neki vukojebini 1 uro ali dve od doma.
Pa nekako bi razumel če bi to bil temni star znanec policije pa nič ne štima, tako pa so se jo lotili na suho. Je rekla da jo je tako obravnaval kot da bi pobila pol vasi. Ne vem sicer epiloga, ampka mislim da je sodnik potem omilil posledico in vse skupaj spremenil v opomin, ampak imaš pokvarjen dan in stroške.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.728
5.344
113
Meni se vseeno zdi ukrep precej nesorazmeren, ker tlači v isti koš ljudi, ki niso nikoli naredili izpita ali jim je bilo vozniško dovoljenje odvzeto zaradi hudih kršitev in ljudi, ki niso pravočasno naredili vsega potrebnega, da vozniško podaljšajo. To sicer s policijo nima nič, ker policija zakonodaje ne piše. Nesorazmerno je pri nas tudi to, da če ob pridobitvi vozniškega dovoljenja nisi imel zdravstvenih omejitev, te pustijo pri podaljšanjih listine na miru do 80-ega leta. Vmes se s telesom marsikaj zgodi. Po drugi strani so ljudje, ki so že v mladosti začeli nositi očala, v večini primerov precej bolj navajeni hoditi redno k okulistu in tako skrbeti za kolikor toliko primeren vid.
Ravno te dni so "razočarani" mediji poročali, da sprememba zakonodaje na tem področju prihaja na vrsto in da nekatere kazni niso povečane. Kako to, da naši "raziskovalni" novinarji niso ugotovili te nesorazmernosti v trenutno veljavni zakonodaji? Ker sedaj veselo poročajo, kako hudo je policija kaznovala tega človeka. Ampak policija zakonodaje ne definira.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in sajkek

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.003
7.513
113
pri taščici
Če bi naša država bila prijazna do državljanov, bi lahko po poteku veljavnosti bil enomesečni rok za ureditev podaljšanja (kot tehnični pregled), v tem času bi upravna enota poslala opomin vozniku in bi voznik podaljšal.
Zgodba sorodnika
Parkirna dovolilnica izdana za tri leta. (Na stari naslov). Občina izdaja opomnike ob poteku veljavnosti.(prijazna občina)
V tem času se lastnik vozila preseli.
Po treh letih lastnik vlozi novo vlogo in dobi novo dovolilnico na novi naslov.
Ponovno po treh letih dovolilnica poteče in občina pošlje opomin na stari naslov.
Seveda je bila pošta zavrnjena in vrnjena
Lastnik dobi kazen za neveljavno dovolilnico.
Obcina priznala napako pri pošiljanju na napačni naslov, kazni pa ni stornirala.
Skratka kazen je lahko izdala na novi naslov, opomina en mesec prej pa ne.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Cash in Matey

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.917
2.539
113
Zakonodaja je, v tem pogledu, nespremenjena nekaj let.
Nekdo se je pač nadrk.. in sedaj zajebava voznike.
Da, obstoja primernejša kazen za tak prekršek in ocena policista o kaznovanju.
Kdo še ni pogledal, kdaj poteče vozniška?

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.169
11.909
113
nisem, pogledat moraš (natrofit termin ne vem mesec do 14 dni prej) potem boš podaljšal, če ti pogledaš eno leto prej, nisi nič naredil, pozabiš do takrat ko gre zares... tu bi moral organ priti nasproti in opomnimi prek mejla, telefona itd...

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
nisem, pogledat moraš (natrofit termin ne vem mesec do 14 dni prej) potem boš podaljšal, če ti pogledaš eno leto prej, nisi nič naredil, pozabiš do takrat ko gre zares... tu bi moral organ priti nasproti in opomnimi prek mejla, telefona itd...

Mater ste - ne vem kaj bi rekel.

V današnjem času ko imaš na razpolago morje vrst koledarjev v telefonih in računalnikih ali pa E UPRAVA, bi si vsak posameznik lahko nastavil opomnik tudi za potek vozniškega pa prometnega dovoljenja.

Saj za zabave pa dohtarja in podobno pa nkol ne pozabte tega nardit.
Ko je pa nekaj uradnega pa ni važno, bo že nekako.
Same pravice so vas DOLZNOSTI pa nobene. Žal si mora vsak posameznik to poskrbet, sicer bo na upravnih enotah še več zaposlenih da bodo podpirali vašo lenobo.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Meni se vseeno zdi ukrep precej nesorazmeren, ker tlači v isti koš ljudi, ki niso nikoli naredili izpita ali jim je bilo vozniško dovoljenje odvzeto zaradi hudih kršitev in ljudi, ki niso pravočasno naredili vsega potrebnega, da vozniško podaljšajo. To sicer s policijo nima nič, ker policija zakonodaje ne piše. Nesorazmerno je pri nas tudi to, da če ob pridobitvi vozniškega dovoljenja nisi imel zdravstvenih omejitev, te pustijo pri podaljšanjih listine na miru do 80-ega leta. Vmes se s telesom marsikaj zgodi. Po drugi strani so ljudje, ki so že v mladosti začeli nositi očala, v večini primerov precej bolj navajeni hoditi redno k okulistu in tako skrbeti za kolikor toliko primeren vid.
Ravno te dni so "razočarani" mediji poročali, da sprememba zakonodaje na tem področju prihaja na vrsto in da nekatere kazni niso povečane. Kako to, da naši "raziskovalni" novinarji niso ugotovili te nesorazmernosti v trenutno veljavni zakonodaji? Ker sedaj veselo poročajo, kako hudo je policija kaznovala tega človeka. Ampak policija zakonodaje ne definira.
Sedaj noben novi voznik ne dobi več vozniškega do 80 leta. Kartica velja 10 let če nimaš omejitev, sicer še manj. Po 10 letih greš po novo kartico. Če si čist je izdaja takoj sicer pa zdravniški.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.877
2.237
113
Potek kartice (10 let) in potek veljavnosti dovoljenja (različno zaradi zdravstvenih ali starostnih omejitev) se oboje smatra kot vožnja brez veljavnega dovoljenja?