bedaki na cesti

29. apr 2009
1.816
46
48
pinball-si.blogspot.com
Zadnjič se na avtocesti vključujem po pospeševalnem pasu na vozni pas. V špeglu opazim avto na voznem pasu ki me dohiteva, saj vozi npr. 130, jst pa pospešujem iz 80. Vključim lev smernik in čakam tipa, da se umakne na prehitevalni pas (v tem momentu sva bila edina voznika na avtocesti ), saj mu nočem skočiti tik pred avto. Nakar se tip nikakor noče umaknit, zato mu premik nakažem s kratkim potegom volana v levo, da bi se vključil, pa se tip še vedno ne umakne. Ker sem pred zaključkom pospeševalnega pasu se odločim zavirati, da gre tip mimo (da ne bi prehiteval po odstavnem pasu s 160 km/h), nato ga prehitim in vidim, kako se z babo na ves glas smejita v avtu češ, hahahah, kako sta me zajebala, da se nisem uspel vključit na avtocesto. Tipu pri vzporedni vožnji z njim nakazujem njegov smisel početja ter priporočila za ustavitev na počivališču za "pojasnila", a moje povabilo zavrže s pomikom glave vstran ter zapuščanjem avtoceste na naslednjem izvozu..
Hočeš reči da se pri enem samem avtu na voznem pasu, nisi znal vključit ne da bi ga vpletal v svoje manevre. Bravo. Braaaaaavo.

Je hecna tale tema, ko se vsake toliko časa kakšen od teh ki so omenjeni v naslovu kar sam pofočka.

Bedak!
 
Všečki: KStoner and Gatto

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
165
17
18
Hočeš reči da se pri enem samem avtu na voznem pasu, nisi znal vključit ne da bi ga vpletal v svoje manevre. Bravo. Braaaaaavo.

Je hecna tale tema, ko se vsake toliko časa kakšen od teh ki so omenjeni v naslovu kar sam pofočka.

Bedak!
Hočeš, reči, da za bedake, kot, si ti, v primeru dveh udeležencev na cesti ali manj, ne veljajo pravila in bonton vožnje?
 
19. jul 2007
17.347
382
83
tu in tam
a zate je bonton, da vabiš voznike )seveda tiste, ki po tvojem ne sodijo na cesto) na "pogovor" na počivališče? me prav zanima, kolikim si tako vabilo dajal in kolikim si pa ti ustavil, ko so se odzvali..:confused:ponavadi ste taki največje (I)..
 

Daniel

Fizikalc
21. dec 2007
2.157
2
38
Jaz sem včeraj imel eno zanimivo prigodo. Praktično prazna avtocesta, tempomat na 130, na voznem pasu. V ogledalu opazujem avto, ki se mi približuje na prehitevalnem tako po občutku z nekje 150 km/h. Na uvoz (Hajdina) ob tem prihaja avto, ki se vključuje na avtocesto proti Dražencem. V tistem momentu sem imel tistega z 150 na prehitevalnem kakih 50 metrov za mano in ni bilo možnosti varnega pomika na prehitevalni pas, da bi se tisti z desne lahko normalno vključil. No le tega to očitno ni motilo in je s kakih 100 km lepo potegnil pred mene na voznega... pa smo zavirali. Predvidevam, da še ni slišal, da lahko vožnjo nadaljuješ po odstavnem do varne vključitve v vozni pas. Se zgodi.
 
27. jul 2007
32.429
116
63
pri taščici
Snemano je Vir (tosama) oziroma podrecje uvoz na ac pri domzalah.
Vecino casa je po spominu res 70 omejitev.
Tudi meni grejo janzivce tisti prvi v koloni. Je bil v preteklih dneh en tak pred nami. V koloni nas ie bilo vsaj 12, na cesti lj litija, kjer v drugem delu tezko prehitevas. Za tisti dan in uro je znacilno malo prometa. Mogoce 2-3 avti na minuto. In nekomu uspe narediti kolono vsaj 12 vozil. Na omejitev 90(bp lahko ob suhi cesti peljes marsikje 100+) je on vozil nekje med 60 in 70.
Ker sem bil ene 10 v koloni, in sem bil za njim samo nekaj minut mi ni kliker potegnil da bi klical policijo zarari oviranja prometa za seboj.
 

sass

Fizikalc
1. sep 2007
4.088
35
48
...Ker sem pred zaključkom pospeševalnega pasu se odločim zavirati, da gre tip mimo (da ne bi prehiteval po odstavnem pasu s 160 km/h), nato ga prehitim in vidim, kako se z babo na ves glas smejita v avtu češ, hahahah, kako sta me zajebala, da se nisem uspel vključit na avtocesto. Tipu pri vzporedni vožnji z njim nakazujem njegov smisel početja ter priporočila za ustavitev na počivališču za "pojasnila", a moje povabilo zavrže s pomikom glave vstran ter zapuščanjem avtoceste na naslednjem izvozu..
mene pa res zanima, kako med vožno pri 130 km/h na prehitevalnem pasu nekomu v vzporednem avtu pokažeš, da je vljudno in po bontonu odstopiti prostor vozilom, ki se vključujejo na AC? to si se igral pantomimo, tako kot pri Activity?
 
Všečki: BornSkeptic
13. avg 2007
1.027
1
38
49
Vzhodna Gorenjska
Zakaj pa bi se sploh moral umikati na prehitevalni pas tistemu, ki se vključuje na avtocesto? Ali to kje piše?
S tem tvegaš, da ti odzadaj kdo prileti, vključujoči (ki mu je škoda avta, ker "se matra" in pri pospeševanju naraste povprečna poraba na peti decimalki), pa se mirno odpelje in si misli, poglej divjake.
 

seba81

Fizikalc
25. avg 2009
1.586
8
38
Doma
Ksz: danes zjutraj okoli 5:40, predor Trojane v smeri Lj začnejo utripati luči in tudi omejitev hitrosti pade na 60km/h, nakar nekaj vozil prrd seboj vidim kako je iz odstavne niše speljal osebni avto, ko sem pa šel mimo odstavne niše se je videlo kaj je voznika prisililo da je tam ustavil, urin ki ga je spustil po steni tunela:bonk::jok:.
 

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.066
109
63
Kras
www.mtl.si
Zakaj pa bi se sploh moral umikati na prehitevalni pas tistemu, ki se vključuje na avtocesto? Ali to kje piše?
S tem tvegaš, da ti odzadaj kdo prileti, vključujoči (ki mu je škoda avta, ker "se matra" in pri pospeševanju naraste povprečna poraba na peti decimalki), pa se mirno odpelje in si misli, poglej divjake.
Zato, ker s tem nekomu olajšaš vključevanje na avtocesto. Ampak razumem, da sebičnim lolekom, ki gledajo le na svojo rit, to tudi na kraj pameti ne pade.
Na kratko: bonton. Kje je v današnjih časih bonton pa vsi vidimo vsak dan...
Samo malo strpnosti bi bilo potrebno, pa bi bile naše ceste bistveno varnejše in predvsem manj stresne.

PS: Pa da se razumemo: če nimaš prostega prehitevalnega pasu, pač ni treba, da si ti bedak in vse izsiliš, da se bo nekdo lahko vključil na vozni pas. Lahko pa čisto enostavno pospešiš ali pa malo zavreš/spustiš plin, da mu narediš prostor. Spet, egoističnim bedakom je to znanstvena fantastika. Te bodo raje ''zaprli'' in se ti smejali v obraz (tako kot je bilo zgoraj že napisano).
 
Nazadnje urejeno: